HELP! Výměna těsnění - teče olej
HELP! Výměna těsnění - teče olej
Měl jsem auto na přetěsnění ventilového víka protože mi přes něj tekl olej. Dnes ráno jsem přišel k autu a pod autem byla louže oleje. Úbytek oleje po měření měrkou jsem nezjistil, motor jsem očistil kde byl nejvíce poblitý, motor jsem prošlápl aby se ohřál, nechal jsem to chvilku chladnout a nic nikde nekáplo, nechal jsem tam hadřík a uvidím ráno. Otázka je, jestli to může být z toho jak mi sundávali vršek motoru že motor někde poblili olejem a teplem to stéká po motoru... co myslíte? Docela mě to frustruje..
Zakladatel automagazínu DriveZone.cz
www.DriveZone.cz
www.DriveZone.cz
- Reklama
Re: HELP! Výměna těsnění - teče olej
Sleduj dál, pak uvidíš... do té doby se nestresuj, pokud bude úbytek oleje velký, pak to řeš... většině starých aut teče někde teče olej... nejčastěji je od oleje olejová vana... a těsnění nebo samotná vana nejsou žádné extra drahé záležitosti...
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
Mě to teklo jen pod víkem, těsnění mi bylo vyměněno ale louže pod autem byla zas.. uvidím po pár prohřátích jestli to ustane nebo poteče dál.. snad mi jen pocvrndali motor, to kdyby to chcalo dál tak by mě z toho už asi je*lo
Mimochodem koukám že jsi z litomyšle, někdy můžem dát spicha třeba v ústí nad orlicí
Mimochodem koukám že jsi z litomyšle, někdy můžem dát spicha třeba v ústí nad orlicí
www.DriveZone.cz
www.DriveZone.cz
Rozumím, pokud bude problém trvat, sjet do servisu se podívat, je na prd nad tím bloumat, akorát se člověk víc stresuje... Teď jsem si to sám zkusil... od dubna do včerejšího dne jsem řešil stále problémy s unikající kapalinou Už bude snad klid... To bych snad nepřál nikomu
2.0 16V 100kw X20XEV 3dv. sportive
V případě že tohle nepomůže tak bych možná zkusil ten sajrajt co se do oleje přidává na obnovu těsnění, kámoš to dělal sice na fiatu ale znatelný rozdíl byl hned po pár jízdách..
www.DriveZone.cz
www.DriveZone.cz
Dnes jsem auto projel, olej mi ukapává na straně u rozvodů, není toho moc většinou tak 2-3 kapky a je klid, ale docela se toho bojím..
www.DriveZone.cz
www.DriveZone.cz
od rozvodu to muze bejt gufero na vacce nebo na klice,na cerpadle...taky jsem ho delal na cerpadle...popripade kolem cerpadla tesneni..
bertone,z22se,z20let
-
Ja som mal na z20let všetke tesnenia aj gufera nové aj tak mi to presakovalo pod vikom, nakoniec som prerobil odvetravanie hlavy a odvtedy je pokoj!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Ok, díky za info
www.DriveZone.cz
www.DriveZone.cz
ahojte. Dnes som isiel menit olej a vsimol som si, ze ked je zohriaty motor, tak slzi olej. postupne sa robia kvapky a vychadzaju zo strbiny vid foto - zlta sipka. Olej vypusteny a rozmyslam co dalej. Bude to tesnenie olej. vane? Ak ano, tak musi ist vana dole- ake nastrahy ma cakaju? Mam si davat na nieco pozor, aby som tam nieco neulomil?
Vdaka za odpoved.
Vdaka za odpoved.
Astra G 1,6 16V(Z16XE)
To vypadá na gufero na klice pod setrvákem...
Astra G Caravan 98' x16szr
Takze olejova vana musi ist dole aby so to vymenil?zdena píše:To vypadá na gufero na klice pod setrvákem...
Astra G 1,6 16V(Z16XE)
Myslím že tady by bylo lépe přemýšlet nad "převodovka ven"
Neviem si to moc dobre predstavit (este som prevodovku ani vanu nedaval dole) mne to prislo skor logickejsie na tu vanu. No nic. Niekde to nastudujem a uvidim ci sa do toho pustit, alebo to nechat na autorizovany servis...zdena píše:Myslím že tady by bylo lépe přemýšlet nad "převodovka ven"
Astra G 1,6 16V(Z16XE)
...no a nebo ti může chcandit simerink na převodovce. Což je ale ve výsledku skoro stejná práce = převodovka ven