kai81 píše:Asi mám opravdu podobnej problém.Problémy,který popisuješ,jsou skoro podobný.Akorát mě se vůbec nerozsvicuje kontrolka motoru.Ale jinak naprosto stejný.Trochu víc začíná poškubávat při rozjíždění.Pak je to relativně OK.Když jedu konstantní rychlostí a pustím plyn,tak je slyšel jako by to trochu "střílelo do výfuku"..Když jemně přidám plyn,aniž bych chtěl prudce akcelerovat,tak to silně škubne.Pak zase nic.Jinak změnil se Ti i trochu zvuk motoru,nebo je to jen můj subjektivní pocit??? Když to tady tak pročítám,tak někdo má podobný problém a u někoho je to třeba lišta a u někoho AGR,takže asi těžko hádat.
ahoj, tak takhle to dělalo i u mého vozu!! přesně jak píšeš i ten pocit, že to střílí do výfuku!
Když jsem to zkoušel na parkovišti vytočit do větších otáček, tak se to začínalo dusit a zvuk motoru "jako by byl prasklý výfuk"
![Shocked :shock:](./images/smilies/icon_eek.gif)
!nešlo to vytočit více než na 4,5 tisíce a po každem vytočení, kam až to pustil omemezovač, tak se otáčky posunovaly níže a níže, jako by omezovač posunoval omezení otáček dolů, včera už mě motor ani nenaskočil
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
, to znamená, že omezovač je asi nastavený na "0" otáček!? nevím, ale můj dojem je, že je asi otevřený EGR, jedna z možností, další chyba může být v liště, nemám ale klíč na svíčky, tak jsem do toho nelezl, náhradní svíčky taky nemám, takže nevím jestli to vůbec dává jiskru!
![Confused :?](./images/smilies/icon_confused.gif)
ŘJ žádnou chybu nezaznamenala, takže najít závadu je asi dost velký problém
, v servisu ví taky "prd a vořech"
čím to může být, to co mi řekli, tak to v podstatě vím já taky, pokud bych měl jiný EGR, svíčky a lištu, tak vyzkoušet tyto tři věci bych dokázal já sám taky, jenže dostat se do řídící jednotky a nastavit hodnoty jaké tam mají být, tak tuto možnost nemám!
![Crying or Very sad :cry:](./images/smilies/icon_cry.gif)
ví někdo jak se dá ta ŘJ nastavit?
a jde to vůbec udělat?
to nastavení nových hodnot v ŘJ?