Velký problém Opel Astra G 1,4 16v automat
Velký problém Opel Astra G 1,4 16v automat
Zdravím všechny
Moje žena má problém s Opel Astra G 1,4 16 typ X14XE 66kw 120 000 km automat.řeším tenhle problém už asi 2 měsíce i s místním servisem vrakovištěm a nevím s kým vším, ale pořád jsme na nic nepřišli.Problém je ten že auto chvíli jede a jak se blíží kopec klesají otáčky ,plyn na podlaze rozvítí se porucha motoru a auto chcípne.Někdy se stalo že auto třeba tři dny jelo.Teď už chcípá i na rovině a při rychlosti 80 km se třepalo . Někdy má zvuk jako by jelo na tři válce.Popíšu co se vše zkoušelo.
Měnila se řídící jednotka i s mobilizérem
Měnila se rampa včetně svíček
Měnilo se čidlo na klice po kterém auto jelo týden ( úspěch )
Měnilo se čidlo tachometru
Auto bylo napíchlé několikrát ale nikdy nic řádného neodhalilo
Pravda že po výměně čidla na klice auto jelo týden,ale to se stalo někdy i pořed výměnou tohoto čidla.Dnes auto chcípne po 100 metrech spadnou otáčky aprostě nejede.
Zatím 6 tisíc vyhozených ve vzduchu a auto pořád nic.Ještě jsem dostal radu,že by snad mohlo zlobit čidlo klepání mezi válci.
Budu vděčný za každou radu popřípadě kdyby tu byl nějaký frajer co si věří že by to opravil tak bych byl ochoten se nějak rozumně domluvit.Jsem s okolí Frenštátu Pod Radhoštěm.
Díky snad se někdy ještě dočkám že to pojede
Moje žena má problém s Opel Astra G 1,4 16 typ X14XE 66kw 120 000 km automat.řeším tenhle problém už asi 2 měsíce i s místním servisem vrakovištěm a nevím s kým vším, ale pořád jsme na nic nepřišli.Problém je ten že auto chvíli jede a jak se blíží kopec klesají otáčky ,plyn na podlaze rozvítí se porucha motoru a auto chcípne.Někdy se stalo že auto třeba tři dny jelo.Teď už chcípá i na rovině a při rychlosti 80 km se třepalo . Někdy má zvuk jako by jelo na tři válce.Popíšu co se vše zkoušelo.
Měnila se řídící jednotka i s mobilizérem
Měnila se rampa včetně svíček
Měnilo se čidlo na klice po kterém auto jelo týden ( úspěch )
Měnilo se čidlo tachometru
Auto bylo napíchlé několikrát ale nikdy nic řádného neodhalilo
Pravda že po výměně čidla na klice auto jelo týden,ale to se stalo někdy i pořed výměnou tohoto čidla.Dnes auto chcípne po 100 metrech spadnou otáčky aprostě nejede.
Zatím 6 tisíc vyhozených ve vzduchu a auto pořád nic.Ještě jsem dostal radu,že by snad mohlo zlobit čidlo klepání mezi válci.
Budu vděčný za každou radu popřípadě kdyby tu byl nějaký frajer co si věří že by to opravil tak bych byl ochoten se nějak rozumně domluvit.Jsem s okolí Frenštátu Pod Radhoštěm.
Díky snad se někdy ještě dočkám že to pojede
Naposledy upravil(a) Kubiiik dne 14 bře 2015, 20:43, celkem upraveno 2 x.
- Reklama
- marcus_Astra_
Re: Velký problém Opel Astra G 1,4 16v automat
Mal si to na diagnostike ? Napadá ma váha vzduchu podľa tých symptómov čo opisuješ
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
OP-COM-diagnostika_v.1.39_EN
Vectra_B_Caravan_2.2_DTi_Y22DTR_2001_360 000 tkm_Original_Crankshaft_and_Engine_
Právě že napíchlé to bylo napsalo čidlo kliky vyměnilo se napsalo cívky vyměnila se rampa pořád dělalo zkusila se jednotka váhu vzduchu to nepsalo.Diagnostika za 50000 kč by to mohla napsat ale i tak ji nevěřím kdyby měl někdo něco přímo na opla asi by to bylo jistější.
Myslíš že váha vzduchu by chcípla motor a jel by na tři válce? Někdy to jelo normálně a někdy pedál na zemi a sotva 40 km/h.
Myslíš že váha vzduchu by chcípla motor a jel by na tři válce? Někdy to jelo normálně a někdy pedál na zemi a sotva 40 km/h.
řekl bych řj motoru, ale když už je měněná....
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Jeeemine, ved X14XE a ani Z14XE vahu vzduchu nema. vy ste mi tu teda odbornici..
Hlavne to odnes niekomu kto sa tomu aj rozumie, a netvari sa len tak.. Tych 6000 si si mohol usetrit.
Chybove kody boli ake, live data mas nahrane? Ak nie, pytaj si peniaze za diagnostiku spet..
Op Com za 15€ toho dokaze viacej ako jeho uni diagnostika za 2000€ za to dam ruku do ohna!!!
Len nie kazdy co ma Op Com s nim vie robit, citanie chyb dokaze kazdy!
Hlavne to odnes niekomu kto sa tomu aj rozumie, a netvari sa len tak.. Tych 6000 si si mohol usetrit.
Chybove kody boli ake, live data mas nahrane? Ak nie, pytaj si peniaze za diagnostiku spet..
Op Com za 15€ toho dokaze viacej ako jeho uni diagnostika za 2000€ za to dam ruku do ohna!!!
Len nie kazdy co ma Op Com s nim vie robit, citanie chyb dokaze kazdy!
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Cidlo klepania aj keby si tam voobec nemal, spotreba by sla hore asi o jeden a pol litra, ale auto by slo viac menej uplne normalne. ja som bez toho cidla spravil bez problemovo cca. 800km
- marcus_Astra_
Sorry za zlé info, beriem späť!! Langdon to som nevedel že to nemá váhu, nepoznám všetky motory ale viem že moje robilo to isté čo písal on tak preto som to len skúsim ale aj ja som mu akurát písal nech to skúsi cez OP-COM
Marcus_Astra_G_1,8_X18XE1_1998_220 000 tkm_Run_to_OPC-Line_from_GM_Parts
Uplne ine riadenie motora ma X18XE1
Určitě to v pondělí napíchne znova a uvidíme co tam zase bude Popřípadě napíšu ty kody. Op -COm jsem zkoušel přes noťas napojit ale nemohl jsem se spojit jao třeba s bmw nebo jinýma značkama prostě mi to nešlo nekomunikovalo.ŘJ byla měněná respektive mám ji tam tu měněnou ale žádná změna divné je že to někdy i týden jelo,pak to třeba jelo zničeho nic úbytek výkonu sotva 40 km/h pokud to chcíplo znova se nastartovalo a jelo jako by nic zase dále.Jak to jelo těch 40 km/h tak po dojetí šel cítět i smrad jak kdyby se něco pálilo asi se to přeplnovalo benzínem.
Škoda že není nějaký borec so se věnuje jen oplům někde poblíž moravskoslezký kraj nebo rožnov, valmez já jsem fakt zoufalý a jak vidím tak i v servise už neví...
Škoda že není nějaký borec so se věnuje jen oplům někde poblíž moravskoslezký kraj nebo rožnov, valmez já jsem fakt zoufalý a jak vidím tak i v servise už neví...
To čidlo klepání mi poradil kámoš a jeho tatík prý měl problém se chvípáním po sto metrech a jak ho vyměni tak jezdil.Ještě mě napadla ŘJ automatu nemůže být něco v tom?