Ventil odvětrávání nádrže Zafira 1.6
Ventil odvětrávání nádrže Zafira 1.6
Poraďte jak vyzkouším funkčnost tohoto ventilu ,cítím benzín v kabině ( už se to tu řešilo),ale nejsem moudrý ,má cvakat nebo ne ,kdy má otevřít .V Liberci mi neporadil ani OPEL ani AUTOTOM Liberec ten dokonce řekl že řeším blbosti, podle mě zůstávají výpary v ulikovém filtru protože je neodebere motor podtlakem a výpary jdou podběhem k ventilátoru ,zkusil jsem nafouknot balonek nasadit na přívod ventilu ,projel jsem auto a balonek zůstal nafouklý to znamená že nikdy neotevřel ,poraďte jak ho vyzkouším kdy otvírá a jak ( podtlakem ?) Zafira 1.6 -16V-1999
Vivaro 1,9 DTI 2003
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
- Reklama
Re: Ventil odvětrávání nádrže Zafira 1.6
A paliva na benzínce dáváš do "vycvaknutí pistole" nebo více? Mě to přestalo trápit poté co jsem si odvykl zarovnávat cenu paliva o litr až dva po vycvaknutí pistole abych měl jako pěknější cifru při placení 

Jezdím na LPG 2,5 roku ,takže mám 1/4 nádrže
Vivaro 1,9 DTI 2003
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
jestli jsi z Liberce nebo jeho okolí, kontaktuj člena Trdlo, ten už Ti poradí co a jak 

Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Další poznatek ,ventil necvakal tak jsem ho rozebral a zjistil jsem že tam je obyčejný elektroventil na 12V který otvírá a zavírá výstup ( vstup k motoru ) zkontroloval jsem a složil ,zkouška na baterii byla OK ventil cvakal ,paráda-pro jistotu jsem změřil napětí na konektoru taky OK. Tak při nastartování svítí oranžová kontrolka zasunu konektor ,kontrolka zhasne ale žádné cvaknutí, žádný průchod ,JAK JE TO MOŽNÉ ??? napětí je ,kontrolka zhasne ,ale ventil neotevře, když připojím přímo na baterii tak funguje . PORAĎTE PROSÍM !!!!! CO DÁL.
Vivaro 1,9 DTI 2003
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
Spoj sa s niekym kto má OP Com a cez test akčných členov ho vyskúšaj. Ventil zopína RJ motora na základe vopred určených podmienok, ktoré keď nevieš, tak ho spôsobom pripájania na konektor od RJ nevyskúšaš. Ventil je cez relé po zapnutí zapaľovania trvalo napájaný +12V a RJ motora ho v prípade aktivávie ukostruje.
Programovanie riadiacich jednotiek vozidiel Opel, diagnostickým testerom GM MDI.
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Lustrácia Security a Radio kódov z VIN čísla vozidiel Opel.
Opel Astra J Sport, 1.6, 85 kW, A16XER+LPG, r.v. 2010; Ex Opel Astra G, Z14XE, Ex Opel Astra G, X16XEL
Arwy má asi pravdu když jsem vzal měřák tak na konektoru bylo 14V ,ale zapojení žárovka na konektor se žárovka nerosvítila
,proto ventil necvaká ( nespíná )

Vivaro 1,9 DTI 2003
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
Zafira 1.8 2006 LPG
Captur 1,5 dCi 2013
Napíšu to sem ať nezakladam nove tema.Čím a jak mám vyčistit ventil odvětrání nadrže na Opel Corsa 1.2 8V.Děkuji za rady.A kde ten ventil najdu 

Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci,
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
[color=#BF0000]naučit se žít na zemi jako lidé.[/color]
[color=#0000BF]George Bernard Shaw[/color]
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
Nikdo nic 

Teď, když jsme se naučili létat v povětří jako ptáci,
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
potápět se jako ryby,
zbývá už jen jediné -
... to je škoda, taky by mě zajímalo...webi píše:Nikdo nic
Zafira Z18XE '03 saturn blue
- vasekpetr1
Já teda nevím, jak na jiných motorech, ale já ho mám přicvaklý na vrchní části airboxu: černý váleček, vedou do něj trubičky přepadu benzínu, která potom mizí do vnitřní části pravého předního blatníku do uhlíkového filtru benzinových par. A samozřejmě přivedený kabel.
Na obrázku položka č: 7.
Ale jestli je to na žirafě jinak, tak sorry.
Na obrázku položka č: 7.
Ale jestli je to na žirafě jinak, tak sorry.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Jen to doplním, v datech zkontrolujte, že jednotka skutečně má potřebu ten ventil otevřít. To se děje po přidání plynu nebo motoru v zátěži. Jestli ne, jednotka bude vypisovat nulu, pak nehledej chybu ve ventilu, ale zaměř se na ostatní snímače, např lambdu. Dost často tento ventil taky "odstaví" jednotka díky netěsnosti v sání.Arwy píše:Spoj sa s niekym kto má OP Com a cez test akčných členov ho vyskúšaj. Ventil zopína RJ motora na základe vopred určených podmienok, ktoré keď nevieš, tak ho spôsobom pripájania na konektor od RJ nevyskúšaš. Ventil je cez relé po zapnutí zapaľovania trvalo napájaný +12V a RJ motora ho v prípade aktivávie ukostruje.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Ahoj,
může se vada toho ventilu projevit zápachem benzinu v kabině?
Jak jsem psal už jinde, poměrně často je cítit benzin v kabině, pokud jsou otevřená okna, a to i za jízdy ve vyšší rychlosti (>60), nebo možná právě když tomu trošku šlápnu za krk (třeba při předjíždění v kopci apod.). Když okna zavřu a zapnu ventilátor, zápach zmizí. Benzin nikde nevypadá že by unikal, když ihned zastavím a otevřu krat motoru, taky nikde nic není cítit. Už mě to docela se*e
může se vada toho ventilu projevit zápachem benzinu v kabině?
Jak jsem psal už jinde, poměrně často je cítit benzin v kabině, pokud jsou otevřená okna, a to i za jízdy ve vyšší rychlosti (>60), nebo možná právě když tomu trošku šlápnu za krk (třeba při předjíždění v kopci apod.). Když okna zavřu a zapnu ventilátor, zápach zmizí. Benzin nikde nevypadá že by unikal, když ihned zastavím a otevřu krat motoru, taky nikde nic není cítit. Už mě to docela se*e

Zafira Z18XE '03 saturn blue
Zápach benzínu při otevřených oknech jsem měl taky. Po vyčištění klapky sání zápach zmizel. Byla ucpaná ta menší dírka (krom jiného) na klapce sání.
ZAFIRA 1,8 Elegance 2001 Z18XE