Divny zvuk motora
Divny zvuk motora
Caute mam Opel Astru G 1.6 16V 74kw r.v.98 kod motora x16xel.....na volnobeh pri prudkom pridani plynu ma ostry zvuk ako ked sa prudko rozbehne nejaky zotrvacnik....tak isto je to aj pri jazde ked viac rozbehnem 2 alebo 3....vie mi niekto poradit co to moze byt dakujem
- Reklama
Re: Divny zvuk motora
že by něco kolem svodů nebo rozvodů
Když neupřesníš, tak ti nikdo nic určitého neřekne.
Když neupřesníš, tak ti nikdo nic určitého neřekne.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
-
Može to byť kludne aj alternator alebo aj VP, možnosťi je habadej. Aspon lokalizuj kde ten zvuk je najsilnejši!
ZA-22dtr mt6-f40 Silver Elegance m03 (aktuálne 393tkm) No-Kat No-EGR.Alzaf 285tkm,bolo AstraF-1,6 8V combi. Pokiaľ nie som tu tak, som určite niekde inde.. ešte sa nestalo, že by som nebol absolútne nikde.. Alfamobil +421 948 833 957 alebo Pevný 0905 833 957
Je to zvuk motora ...ten zvuk vydava motor nie nieco okolo neho
JE TO ZVUK PRIAMO MOTORA PRI PRIDANI NA VOLNOBEH OD 2500 OTACOK A VYSSIE MA OSTRY ZVUK AKO NEJAKA FLEXA...
To jsem mu už psal.
svody
klapka sání toto dělá kolem 2500 ot. při prudkém přidání plynu, při jemném je to méně znatelné.
Ale panáček říká, to jde z motoru a né okolo
svody
klapka sání toto dělá kolem 2500 ot. při prudkém přidání plynu, při jemném je to méně znatelné.
a co s tou klapkou sania vycistit alebo vymenit?Jirka D. píše:To jsem mu už psal.
svody
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
do klapky nevrtej pokud nevíš co a jak. natoč ten zvuk a dej to sem.
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
výměna v žádném případě je za 9.000 - 13.000 Kč za klapku.
Postup:je lépe být dva ohledně čištění
1. vyndej filtr vzduchu a sprejem na karburátor nebo sklapky sání stříkej do saní sprej.
nebo
2. vypnutý motor odmontuj šestihranem plastovou trouby od sání a do sání nastříkej cca ne 3 x třetinu spreje klapka se dá i prstem pootevřít po cca 1/2 - 1 hodinách učinku auto nastratuj a projed.(dělá to takto servis )
nebo
3. do klapky při nastrtovaném motoru a zahřátem na provozní teplotu z cca 20 cm stříkem přímo doklapky a kamarád musí držet otáčky aby kára nechcípla.
Postup:je lépe být dva ohledně čištění
1. vyndej filtr vzduchu a sprejem na karburátor nebo sklapky sání stříkej do saní sprej.
nebo
2. vypnutý motor odmontuj šestihranem plastovou trouby od sání a do sání nastříkej cca ne 3 x třetinu spreje klapka se dá i prstem pootevřít po cca 1/2 - 1 hodinách učinku auto nastratuj a projed.(dělá to takto servis )
nebo
3. do klapky při nastrtovaném motoru a zahřátem na provozní teplotu z cca 20 cm stříkem přímo doklapky a kamarád musí držet otáčky aby kára nechcípla.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Podle popisu zvuku bych to spíš viděl na rozlomenou vnitřní přepážku v sacím potrubí.
Je to celkem dost běžná závada,hlavně se to děje u vozů na CNG nebo LPG,ale už jsem to mnohokrát zažil i na benzínu.
Je to celkem dost běžná závada,hlavně se to děje u vozů na CNG nebo LPG,ale už jsem to mnohokrát zažil i na benzínu.
Denny
neporadil bys mi s tímhle??
viewtopic.php?f=35&t=26164
vypadá to podobně....
díky
neporadil bys mi s tímhle??
viewtopic.php?f=35&t=26164
vypadá to podobně....
díky
Astra G Caravan X16SZR rv.1999 - momentálně 192tis km
- Marw.Muller
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj,
Řeším podobný problém- Při jízde v nízkých otáčkách (1500) na 4 nebo 5 rychlostní stupen, když sešlápnu naplno plynový pedál, od motoru se ozve divné vrčení, jakoby něco chytlo rezonanci.. Stává se mi to i když brzo přeřadím do prudkého kopce z 1 na 2, jakmile to musí při nízkých otáčkách projevit výkon ozve se tohle. Prosím o radu. Zkusím to při jízdě nahrát. Zatím díky
Řeším podobný problém- Při jízde v nízkých otáčkách (1500) na 4 nebo 5 rychlostní stupen, když sešlápnu naplno plynový pedál, od motoru se ozve divné vrčení, jakoby něco chytlo rezonanci.. Stává se mi to i když brzo přeřadím do prudkého kopce z 1 na 2, jakmile to musí při nízkých otáčkách projevit výkon ozve se tohle. Prosím o radu. Zkusím to při jízdě nahrát. Zatím díky
OPEL VECTRA B 1.8 16V 92kw , 2001
mob: 601 501 077
ex:
OPEL ASTRA G 1.6 16V 74kW, 2002
OPEL ASTRA G 1.6 16V 74kW, 1999
mob: 601 501 077
ex:
OPEL ASTRA G 1.6 16V 74kW, 2002
OPEL ASTRA G 1.6 16V 74kW, 1999
a nepodtáčíš to? 1500 otáčet na čtyřku a prudce sešlápnout pedál? To by vzal silnější diesel ale ne 1.6 16V
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
netěsnost ve výfukovém okruhu,
nebo - neztrácí výkon, sem tam nepravidelně při zátěží škubne
nebo - neztrácí výkon, sem tam nepravidelně při zátěží škubne
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic