Zafira 1.8 16v 92kw Studený motor dusí,trasie až zhasne
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zafira 1.8 16v 92kw Studený motor dusí,trasie až zhasne
vidíš tam niekde chybu váhy vzduchu ? ja nie.Váha vzduchu je OK ! bola aj druhom aute a ide normálne nezdala sa mi ale je dobrá.Diagnostika natom bolo robená original v opli aj v servise... Váha sam tam už nezobrazuje.Ja chcem riešiť ešte tuto lambda sondu lebo všetky chyby čo som teraz hodil na screene súvisia s ňou.
Ope Astra G Coupe Bertone 1.8 16V 85kw X18XE1 - Súčasnosť
Ope Vectra C Caravan 1.9 110kw Z19DTH - Súčasnosť
Opel Astra F 1.6 16V 74kw X16XEL Caravan Sport - Minulosť-† 19.8.2015-Tvoje posledné kilometre
Opel Zafira A 1.8 16v 92kw Z18XE Elegance - Minulosť- Ty si ma toho veľa naučila !
Opel Astra F 1.6 16V 74kw X16XEL Caravan Sport - Minulosť-† 19.8.2015-Tvoje posledné kilometre
Opel Zafira A 1.8 16v 92kw Z18XE Elegance - Minulosť- Ty si ma toho veľa naučila !
- Reklama
Tak znova.
Jakou máš teď váhu, její označení....
To že to nepíše tvá vypisovačka chyb jako chybu, to neznamená, že je dobrá.
To bys to řešil jako autorizák.
Vím, proč se na to ptám, to není jen z úletu....jakous takous praxi mám, ale i s daty, to je ti zatím cizí.
Když už byla na jiném autě, byla to Zafira se stejnou jednotkou? ne, nebo se pletu? Asi ne.
A budeš se divit, některé chyby, co vypíše diagnostika kolem lambdy, vůbec lambdou nejsou způsobeny.
Ano, o výhřevu lambdy nebudeme diskutovat, to je jasné.
Co to chování motoru jalk jsem se ptal?
Jakou máš teď váhu, její označení....
To že to nepíše tvá vypisovačka chyb jako chybu, to neznamená, že je dobrá.
To bys to řešil jako autorizák.
Vím, proč se na to ptám, to není jen z úletu....jakous takous praxi mám, ale i s daty, to je ti zatím cizí.
Když už byla na jiném autě, byla to Zafira se stejnou jednotkou? ne, nebo se pletu? Asi ne.
A budeš se divit, některé chyby, co vypíše diagnostika kolem lambdy, vůbec lambdou nejsou způsobeny.
Ano, o výhřevu lambdy nebudeme diskutovat, to je jasné.
Co to chování motoru jalk jsem se ptal?
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
číslo tej váhy môžem zajtra pozrieť.Chovanie motora.Za studena ho trasie,dusí strašne kolíšu otáčky kým sa zohreje potom po zohrati do takých 80 stupňov ide normálne.Nad 80 začne vynechávať,stráca ťach... niečo ako som vyšie opisoval.Proste idem plný plny a otačky sa mi držia na 2000/2200 a nie a nie viac potom pustim plýn zas jemne pridávam hrám sa sním a ide pomalinky hore kým zas nenajde ten bod kedy neťaha...pritom to auto tak cuka,trhá... pritom ako stráca ťah potom zrazu akceleruje ako raketa... do kopca stým je nemožne výsť idem na trojke stráca ťah,dám dvojku stráca ťah dám jednotku a zrazu stojím a nič...neviem asi to musím natočiť lebo neviem to inak opísať.Inač keď vyradím otáčky všetko ide ako má ! toto robi jedine keď je zaradená rýchlosť na volnobehu toto vôbec nerobí
OK, číslo váhy ověř, předběžně testni někoho se stejným autem a stejnou váhou.
Skoro bych řekl, že se ti potkalo víc problémů. Váha by mohla mít problém za studena ( i když chybu nepíše a na datech je v toleranci) a lambda po zahřátí nereguluje. Takže data lambdy.
Anebo i společný jmenovatel obého, netěsnost kolem sání, klapky, neprůchodné kanály....ona i " vyčištěná" klapka umí pozlobit. A zkontrolovat za provozu ventil odvětrávání nádrže.
Diagnostiku a data!!!
Když najdeš někoho s opcomem, kdo ho sice má, ale neumí číst data, nahraj to a pošli mi data.
Skoro bych řekl, že se ti potkalo víc problémů. Váha by mohla mít problém za studena ( i když chybu nepíše a na datech je v toleranci) a lambda po zahřátí nereguluje. Takže data lambdy.
Anebo i společný jmenovatel obého, netěsnost kolem sání, klapky, neprůchodné kanály....ona i " vyčištěná" klapka umí pozlobit. A zkontrolovat za provozu ventil odvětrávání nádrže.
Diagnostiku a data!!!
Když najdeš někoho s opcomem, kdo ho sice má, ale neumí číst data, nahraj to a pošli mi data.
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
ten problém že motor triasol,klepal za studená som mal už v Oktobri vymenil som váhu za tu čo tam mám teraz a zmyzlo to.Začalo to až zas v decembri.. Hento zajtra popozerám to číslo tej váhy a dám ti vedieť Diky moc zatial.
A výrobce
Zdar, jsem také názoru, že je příčinou váha vzduchu.
Během posledního měsíce jsem jí měnil na třech 1,8-kách (dvě plynové) z toho jedna váha byla získána od Alzafíra.
Pokaždé se to projevovalo trochu jinak. Teď na Zafiře to po studeném startu mělo normální otáčky, ale jakmile se chtěl rozjed, tak byl bez tahu.
Po zahřátí se v tahu nemohl dostat nad 3500 otáček, jako by někdo ten motor brzdil. Po výměně váhy je to jiné auto . Vždy jsem si prvně váhu půjčil z druhého auta.
Pak až kupoval novou.
Během posledního měsíce jsem jí měnil na třech 1,8-kách (dvě plynové) z toho jedna váha byla získána od Alzafíra.
Pokaždé se to projevovalo trochu jinak. Teď na Zafiře to po studeném startu mělo normální otáčky, ale jakmile se chtěl rozjed, tak byl bez tahu.
Po zahřátí se v tahu nemohl dostat nad 3500 otáček, jako by někdo ten motor brzdil. Po výměně váhy je to jiné auto . Vždy jsem si prvně váhu půjčil z druhého auta.
Pak až kupoval novou.
Matysova Žirafka 2,2 DTi, 2003
diag. OP-COM.CZ, VAG-COM.CZ
diag. OP-COM.CZ, VAG-COM.CZ
Ahoj D4nusKO,
Ja som zo Spišskej Novej Vsi. Takže problem sa vrátil naspäť. Keď som písal že som problem vyriešil fintou okolo riadicej jednotky tak som autom nejazdil na LPG pretože som čakal na nový vstrekovač LPG. Na benzinovom režime auto štartovalo a išlo ako hodinky. Došiel vstrekovač a auto som začal používať na LPG. Už po prvom dni jazdy na LPG sa všetky priznaky ake máš Ty objavili nanovo. Benzín katastrófa a LPG bez problémov. Mám taky dojem že to má súvis zo zapojením medzi oboma systémami. Blbne mi aj lambda, ktorá v opcome vôbec na benzínovom režime nepracuje ale na LPG krásne strieda hodnoty ako má.
No neviem si s tým rady ak ste sa niekto s takým to problémom stretli pomôžte.
vďaka
Ja som zo Spišskej Novej Vsi. Takže problem sa vrátil naspäť. Keď som písal že som problem vyriešil fintou okolo riadicej jednotky tak som autom nejazdil na LPG pretože som čakal na nový vstrekovač LPG. Na benzinovom režime auto štartovalo a išlo ako hodinky. Došiel vstrekovač a auto som začal používať na LPG. Už po prvom dni jazdy na LPG sa všetky priznaky ake máš Ty objavili nanovo. Benzín katastrófa a LPG bez problémov. Mám taky dojem že to má súvis zo zapojením medzi oboma systémami. Blbne mi aj lambda, ktorá v opcome vôbec na benzínovom režime nepracuje ale na LPG krásne strieda hodnoty ako má.
No neviem si s tým rady ak ste sa niekto s takým to problémom stretli pomôžte.
vďaka
Tohle by měla být bible pro plynaře
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... it#p441401
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic. ... it#p441401
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
Tak Zdravím Chaloši....Dlkšiu dobu ma tu nebolo,nestíhal som ale posunul som sa o kus ďalej.Tak teraz sa tu trocha rozpíšem.
Naposledy sa mi zdá že som tu riešil výmenu vstrekov.Bol to asi naj pokrok auto sa o dosť zmenili.Išlo o čosi lepšie ale stále to nebolo dokonalé staré vstreky fakt druhy a tretí bol KO.Jazdil som stým len sa to čoraz zhoršovalo až mi raz chytila na tri valce...strašný zvuk mala ledva išla.Bol som rád že som stým došiel domov z mesta pár km.Bol su zufali..Auto mi stále hadzalo chybu p0303 a p0303 nechápal som raz tá chyba raz henta.Tak som to rozobral vybral som zapalovaciu lištu.Dal som von sviečky.Pozerám totálne čierne a to mali najazdené len pár Km.Vyčistil som ich trocha.Nahodil to s5 a auto mi krásne chytilo.Tak som na opelclube začal riešiť sviečky.Prišiel som nato že ta mám totálne sračky sviečky nejaké lacné originál na LPG.Na druhý deň som letel kúpiť NGK sviečky hneď som ich nahodil a auto sa totálne zmenilo normále išlo a dovolil som si aj obiehať ale stále bolo občas cítiť cukanie trhanie.Chyby boli stále tie iste ale išlo to lepšie to bol základ.Došiel som na príčinu toho.Potom ma napadlo ešte raz skúsiť zapalovaciu lištu od známeho.Tak sme sa dohodli.Nahodil som ju chyby s ňou neboli žiadne.Auto išlo celkovo zas lepšie ale jemné cukanie boli cítiť stále.Dobehol som zaním a skúsil som ešte jeho váhu Nahodili sme jeho váhu vzduchu a mali sme slzy v očiach od radosti.Auto neskutočne išlo ako nové točil som to do 6tisíc stále ťahalo bez najmenšieho cuknunia.Prebehol som ju cez 25 km bez chyby.Všetko oky.Taká radosť dlho nebolo po troch mesiacoch to auto konečne ťahalo.Cez týždeň som objednal novú zapalovaciu lištu a novú váhu vzduchu.Nahodil som to auto chodí,štartuje ako nové !Neskutočná radosť žiadna chyba.Auto beha.Stručne zhrnutie.Tieto všetky problémy začali robiť tie posrané sviečky.Od kedy tam boli boli len problémy lišta odišla.A váha vzduchu neviem blbla asi najviac.Všetko vymené po troch mesiacoch je pojazdná.Teším sa nech to čo najdlkšie jazdí bez Check Enginu.Bolo starosti už dosť.Beriem to ako vyriešené.
Diky všetkým chalanom čo sa tu snažili poradiť Neskutočne ste mi pomohli.Vďaka vám to auto behala jak kedysi.Môžem srať tieto servisi...kde to nedokazali dať do kopy !
Ešte raz hovorím ĎAKUJEM !
Naposledy sa mi zdá že som tu riešil výmenu vstrekov.Bol to asi naj pokrok auto sa o dosť zmenili.Išlo o čosi lepšie ale stále to nebolo dokonalé staré vstreky fakt druhy a tretí bol KO.Jazdil som stým len sa to čoraz zhoršovalo až mi raz chytila na tri valce...strašný zvuk mala ledva išla.Bol som rád že som stým došiel domov z mesta pár km.Bol su zufali..Auto mi stále hadzalo chybu p0303 a p0303 nechápal som raz tá chyba raz henta.Tak som to rozobral vybral som zapalovaciu lištu.Dal som von sviečky.Pozerám totálne čierne a to mali najazdené len pár Km.Vyčistil som ich trocha.Nahodil to s5 a auto mi krásne chytilo.Tak som na opelclube začal riešiť sviečky.Prišiel som nato že ta mám totálne sračky sviečky nejaké lacné originál na LPG.Na druhý deň som letel kúpiť NGK sviečky hneď som ich nahodil a auto sa totálne zmenilo normále išlo a dovolil som si aj obiehať ale stále bolo občas cítiť cukanie trhanie.Chyby boli stále tie iste ale išlo to lepšie to bol základ.Došiel som na príčinu toho.Potom ma napadlo ešte raz skúsiť zapalovaciu lištu od známeho.Tak sme sa dohodli.Nahodil som ju chyby s ňou neboli žiadne.Auto išlo celkovo zas lepšie ale jemné cukanie boli cítiť stále.Dobehol som zaním a skúsil som ešte jeho váhu Nahodili sme jeho váhu vzduchu a mali sme slzy v očiach od radosti.Auto neskutočne išlo ako nové točil som to do 6tisíc stále ťahalo bez najmenšieho cuknunia.Prebehol som ju cez 25 km bez chyby.Všetko oky.Taká radosť dlho nebolo po troch mesiacoch to auto konečne ťahalo.Cez týždeň som objednal novú zapalovaciu lištu a novú váhu vzduchu.Nahodil som to auto chodí,štartuje ako nové !Neskutočná radosť žiadna chyba.Auto beha.Stručne zhrnutie.Tieto všetky problémy začali robiť tie posrané sviečky.Od kedy tam boli boli len problémy lišta odišla.A váha vzduchu neviem blbla asi najviac.Všetko vymené po troch mesiacoch je pojazdná.Teším sa nech to čo najdlkšie jazdí bez Check Enginu.Bolo starosti už dosť.Beriem to ako vyriešené.
Diky všetkým chalanom čo sa tu snažili poradiť Neskutočne ste mi pomohli.Vďaka vám to auto behala jak kedysi.Môžem srať tieto servisi...kde to nedokazali dať do kopy !
Ešte raz hovorím ĎAKUJEM !
-
Vidiš to, ked maš jednu dve šitne kokotiny tak ti pre teba nepodstatnych maličkosti pri vzajomnom sučte menšich problemov vyvolaju omnoho väčši problem ktorý sa potom o to ťažšie identifikuje. Jasne že ked tých kokotin ešte viac tak je to potom o to neskutočný problem dohľadať vid. toto vlakno , ale ty jazdiš na LPG a nie ja tak by si mal aj čo to o problematike sviečok na lpg-čko vedieť, pripadne sa informovať od majiteľov konkretných motorizacii a nie že jeden dedko na filcke má hentake a je nadmieru spokojny. . Na jednen strane som rád že už máš po probleme, ale na druhej mi už skončil skoro nekonečny roman, to nič bude dozaista aj niečo ine od podobných autorov.
Naposledy upravil(a) jerry mouse dne 14 úno 2014, 20:50, celkem upraveno 1 x.
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Jsem rád , že se mi podařilo opravit mou věšteckou kouli a spekulace se ukázala úspěšnou.Alzafir píše:...předběžně testni někoho se stejným autem a stejnou váhou.
Skoro bych řekl, že se ti potkalo víc problémů. Váha by mohla mít problém za studena ...
Nechť je toto vlákno poučením pro další, že i když se např váha neukazuje přímo jako vadná, nevypisuje ji diagnostika v registru závad, může být špatná a je třeba projít data všech snímačů pro jednotku, z jakých dat získává info pro svou činnost a činnost auta
Ahojky Opláci,řeším stejnou závadu na svojí Astrušce. Mohu se jen zeptat zkušenějších kde bych našla na své Astrušce G 1.4 16V X14XE váhu vzduchu ? Moc by jste mi pomohli.děkuji.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Na tvém motoru tato součástka není,takže ji tam ani nehledej.Hlavní součástkou pro řízení tohoto systemu je MAP senzor.Goldie píše:Ahojky Opláci,řeším stejnou závadu na svojí Astrušce. Mohu se jen zeptat zkušenějších kde bych našla na své Astrušce G 1.4 16V X14XE váhu vzduchu ? Moc by jste mi pomohli.děkuji.
- vasekpetr1
A tenMAP je umístěn kde, žáku Fíku?
No přece na příčce mezi motorem a kabinou vedle škrtící klapky Vede do něj hadička ze sání pod klapkou (a samozřejmě kabeláž)
(Aspoň teda u mojí babičky) .
No přece na příčce mezi motorem a kabinou vedle škrtící klapky Vede do něj hadička ze sání pod klapkou (a samozřejmě kabeláž)
(Aspoň teda u mojí babičky) .
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)