Ahojte,
rád bych se Vás zeptal na Vaše zkušenosti s ukazatelem hladiny oleje u 1.8 16v 92kW. Auto mám cca rok, hafo už jsem tu toho načetl o někdy příliš vysoké spotřebě oleje a asi mám taky tento problém. Olej docela často poslední dobou dolévám (klidně i 1l na 1000km), vždy jsem byl u auta zvyklý držet hladinu spíše u horní rysky na měrce. Jenže, mám dojem, že pokud hladinu nechám klesnout k polovině, olej neubývá Zkrátka pokud budu držet hladinu pořád vysoko, musím dolévat. Ale u poloviny se spotřeba oleje zastaví. Nemáte někdo podobnou zkušenost? Případně mohu motoru nějak uškodit? Často se mi totiž na displeji objeví Oelstand prufen - hlavně při delší jízdě z kopce nebo do kopce. Je normální že se upozornění na displeji objeví i když je olej v polovině mezi ryskami na měrce?
Díky moc.
Ukazatel hladiny oleje
- Reklama
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Re: Ukazatel hladiny oleje
Ještě by to mohlo být znečištěné, nebo špatné čidlo hladiny oleje, jak dlouho tam máš olej ??
Správně by to mělo hlásit tuším kolem 2 čárek nad minimem, ale teď přesně nevím, Pokud máš samozřejmě oleje pod spodní polovinou, při jízdě nahoru dolů se hladina hýbe a čidlo zareaguje.
Správně by to mělo hlásit tuším kolem 2 čárek nad minimem, ale teď přesně nevím, Pokud máš samozřejmě oleje pod spodní polovinou, při jízdě nahoru dolů se hladina hýbe a čidlo zareaguje.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)
OP-COM v PL, EN, CZ + redukce na starší Oply
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Ex Astra F C14NZ LPG, prodáno ve 338000km, nyní 474000km (LPG od 60.000km)(2017)
Olej má najeto 11tis. a co nevidět půjde ven.
Spíš mi šlo o to jestli je možný aby nad horní polovinou byla spotřeba oleje vyšší. Zkrátka jestli se vyplatí dolévat k maximu aby si ho motor sežral nebo stačí hlídat spodní polovinu a hold co chvíli odklikávat hlášku o nedostatku oleje
Spíš mi šlo o to jestli je možný aby nad horní polovinou byla spotřeba oleje vyšší. Zkrátka jestli se vyplatí dolévat k maximu aby si ho motor sežral nebo stačí hlídat spodní polovinu a hold co chvíli odklikávat hlášku o nedostatku oleje
-
- Kontaktovat uživatele:
oplati sa skontrolovat odvetranie motora,
pripadne "opravit" ci vymenit vsetky popraskane hadice..
zmontovat z bloku dole trubku, precistit, viko sa bohuzial cisti horsie...
pripadne "opravit" ci vymenit vsetky popraskane hadice..
zmontovat z bloku dole trubku, precistit, viko sa bohuzial cisti horsie...
IMF Master Ignition Forum - http://imfsoft-forum.eu/
montaz STANDALONE jednotiek, GO motorov
montaz STANDALONE jednotiek, GO motorov
Takže včera jsem vyměnil olej a pro zajímavost změřil, kolik ho bylo v motoru před výměnou. Na měrce byla před výměnou slabší polovina - dvě čárky a po vylití oleje z filtru a změření to dalo přesně 3 litry. Nového oleje na horní rysku MAX si to vzalo necelé 4 litry.
Tak teď nevím, jestli je nutné držet olej na horní hranici nebo jestli polovina "stačí". Rozdíl jednoho litru od maxima se mi ale zdá docela dost.
Tak teď nevím, jestli je nutné držet olej na horní hranici nebo jestli polovina "stačí". Rozdíl jednoho litru od maxima se mi ale zdá docela dost.
- p.somik
- Kontaktovat uživatele:
Mezi min a max je 1 litr. Když to budeš mít v polovině, máš rozdí 1/2 litru. Rozhodně maximálně dolívám na jednu čáku pod maximem.
ZAFIRA 1,8i 16V 2003 Z18XE, TC,AUT.KLIMA, PC,TEMPOMAT,LPG sekvenční BRC(od 63.000km)