hučení motoru na volnoběh - Astra G 1.6 16v X16XEL

Odpovědět
schiny
Kontaktovat uživatele:

hučení motoru na volnoběh - Astra G 1.6 16v X16XEL

Příspěvek od schiny » 06 lis 2012, 23:12

Zdravím,

jdu pro radu. při zahřátém moturu na volnoběh mi kamarád zacpal rukou výfuk, jestli mi to někde netěsní. Nikde nic neunikalo, do doby než se to natlakovalo a ufouklo asi někde ve sponě.

Dál se nic nedělo, aspoň jsem si ničeho nevšimnul(neslyšel). Druhý den ráno jsem nastartoval auto v kryté garáži (za studena) a uslyšel jsem nějaké divné hučení/vrčení závyslé na otáčkách. Zvuk podobný přejíždění vlnitého plechu klackem nebo zvuk neodrušených svíček v rádiu, ale hlubčí (pouze pro představu). A jak jsem psal před chvílí tak je to závyslé na otáčkách.

Oleje mám dost, takže si myslím, že to není cvakání zdvihátek. Výfukovou soustavu mimo svodů a CAT mám novou cca půl roku max rok, netěsnost je nulová, teda byla, do zacpání kamarádem, od té doby jsem to radši nezkoušel.

Napadlo mě, zda-li by se nemohlo tím zacpáním podfouknout tesnění pod hlavou, nebo porušit nějaký el. ventil (EGR, či tak něco, nevím jestli tam něco dalšího je), nebo něco s ventily v hlavě.

Děkuji za rady, nápady. Nápovědu.

Díky
Schiny [Brno]
Opel Astra 1.6 16v
schiny@email.cz

Reklama

Jirka D.

Re: hučení motoru na volnoběh - Astra G 1.6 16v X16XEL

Příspěvek od Jirka D. » 13 lis 2012, 11:41

zkus se kouknout na těsnení před,pod svody, pletenec (pružný díl) kouknout se kolem spon, jestli nesou díly očouzené.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0

Odpovědět