To právě skoro jistě nemá, historii mám doloženou. Prostě mám smůlu, buď s tím předchozí majitel jezdil jak dobytek, nebo soudruzi ve VeBe udělali někde chybu.Jirka D. píše:...motor má asi najeto více než si myslíš...
Kouří, smrdí - po opravě
Re: Kouří, smrdí - po opravě
Astra J Sports Tourer, A20DTH, 2012
Předchozí: Astra G Caravan Njoy, Z16XE, 2003
- Reklama
tak to je divné je fakt že řidiči jsou různí. Motory Z16XE jsou háklivé na ekonomické jízdy a radí si podpalují ventily
Z motory točit a točit
Z motory točit a točit
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
Tak minulý týden byla Astra na kontrolu u Dennyho, po třech tisících od opravy. Za tu dobu si vzala 1,4 litru oleje, takže spotřeba celkem v klidu. Kouření už se taky trochu omezilo, ty velké kouřové výlevy začínají být ojedinělé. Denny mi ještě na analyzátoru zkontroloval, že spalování v motoru je ok, ale zjistil při tom, že katalyzátor už je "takový unavený" a navíc lambda sonda je na počátku konce, po zahřátí hlásí nesmysly, takže půjde taky brzo vyměnit.
Olej byl vyměněný za hustší, uvidíme dále, jestli to bude mít nějaký vliv.
Olej byl vyměněný za hustší, uvidíme dále, jestli to bude mít nějaký vliv.
Takže nastala doba, abych zveřejnil spotřebu oleje s odstupem času. A výsledek je, že jsem spokojený, spotřeba je aktuálně 1 litr oleje na 6000km. Auto si v chladných dnech docela pokouří, ale po pořádném prohřátí to skoro zmizí. A problém s pokuřováním při brzdění motorem jsem vyřešil tak, že jsem se naučil brzdění motorem používat minimálně, nebo vůbec. Takže za mě palec nahoru