Cukání/škubání za jízdy

Odpovědět
Jenda1990

Cukání/škubání za jízdy

Příspěvek od Jenda1990 » 30 dub 2014, 20:48

Zdravíčko, Astra poslední dobou škube a dost (pomalu skáču i já v sedačce :D) jen pokud udržuji rychlost (lehce šlapu na pedál). Občas po nastartování, když auto stojí déle jak 4 dny tak otáčky jsou na 1500 a po tak zhruba 30s spadnou na klasické volnoběžné. Někdy dlouho i startuji, jindy to chytá nabrnk. Při plynulejší jízdě je to v pohodě, ale sem tam blikne na mě kontrolka motoru, ta pak po pár sek. zhasne.

Před chvílí jsem to měl na diagnostice a mám tyto 3 chybové kódy.
Total number of fault codes: 3
Motor X14XE benzín.

P1614 - Wrong Transponder Key
(00) - Not present
P0130 - O2 Sensor Open Circuit - Regulace mimo rozsah / nesprávný signál sondy 1 (?)
(04) - Not present
P0170 - Lean Exhaust - Nesprávné složení směsi - směs příliš chudá nebo příliš bohatá
(02) - Not present

Že by lambda sonda byla KO? Děkuji předem za pomoc.

Reklama

Radomil

Re: Cukání/škubání za jízdy

Příspěvek od Radomil » 04 kvě 2014, 13:20

Mě to dělá to samé,co to muže dělat??

Tom79

Příspěvek od Tom79 » 04 kvě 2014, 14:29

V první řadě se podívej na diagnostice na parametry testu směsi - hodnoty labmda sondy. Musí se pohybovat mezi 13 a 14. Pak bádej dál. :?

Jenda1990

Příspěvek od Jenda1990 » 25 kvě 2014, 13:17

Lambdu jsem vyměnil, resetoval ŘJ. Auto už škube jen tak lehce, ale volnoběh je tragický, hodně vysoký a ani po jízdě se nedá do normálu, to je ještě vyšší cca 2500 - 3000 když například stojím na křižovatce. Po nastartování za studena je to tak 1800 ot stabilně. Když dám zpět lambdu starou tak volnoběh je naprosto v normálu, nepadá, nekolísá, krása cca 750 ot. ale auto zas škube o dost víc+vyšší spotřeba. A napadlo mě, stará lambda je bosh, dal jsem tam jakousi italskou od begaru, nestála tak moc jak bosch. Jestli to nemůže být i tím. Díky za radu.
Astra G, 1998, X14XE

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 17 čer 2014, 18:21

Lambdu kupovat vždycky originál.. je drahá ale neoriginály způsobují velké problémy. Takže ano, může to být tím.
Astra G X16XEL (1999)

Jenda1990

Příspěvek od Jenda1990 » 22 čer 2014, 15:18

Tak mám opraveno, kdyby potom měl někdo stejný problém. Lambdu jsem tam dal univerzál od Boshe LS 07, volnoběh byl poté výborný a spotřeba byla v normálu. Ale auto stále škubalo, ne tak moc ale přece. Pročítal jsem to tu a zrak spadl na EGR ventil a bylo to ním (Diagnostika nic nehlásila). Odpojil jsem ho a auto jelo jak znovuzrozené. Koupil jsem nový a od té doby je vše v pořádku.
Astra G, 1998, X14XE

Evžen

Příspěvek od Evžen » 22 čer 2014, 16:23

Jenda1990 píše:Tak mám opraveno, kdyby potom měl někdo stejný problém. Lambdu jsem tam dal univerzál od Boshe LS 07, volnoběh byl poté výborný a spotřeba byla v normálu. Ale auto stále škubalo, ne tak moc ale přece. Pročítal jsem to tu a zrak spadl na EGR ventil a bylo to ním (Diagnostika nic nehlásila). Odpojil jsem ho a auto jelo jak znovuzrozené. Koupil jsem nový a od té doby je vše v pořádku.
Jak jsi odpojil ten EGR? jen elektriku,nebo jsi ho i zaslepil...taky mi to skákání v sedačce při rozjezdech nebo pomalý jízdě třeba na kruháču vadí :D
S tím startování jsem na tom taky tak...někdy na brnk a někdy třeba až napotřetí :D
Opel Astra G 1.6 8v 55kw (X16SZR) r.v.98

Jenda1990

Příspěvek od Jenda1990 » 22 čer 2014, 16:34

Odpojil jsem jen elektriku, nic nezaslepoval, nechal tak a nastartoval a jezdil nějaký čas. Jen kontrolka svítila pořád. Potom jsem koupil EGR nový. Jo, když jsi vzpomenu na kruháče, jak na kolotoči skákací poník :D
Astra G, 1998, X14XE

Evžen

Příspěvek od Evžen » 22 čer 2014, 16:57

Jenda1990 píše:Odpojil jsem jen elektriku, nic nezaslepoval, nechal tak a nastartoval a jezdil nějaký čas. Jen kontrolka svítila pořád. Potom jsem koupil EGR nový. Jo, když jsi vzpomenu na kruháče, jak na kolotoči skákací poník :D
Tak doufám že sem přišel na závadu,du to vyzkoušet,dík :)
Novej asi kupovat nebudu,kamarád dělá na vrakáču,tak se snad přimluví,ať mě ho nechaj za pár korun :)

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 25 čer 2014, 21:21

Evžen píše:Jak jsi odpojil ten EGR? jen elektriku,nebo jsi ho i zaslepil...taky mi to skákání v sedačce při rozjezdech nebo pomalý jízdě třeba na kruháču vadí :D
S tím startování jsem na tom taky tak...někdy na brnk a někdy třeba až napotřetí :D
Tatovo auto hodně cukalo kvůli EGR ventilu. Řešení je jednoduchý.. dal sem pod něj hliníkový plech (záslepku), dráty nechal tak jak sou. Na čtvrt hodinky odpojit baterku.. pak připojt, nastartovat a bylo po cukání, žádná kontrolka nesvítí. On má X16SZR mám to udělaný i na svým X16XEL a jen při dlouhým bržení motorem se mi rozsvítí kontrolka (proto motorem nebrzdím) ale po novým startu to zase zmizí.
A pro ty co si myslí jak to dramaticky zhorší emise .. bez problémů sem s oběma takhle prošel ME. :)
Astra G X16XEL (1999)

Evžen

Příspěvek od Evžen » 26 čer 2014, 21:09

Kosa02 píše:
Evžen píše:Jak jsi odpojil ten EGR? jen elektriku,nebo jsi ho i zaslepil...taky mi to skákání v sedačce při rozjezdech nebo pomalý jízdě třeba na kruháču vadí :D
Tatovo auto hodně cukalo kvůli EGR ventilu. Řešení je jednoduchý.. dal sem pod něj hliníkový plech (záslepku), dráty nechal tak jak sou. Na čtvrt hodinky odpojit baterku.. pak připojt, nastartovat a bylo po cukání, žádná kontrolka nesvítí. On má X16SZR mám to udělaný i na svým X16XEL a jen při dlouhým bržení motorem se mi rozsvítí kontrolka (proto motorem nebrzdím) ale po novým startu to zase zmizí.
A pro ty co si myslí jak to dramaticky zhorší emise .. bez problémů sem s oběma takhle prošel ME. :)
Já na zkoušku odpojil konektor od EGR a teď mám parádní rozjezdy,takže si taky udělám záslepku...že bych neprošel emisema to se nebojím...tankuju čistej ethanol,takže emise budou nízký :)

Kristian

Příspěvek od Kristian » 27 čer 2014, 15:34

Nazdar, mne robilo to iste cukalo mi to a dusilo. Najprv som myslel ze to bude palivo tak som skusil dat 101 oktanovy benzin vycistit trocha usadeniny no trocha to pomohlo ale neprestalo to. Tak som skusil to najjednoduchsie riesenie vymenil som sviečky a auto ide ako nove. Tak skus a uvidis. ;-)

Kosa02
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kosa02 » 28 čer 2014, 12:03

Evžen píše: Já na zkoušku odpojil konektor od EGR a teď mám parádní rozjezdy,takže si taky udělám záslepku...že bych neprošel emisema to se nebojím...tankuju čistej ethanol,takže emise budou nízký :)
A to máš nějakou tu jednotku pro prodloužení vstřikovací doby nebo si svý auto přeučil z benzínu na ethanol "natvrdo" bez úprav? :D .. s ethanolem máš opravdu o hodně nižší emise.
Astra G X16XEL (1999)

Odpovědět