Jede na 3 válce

Odpovědět
jamal.jefries

Jede na 3 válce

Příspěvek od jamal.jefries » 28 črc 2014, 18:59

Nazdárek chlapci.Mam takovej problém.Mam astr g 2.2 16v bertone.Vyměnil jsem olej,filtr,měl jsem ze zvědavosti sundanej egr ventil a čistil jsem klapku.Bohužel jsem udělal chybu že jsem jí při čistění otevřel ručně i když je elektronická a to že se to nemá jsem zjistil až potom....Dále jsem měl venku svíčky očistil jsem je drátěným kartáčem a vrátil všechno z5.Problém je že teď mi astra běží na 3 válce a nemůžu zaboha přijít na to proč.Prosím pomozte jsem v koncích.Kód motoru je z22se :-)

Reklama

vasekpetr1

Re: Jede na 3 válce

Příspěvek od vasekpetr1 » 28 črc 2014, 20:08

Předpokládám, že na tomto motoru bude lišta - nepodařilo se ti s ní něco udělat? Vytáhni svíčky, podle vlhkosti jiskřiště poznáš, která nepálí, pak je zkus prohodit, jestli na jiném válci bude chodit. Takto vytipuješ, jestli je to svíčkou nebo lištou, případně něco dalšího..
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.

A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)

Evžen

Příspěvek od Evžen » 28 črc 2014, 20:26

jamal.jefries píše:Nazdárek chlapci.Mam takovej problém.Mam astr g 2.2 16v bertone.Vyměnil jsem olej,filtr,měl jsem ze zvědavosti sundanej egr ventil a čistil jsem klapku.Bohužel jsem udělal chybu že jsem jí při čistění otevřel ručně i když je elektronická a to že se to nemá jsem zjistil až potom....Dále jsem měl venku svíčky očistil jsem je drátěným kartáčem a vrátil všechno z5.Problém je že teď mi astra běží na 3 válce a nemůžu zaboha přijít na to proč.Prosím pomozte jsem v koncích.Kód motoru je z22se :-)
Svíčky se dráťákem nečistí,udělají se rýhy a jiskra bude skákat kam nemá...když už tak vypálit propanbutanovým hořákem,nebo auto chvílu projet ve vyšších otáčkách a vypálej se samy a nebo nejlíp vyměnit :)
Opel Astra G 1.6 8v 55kw (X16SZR) r.v.98

jamal.jefries

Příspěvek od jamal.jefries » 28 črc 2014, 21:51

diky za odpovedi kluci ale nakonec se to srovnalo samo.klapka totiz nez si nacetla novou polohu po vycisteni tak byl volnobeh kolem 450-500 otacek a proto se celej motor klepal a bylo to jak kdyz jede na 3 valce.tak sem ji protahl a zase slape jak svicary :-) :-) :-)

Odpovědět