Tlaky v systému klimatizace

Odpovědět
zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Tlaky v systému klimatizace

Příspěvek od zdenekp » 25 kvě 2011, 10:22

Zdravím všechny a prosím o radu.
Byl jsem na servisu s klimou. Od loňska uteklo 200g (naplněno bylo na 600g, ještě jsem nikde nehledal zda to je pro zafiru správný množství...?), což je prý v normě.
Nicméně servisák pravil, že "je tam nějakej problém", protože ručička horního tlaku vždy vystoupal kousek do červené oblasti, pak se se zapnutím ventilátoru vrátila do zelené. Za chvíli se vent. vypnul a celé se to opakovalo. PRÝ by se oba tlaky měly ustálit na nějaké hodnotě (v zeleným) a tam držet (u spodního tlaku to tak i bylo). Takže prosím o radu, zda měl servisák pravdu.
Já se v tom prd vyznám, nechápu že jsou tam dva tlaky :? , ale tak nějak mi připadá normální, že když se médium ohřeje, tlak stoupne, když se ochladí, tlak klesne. Tzn. že mi připadá normální, že ručička nestojí na místě. Ten přeběh do červené oblasti nebyl nijak velkej...

Díky

PS: né vždy se vyplatí koupit slevový poukaz... pán měl geografii středomoří v malíku, nicméně tu mašinu uměl jen zapnout a vypnout. Ještě voněla novotou. Zafiru či astru tam ještě asi neměli, páč ventilky pro hadice by hledal ještě teď, kdybych mu je neukázal :( Zaplatil jsem 350Kč za 200g média. "...nějakej problém tam máte, ale já tomu nerozumím..." :roll:
Zafira Z18XE '03 saturn blue

Reklama

denny
Kontaktovat uživatele:

Re: Tlaky v systému klimatizace

Příspěvek od denny » 25 kvě 2011, 10:46

Buď v klidu,je to OK.
Jestli ti ventilátor běhá,tak to je správně.Vrchní tlak okolo 15atm zapne ventilátor,pod 9atm jej vypne a tak dokola.Za jízdy je kondenzátor chlazen náporovým vzduchem,tak ventilátor nepotřebuje.
Jen by panáček měl asi absolvovat nějaké školení :D .To ale bohužel stojí peníze. :lol:

zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekp » 25 kvě 2011, 10:59

Díky za uklidnění. Já jsem si matně vzpomínal, že to už kdysi na diagnostice taky nebylo stálý číslo a hejbalo se to s ventilátorem, kdysi když mi romank hledal problém v klimě, která udržela chladivo jen 14 dní :mrgreen: (byl to chladič).

zdenekp
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od zdenekp » 25 kvě 2011, 12:24

Ještě dotaz: hledal jsem tady kolik chladiva má v té mojí mrše správně být. Servisák to udělal podle posledního štítku, tam bylo 600g. Ale tady v nějaké diskusi jsem narazil na čísla 750g i 800g. Počítám že Astra G to bude mít stejně jak Zafira A. Nebo ne? Kolik tam toho má být v Zafiře A 1.8? Nebo alespoň prosím o nasměrování kde to najdu.
Díky

Edit 1:
Teď jsem našel toto: http://www.auto-klima.cz/soubor-mnozstv ... mb-58-.pdf.
Ale u té zafiry je to tam jakýsi zmatený, jednou 600, podruhé 800. Znamená to jako že když víc chladiva, tak zároveň se musí dát víc oleje?? :? Naplněno mám 600g/30g :-/

Edit 2:
Aha... doplňková klimatizace pro cestující na zadních sedadlech...

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 25 kvě 2011, 16:35

Pod kapotou je bílý štítek s nápisem A\C a tam máš množství.Je to podle roku výroby.Ty máš na 99% 600 g.

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 26 bře 2014, 16:16

vůbec se v tom nevyznám, ale nejde mi klima a podle diagnostiky je tam tlak 480 kPa, je to málo?

předpokládám že chyba bude buď v tom že to někde utíká a tím pádem je malej tlak a tím pádem to nechladí (nesepne kompresor) nebo je špatnej samotnej kompresor
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Odpovědět