Zafira 1.8 16v 92kw Studený motor dusí,trasie až zhasne
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
Re: Zafira 1.8 16v 92kw Studený motor dusí,trasie až zhasne
takže dneska som bol s Zafčou na Diagnostike origoš v Opli v TO neviem ako to povedať ale išlo ma s prepačením mrdnuť...Takže Auto mi strašne za studena dusi,niekedy po zohriati nad 80Stupňou stráca ťach...Bol som stým servise Diagnostika v Servise ukazovala zle otáčky,a teplotu -48 sám v servise povedal že mi odchádza radiaca jednotka preto to tak blbne zohnal som rádiacu jednotku nahodil auto išlo pár dni OK a zas začali tie iste problemy ani za toho oného ráno normálne naštartovať samé dusenie...Bol som stým zas servise Diagnostika ukázala to iste zas blbosti žeby druha zla ? tak mi to nedalo.Skočil som do Opla.Dneska mi spravili originál Diagnostiku všetky hodnoty ukazovala spravne...Vďaka neodbornej diagnostike v servise som vyhodil pár € do luftu ale oto nejde..Ide oto čo mi povedali zistili v Opli.Ukazuje mi chybu váhy vzduchu(tu som menil oktobri),lambda sondy,chybu zapalovacej lišti a chybu strekovačou zdá sa mi druhy a štvrty neviem presne už ktoré.Stretol som tam docela ochotného týpka povedal narovinu môžeme vám to všetko vymeniť ale ak chcete skúste niekoho zohnať s tým istým motorom a skúste druhú zapalovaciu lištu a váhu vzduchu a uvidíte lebo nevieme naisto či su to tie streky.Pozeral som ceny strekov pri ich cene mi až zle ostalo tak som sa rozhodol isť skúšať všetky diely čo diagnostika vyhodila..Chcem sa spýtať nieje tu niekoho s mojého okolia PE TO PD TN NR a podobne kto má motor Z18XE ? 1.8 16v 92kw potreboval by som skúsiť váhu vzduchu a tu zapalovaciu lištu.Za nejaké to pivo... tu v PE neviem o nikom stým motorom...Hlavne že dneska rovno mňa zastavila taká istá Zafira ešte aj LPG škoda že nanej prišla ženská keby je v nej chlap tak by som sa ho nato spýtal hh.
BTW...Dnešný pokrok napadla ma ma vec ako odskušať váhu vzduchu mám doma aj tu staru a tiež "lacnú" home made diagnostiku OBD 2 cez aplikáciu Torque ktorá dokáže meriať LIVE data aj z váhy vzduchu.Tak som pomerál tu ktorú tam mám teraz za studena po naštartovaní ukazovala nejako od 1,8 pod 2,2 po pridaní plynu jasné že tieto hodnoty boli vyššie.Potom som ju odpojil nahodil tu starú vahu vzduchu.Ihneď mi vyskočila jej chyba naštartoval som neukazovala žiadné hodnoty.Takže stara váha čo tam bola kedysi je určite zlá.Táto čo je tam teraz ukazuje hodnoty ako som vyšiel spomínal neviem či so dobré alebo zle lebo v chybach mi stále ukazovalo vahu vzduchu ale nie ako važnu chybu.Ako vážne mi zobrazuje tie strieky presnejšie druhy a štvrty či jak.Prídavam aj Screeny dát tej vahy vzduchu čo tam mám a chyby čo mi auto vypisuje.Ďalší krok bude skúsiť zapalovaciu lištu ale to musím niekoho zohnať kto by mi ju požičial...
Hodnoty váhy vzduchu(Otázka pri naštartovanom aute aké hodnoty má ukazovať?)
Chybové kody vážne vstrekovače
BTW...Dnešný pokrok napadla ma ma vec ako odskušať váhu vzduchu mám doma aj tu staru a tiež "lacnú" home made diagnostiku OBD 2 cez aplikáciu Torque ktorá dokáže meriať LIVE data aj z váhy vzduchu.Tak som pomerál tu ktorú tam mám teraz za studena po naštartovaní ukazovala nejako od 1,8 pod 2,2 po pridaní plynu jasné že tieto hodnoty boli vyššie.Potom som ju odpojil nahodil tu starú vahu vzduchu.Ihneď mi vyskočila jej chyba naštartoval som neukazovala žiadné hodnoty.Takže stara váha čo tam bola kedysi je určite zlá.Táto čo je tam teraz ukazuje hodnoty ako som vyšiel spomínal neviem či so dobré alebo zle lebo v chybach mi stále ukazovalo vahu vzduchu ale nie ako važnu chybu.Ako vážne mi zobrazuje tie strieky presnejšie druhy a štvrty či jak.Prídavam aj Screeny dát tej vahy vzduchu čo tam mám a chyby čo mi auto vypisuje.Ďalší krok bude skúsiť zapalovaciu lištu ale to musím niekoho zohnať kto by mi ju požičial...
Hodnoty váhy vzduchu(Otázka pri naštartovanom aute aké hodnoty má ukazovať?)
Chybové kody vážne vstrekovače
Ope Astra G Coupe Bertone 1.8 16V 85kw X18XE1 - Súčasnosť
Ope Vectra C Caravan 1.9 110kw Z19DTH - Súčasnosť
Opel Astra F 1.6 16V 74kw X16XEL Caravan Sport - Minulosť-† 19.8.2015-Tvoje posledné kilometre
Opel Zafira A 1.8 16v 92kw Z18XE Elegance - Minulosť- Ty si ma toho veľa naučila !
Opel Astra F 1.6 16V 74kw X16XEL Caravan Sport - Minulosť-† 19.8.2015-Tvoje posledné kilometre
Opel Zafira A 1.8 16v 92kw Z18XE Elegance - Minulosť- Ty si ma toho veľa naučila !
- Reklama
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
Dneska ráno na benzíne nie a nie sa rozbehnuť po prepnutí na LPG auto išlo ako nové.Zaujímave.Ale Zajtra idem skúsiť od kamoša zapalovciu lištu a uvidíme Držte palce hh
Ked by bola zap. lista zla, tak by to neslo ani na plyn... logicke..
U teba to budu na 99% tie benzinove vstrekovace.. Uz davno si ich mal medzi sebou prehodit. tie vadne dat na poziciu kde chybu nehlasi. Ak su zle, tak ti bude hlasit ze su zle na inej pozicie..
Snad si ma pochopil..
Od Tea sa ti uz RJ vratila?
U teba to budu na 99% tie benzinove vstrekovace.. Uz davno si ich mal medzi sebou prehodit. tie vadne dat na poziciu kde chybu nehlasi. Ak su zle, tak ti bude hlasit ze su zle na inej pozicie..
Snad si ma pochopil..
Od Tea sa ti uz RJ vratila?
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
Hej RJ od Tea mám.Jop pochopil som mám prehodiť streky...
tak dneska sa mi podarilo odtestovať zapolovaciu lištu na mojej Zafire.Fakt je taký že nieje ona chybná a je dobra.Nahodili sme ju do Gčka ten istý motor auto išlo úplne normálne,dali sme pár koliečok po okolí,prehnali ju do kopca všetko oka,tak chyba nieje v zapalovacej lište asi to kruto vážne reálne budú tie streky...Len tak som sa potom vrtal v aute pozeral som všetko od váhy vzduchu a dostal som sa ku škrtiacej klapke.Pozeral som je dosť zašpinená mohlo by mať nejaký vplyv na to dusenie a že sa auto nemôže dostať za studena do otáčiek ?Sám neviem ako sa ma otvárať ta škrtiaca klapka preto sem hodím video ako funguje.Je dobrá ? Dobré sa to otvára či sa ma viac otvoriť ? Na videu ku koncu to drží tatko okolo 6tisíc otáčiek a je otvorená ani nie na polku to tak ma byť ? mojím echt laickým okom mi to príde že by sa mala viac otvoriť.Preto sa pýtam nato tu Ešte taký detail keď som nemal zapojenú hadicu do škrtiacej klapky tak mi neukazovalo chybné streky cez diagnostiku...Zaujímave
http://www.youtube.com/watch?v=kjEKPSinWLo
tak dneska sa mi podarilo odtestovať zapolovaciu lištu na mojej Zafire.Fakt je taký že nieje ona chybná a je dobra.Nahodili sme ju do Gčka ten istý motor auto išlo úplne normálne,dali sme pár koliečok po okolí,prehnali ju do kopca všetko oka,tak chyba nieje v zapalovacej lište asi to kruto vážne reálne budú tie streky...Len tak som sa potom vrtal v aute pozeral som všetko od váhy vzduchu a dostal som sa ku škrtiacej klapke.Pozeral som je dosť zašpinená mohlo by mať nejaký vplyv na to dusenie a že sa auto nemôže dostať za studena do otáčiek ?Sám neviem ako sa ma otvárať ta škrtiaca klapka preto sem hodím video ako funguje.Je dobrá ? Dobré sa to otvára či sa ma viac otvoriť ? Na videu ku koncu to drží tatko okolo 6tisíc otáčiek a je otvorená ani nie na polku to tak ma byť ? mojím echt laickým okom mi to príde že by sa mala viac otvoriť.Preto sa pýtam nato tu Ešte taký detail keď som nemal zapojenú hadicu do škrtiacej klapky tak mi neukazovalo chybné streky cez diagnostiku...Zaujímave
http://www.youtube.com/watch?v=kjEKPSinWLo
Vycistenim nic nepokazis. len ju neotvaraj manualne rukou.. Len za pomoci pedala. A cistit sa ma tak, ze ju das celu dolu z motora.. len takto na motore to nestaci.. Precistit riadne vsetky kanaliky.. najlepsie Carburator cleaneron..
Ale u teba to budu na 99,99% vstreky.. neviem preco si nedas povedat.. Sak ich prehod medzi sebou.. robota na mozno pol hodinu.. Ani to nie.
Ale u teba to budu na 99,99% vstreky.. neviem preco si nedas povedat.. Sak ich prehod medzi sebou.. robota na mozno pol hodinu.. Ani to nie.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Ten motor evidentně nemá palivo.Šel bych po těch vstřikách.
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
šak tie streky vymeniť mňa nenapadlo...ja nie som neviem aký auto mechanik hh ale vďaka tejto Zafire budem hh viem blba otázka ako sa vyberaju tie vstreky ? vymieňal som len LPG vstreky je to niečo podobne ? prvom rade a k nim musím dostať na Gčkovej Astre tam je sto krát lepší pristup hh Vstreky pozriem potom podam Echo Diky za Rady
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
ide sa priebehu týždňa čistiť škrtiaca klapka plus koncom týždňa sa idú meniť aj všetky 4 vstreky.Potom podám Echo.Držte palce
Zohnal si pouzivane vstreky?
-
- Kontaktovat uživatele:
Sorry za OT, ale jak to tu ctu, tak to musim napsat. Komu neni rady, tomu neni pomoci.
Asi tak
No a ještě zásadní otázka, jakou tam máš teď váhu? Napiš značku a číslo.
To je ale jen na okraj, abys nevynechal ty vstřiky a zase se neupnul k váze.
To je ale jen na okraj, abys nevynechal ty vstřiky a zase se neupnul k váze.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
tá vaha fachči mal som ju v Gčkovej Astre s takým istým motorom,keď som skúšal aj tu lištu VAHA to nieje.
BTW Dnešný deň:
vyčistil som škrtiacu klapku na Zafire budu to tie streky tie idem priebehu nového týždňa meniť.
BTW Dnešný deň:
vyčistil som škrtiacu klapku na Zafire budu to tie streky tie idem priebehu nového týždňa meniť.
Ahoj,
takze musim povedat ze som cez toto vsetko presiel aspon teda ciastocne. Mam ten isty motor a mal som ten isty problem. Vymenil som v poslednej dobe skoro vsetko, nakolko som minuly rok mal sancu rozobrat jednu buranu zafiru na vrakovsku u nas a tak som mal dostatok dielov. Este musim poznamenat ze tiez mam LPG ale momentalne nefukncne - odpojene.
Vymenil som fakt vsetko co tu spominate: vahu, vstreky, listu, skrtiacu klapku ...... a ziadna zmena.
Pri poslednej oprave som sa teda pustil inym smerom a demontoval som sviecky, skontroloval som ich a boli o.k. precistil som zapalovaciu listu technickym benzinom zvonku a aj z vnutra, skontroloval som ci sa v priestore kde sa vtlaca lista nenachadza olej /docital som sa ze to tam moze presakovat cez tesnenie vika ventilov/.
Potom som este vymenil cidlo teploty ktor sa nachadza pri termostate. Prestriekal som vsetky konektory a precistil vsetky kostry.
Nakoniec som este skusil jednu fintu ktoru som tu cital - z vahy vzduchu som prerusil zlty kabel z cidla teploty ktore som vymenil som prerusil hnedy kabel a vytiahol som ich na spolocnu kostru.
Tak a to je vsetko. Neviem ktory ukon mi pomohol ale auto ide na benzin uplne v poho, rano startuje bez problemov s plynulym rozbehom no proste pohadka.
Dufam ze to niekomu pomoze viem ake je to tapat v hmle...
Ahoj
takze musim povedat ze som cez toto vsetko presiel aspon teda ciastocne. Mam ten isty motor a mal som ten isty problem. Vymenil som v poslednej dobe skoro vsetko, nakolko som minuly rok mal sancu rozobrat jednu buranu zafiru na vrakovsku u nas a tak som mal dostatok dielov. Este musim poznamenat ze tiez mam LPG ale momentalne nefukncne - odpojene.
Vymenil som fakt vsetko co tu spominate: vahu, vstreky, listu, skrtiacu klapku ...... a ziadna zmena.
Pri poslednej oprave som sa teda pustil inym smerom a demontoval som sviecky, skontroloval som ich a boli o.k. precistil som zapalovaciu listu technickym benzinom zvonku a aj z vnutra, skontroloval som ci sa v priestore kde sa vtlaca lista nenachadza olej /docital som sa ze to tam moze presakovat cez tesnenie vika ventilov/.
Potom som este vymenil cidlo teploty ktor sa nachadza pri termostate. Prestriekal som vsetky konektory a precistil vsetky kostry.
Nakoniec som este skusil jednu fintu ktoru som tu cital - z vahy vzduchu som prerusil zlty kabel z cidla teploty ktore som vymenil som prerusil hnedy kabel a vytiahol som ich na spolocnu kostru.
Tak a to je vsetko. Neviem ktory ukon mi pomohol ale auto ide na benzin uplne v poho, rano startuje bez problemov s plynulym rozbehom no proste pohadka.
Dufam ze to niekomu pomoze viem ake je to tapat v hmle...
Ahoj
- D4nusKO
- Kontaktovat uživatele:
ďakujem Daniel za tvoju reakciu postupne idem aj ja váha menená,čidlo teploty motora,nová RJ,lištu som skúšal v druhom aute ide bez problémov.Dneska som čistil škrtiacu klapku.Auto ťahalo trocha lepšie ale stále plný plnyn a nie a nie sa dostať do záberu.Zrazu ho len cuckne a ide potom zas ide ako keby ho dusi a takto.Do kopca sa stým neda isť začne pomali spomalovať dvojka žiadny ťah.Dám jedná nič a zrazu auto zastavi.Buduci týždeň idem meniť vstreky ak sa nič nezmení začne riešiť toto čo si tu ty spomínal.Škoda že nevieš presne ktorý krok ti odstránil tento problém.Ale chcem sa ešte spýtať skade si ? ako si robil tie kostry s váhy vzduchu a teplotného čidla ? kde sa cca nachádza to čidlo ? Menili mi ho v Septembri.Tiež mi mechanik spominal niečo o kostre ale ja som s autoelektrikou totálne lavý a pravý.Španielska dedina pre mňa.ďakujem za tvoju radu a som rád že sa tebe podaril tento nekonečný problém spraviť Veľa KM bez kontrolky motora hh