Start při teplotě po nulou
Re: Start při teplotě po nulou
Jo, teď v těch mrazech je to háklivější na jiskru a pokud kabel probíjí a pošle vlastně jen část z toho co může, svíčka taky jiskří míň a motoru se pak nechce naskočit. Laicky řečeno.
END
- Reklama
co takhle čidlo teploty motoru zkus při startu mírně sešlápnout plyn, potom to může být ono.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
Zkoušel jsem i sešlápnout plyn při startování, ale nemá to vliv, nastartovat se mi povede až tak na 7-8 pokus, dnes jsem myslel, že už neodjedu. Můžeš mi prosím ještě vysvětlit, jaký má vliv čidlo teploty motoru na startování a jak podle sešlapování plynu poznám, že za špatné starty může to čidlo? Případně jak vyzkoušet, zda je to čidlo funkční, a jelikož jsem laik, tak ani nevím, kde ho najdu:-)spermin píše:co takhle čidlo teploty motoru zkus při startu mírně sešlápnout plyn, potom to může být ono.
čidlo by mělo mít vliv na bohatost směsi, to zn. jiná při teplém a jiná při studeném,
motor by mohl být vyhodnocován jako teplý, a proto studený špatně startuje, popř. ze
začátku cca 1 až 2 minuty i špatně jede. Kde je Ti neporadím, protože jsem s tím neměl problém.
Ale je to tady již řešené. Mohl by o být termistor, nebo v horším případě jednotka.
motor by mohl být vyhodnocován jako teplý, a proto studený špatně startuje, popř. ze
začátku cca 1 až 2 minuty i špatně jede. Kde je Ti neporadím, protože jsem s tím neměl problém.
Ale je to tady již řešené. Mohl by o být termistor, nebo v horším případě jednotka.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Dnes jsem po nočním nabíjení baterie zkoušel nastartovat a chytlo to napoprvé, ještě jsem to potom zkusil pro jistotu 2x nastartovat a opět napoprvé. Předtím jsem ještě vyměnil svíčky a očistil kontakty na kabelech od baterie (mínusový byl zaoxidovaný), uvidím, jak se bude situace vyvíjet dále:-) Zatím všem děkuji za rady.
- rychlyradim
- Kontaktovat uživatele:
no tak dnes při mém startování, vše točilo krásně ale napoprvé nechytlo - točil jsem tak 5sec a pak to udělalo škyt a nešlo to....při druhém startu to bylo vše ok - chytlo na tzv. brnknutí! asi taky překontroluji káble a kontakt na minusovém polu a to bylo jen -6C
- ale včera při -18C chytlo napropvé úplně vpoho - tak to nechápu
- ale včera při -18C chytlo napropvé úplně vpoho - tak to nechápu
Špatné starty by mohly být způsobeny špatným EGR ventilem, chystám se na jeho výměnu nebo alespoň zaslepení, potom bych dal vědět, zda to tím skutečně bylo. Pokud má někdo zkušenost, že po výměně EGR ventilu šlo startovat bez problémů, ať se sem ozve.
proste pokud to nechytne napoprvy za jakekoli teploty tak je nekde pruser...
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Dostal jsem se sem zase po delší době, výměna AGR ventilu za nový nepomohla, auto pořád startuje za nízkých teplot obtížně. Jestli má někdo nějaký nápad, nebo se to už někomu podařilo u jeho auta vyřešit, ať dá vědět.
Sús čidlo teploty vody alebo nasávaného vzduchu. Cez diagnostilu (stačí OP COM) mrkni na live data pri studenom motore pred štartom. Mali by ukazovať zhruba rovnakú teplotu a porovnaj ich s teplotou vonkajšieho vzduchu na displeji.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Ahoj, trosku bych ozivil toto tema.. mam ten samej problem ( mam 1.6 benzin + cng, ale startuje jen na benal )
s nizsi teplobou nechce startovat, toci pekne, tlaky jsou suprovy, tlak paliva je ok, ted jsem pro jistotu vyjel komplet benzin a dal nejakej premiovej od benziny.. nemelo vliv
lehce nad 0 musim mit par pokusu, pod nulou uz to chce hodne pokusu nez skytne, v -10 jsem myslel ze neodjedu.. zkousel jsem to snad 10min.. kdyz jsem to nechal pred praci venku, vecer to same, dalsi den jsem to dal do podzemnich garazi, kde je cca 20 stupnu a auto vecer chytlo napoprve
nejake tipy co by to mohlo zpusobovat? zkusim jeste ocistit kontakty na baterce a zemeni, plus prohodim svicky.. ale nezda se mi ze by toto mohlo pomoci..
Diky
s nizsi teplobou nechce startovat, toci pekne, tlaky jsou suprovy, tlak paliva je ok, ted jsem pro jistotu vyjel komplet benzin a dal nejakej premiovej od benziny.. nemelo vliv
lehce nad 0 musim mit par pokusu, pod nulou uz to chce hodne pokusu nez skytne, v -10 jsem myslel ze neodjedu.. zkousel jsem to snad 10min.. kdyz jsem to nechal pred praci venku, vecer to same, dalsi den jsem to dal do podzemnich garazi, kde je cca 20 stupnu a auto vecer chytlo napoprve
nejake tipy co by to mohlo zpusobovat? zkusim jeste ocistit kontakty na baterce a zemeni, plus prohodim svicky.. ale nezda se mi ze by toto mohlo pomoci..
Diky
Ač je to k neuvěření a sám jsem o tom kdysi pochyboval než jsem se přesvědčil osobně, začni seřízením plynu. Ale poctivým-i za jízdy.
plyn serizovat nemusim, cng je z vyroby, vstriky, loni nove, jezdi na to paradne a skoro za pusu
Neni to sice to čo pri plusovych teplotach auto nahodi do cca 5 sekund...auto fakt na malych tratiach a pricastom startovani nema čo dobijat bateriu....vyriesil som to takto v nočnych hodinach sa idem nna nejaku tu chvilu previesť
Astra G 1,4 16V 66kw
A°S°T°R°A
A°S°T°R°A
a v -10 chodit startovat co 3h .. jako dobra nouzovka, ale systemove reseni to moc neni