Pískání při brzdění motorem - video

Danik

Re: Pískání při brzdění motorem - video

Příspěvek od Danik » 21 bře 2014, 22:00

Tatík dělá s ložiskama ve firmě, takže s ložiskama konkrétně má víc zkušeností, než kdejakej automechanik. V tom mu nemám důvod nevěřit :wink:

A kdyby náhodou odešly dřív, tak je vyměním za dražší třeba..uvidíme. Myslím ale, že to nebudu mít šanci zjistit :D
Astra G, 1.6 8V, 3dvéř - skoro 290tis km. Moje opravy: EGR zaslepen, vyměněna klapka (zadrhával se plyn), startér, termostat, - opravena klapka vnitřní cirkulace, proklemovaná tepelná pojistka na cívce kompresoru klimatizace, lanovody k zadním kotoučům.

Reklama

Danik

Re: Pískání při brzdění motorem - video - pokračování!

Příspěvek od Danik » 22 bře 2014, 12:48

Bohužel, seriál o pískání pokračuje..po namontování alternátoru sem to projel, aby se to zahřálo, to něco píská zas. Takže jsem sundal řemen a hle - píská furt.. Takže už zbývá jen kladka rozvoďáku, pumpa...? Poslechem přes přiloženou trubku nejblíž obou míst se mi nepodařilo identifikovat přesný místo. Přes trubku sem krásně detailně slyšel jenom různý druhy ševelení, nikdy nikde žádnej pískot nebo vrzání. Což je mi dost podezřelý, to by mysím mělo bejt slyšet......zvlášť, jestli sem byl blízko. Poslouchal sem i u spojky, serva (to byl krásně jasně slyšet elektromotor), u vačky, potom všechny komponenty drážkovanýho řemene znovu pro jistotu..nic, jenom čistý zvuky komponent nebo motoru. Zvenku je to ale slyšet dost, rozhodně od strany řemenů a dost jasně..ale kde konkrétně to nevím.

Takže mě čekají asi komplet rozvody? A to si vůbec nejsem stopro jistej, že se to tím vyřeší.

Nebo má někdo ještě nějakej nápad?
Astra G, 1.6 8V, 3dvéř - skoro 290tis km. Moje opravy: EGR zaslepen, vyměněna klapka (zadrhával se plyn), startér, termostat, - opravena klapka vnitřní cirkulace, proklemovaná tepelná pojistka na cívce kompresoru klimatizace, lanovody k zadním kotoučům.

Danik

Re: Pískání při brzdění motorem - video

Příspěvek od Danik » 03 dub 2014, 20:12

Vyřešeno - vadný těsnění sání. Po výměně ticho tichoučko :D

Odpovědět