Rady ohledne montáže turba na 1.8 92Kw
Re: Rady ohledne montáže turba na 1.8 92Kw
jo proc by to tak neslo? jak to delaji ty firmy co se tim zabivaji?a uplne stejne...
no a to mi chces rici ze automobilky kdyz montuji do auta turba davaji tam tolik spec.veci? myslys ze tam jdou kovane kliky ojnice pisty? nemyslim!
A prosim pisu to sem jako prukum tak uber trochu na aroganci nechci tady narazky a urazky a vubec sprosta slova a prosim nejednat semnou jako s uplnym idiotem uz sem se dosti ptal zjistoval a cetl tak otom take neco vim,a to co tu poisujes jsou upravy tak za 200 000kc ale to je o tom ze z toho motoru dostanes klidne prez 5OO koni!! a o to ja nestojim,me staci priblizit se k 2stovce!!
Jasny mit dizla tak to chipnu a je hotovo...a tam take jsou schopni dat dvojnasobek vykonu a tez nedelaji zadne dalsi upravy motoru,me to prijde ze mate pocit vsichni ze chci stavet zavodni okruhovy special...
Ale ja to mam na "kazdodeni jezdeni" !!
no a to mi chces rici ze automobilky kdyz montuji do auta turba davaji tam tolik spec.veci? myslys ze tam jdou kovane kliky ojnice pisty? nemyslim!
A prosim pisu to sem jako prukum tak uber trochu na aroganci nechci tady narazky a urazky a vubec sprosta slova a prosim nejednat semnou jako s uplnym idiotem uz sem se dosti ptal zjistoval a cetl tak otom take neco vim,a to co tu poisujes jsou upravy tak za 200 000kc ale to je o tom ze z toho motoru dostanes klidne prez 5OO koni!! a o to ja nestojim,me staci priblizit se k 2stovce!!
Jasny mit dizla tak to chipnu a je hotovo...a tam take jsou schopni dat dvojnasobek vykonu a tez nedelaji zadne dalsi upravy motoru,me to prijde ze mate pocit vsichni ze chci stavet zavodni okruhovy special...
Ale ja to mam na "kazdodeni jezdeni" !!
- Reklama
Svoje sem si napsal, tak si to postav treba z Liazky
GL.
GL.
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
sak nepsal, ze by to neslo, ale chtel ti naznacit, ze to neni takova prdel, jak ty si predstavujes...
a s tema kovanyma vecma to mas tak: tvuj motor neni z fabriky dimenzovan na 200 koni a pokud bys nechal serie streva, tak si moc dlouho nepojezdis...
a s tema kovanyma vecma to mas tak: tvuj motor neni z fabriky dimenzovan na 200 koni a pokud bys nechal serie streva, tak si moc dlouho nepojezdis...
-
Ahoj montážníci
Docela koukám, co koho nenapadne. Pochopím, když budeš zamilovanej do svého auta a nechceš ho za žádnou cenu měnit, ale jenom si zvýšit výkon a udělat to levně? Na to zapomeň.
Jinak byl jsem jako pozorovatel u dvou přestaveb atmosférických motorů na turbo.
1. byl kadet 2,0 16V GSI - turbo z Calibry C20LET tuším. Motor se podařilo kupodivu rozchodit, ale jakmile začalo tlačit turbo, ŘJ motoru nevěděla, co se děje, takže začala stávkovat. Pořídila se programovatelná ŘJ - upravit to museli profíci, kteří mají motorovou brzdu. Jednotka stála 22.000,- + úprava cca 16hodin práce vč. několika měření na brzdě - 16.000,- Kadet jezdil a jezdil krutě. Podle údajů z brzdy měl 215PS a 305Nm. Jenže najezdil asi 1500km a rozletěla se klika. No defacto se vylágroval celej motor. Čili jak psali ostatní - origo atmosférický střeva Ti nevydrží. Sám mám Zafiru OPC Z20LET a klika, ojnice a písty jsou jiný. Samozřejmě i hlava, auto s turbem má mnohem menší kompresi. Mám tam chip na 170kW a není na silnicích moc aut, co by mi ujelo (vyjma supersportů za miliony...)
2. Pokus byla Honda CRX 1,6 16V. Turbo z Roveru 200 (2,0 turbo). Nechtěl do toho vytýct, takže se namontovalo turbo, pak se ladilo, jak obejít řídící jednotku, aby nehlásila chyby a jela... Výsledek? Investice cca 25.000,- a auto dodnes stojí odstavený v trávě.
Čili suma sumárum - všechno jde, ale je to o penězích. To, že DBILAS prodává turbo kity neznamená, že tam namontuješ jejich trubo a budeš jezdit. Možná by stálo za to si s nima napsat pár emailů, co všechno se musím vyměnit, aby byl motor spolehlivej a možná se dostaneš na totálně ulítlou částku.
Popřemýšlej nad tím. To už rozumnějši varianta mi přijde vyměnit celý motor za z20let ... taky dost úprav, ale motor bude OK. Nicméně pak přichází další problémy - co na to spojka, co na to poloosy, co na to brzdy, apod...
každopádně držím palce...
Docela koukám, co koho nenapadne. Pochopím, když budeš zamilovanej do svého auta a nechceš ho za žádnou cenu měnit, ale jenom si zvýšit výkon a udělat to levně? Na to zapomeň.
Jinak byl jsem jako pozorovatel u dvou přestaveb atmosférických motorů na turbo.
1. byl kadet 2,0 16V GSI - turbo z Calibry C20LET tuším. Motor se podařilo kupodivu rozchodit, ale jakmile začalo tlačit turbo, ŘJ motoru nevěděla, co se děje, takže začala stávkovat. Pořídila se programovatelná ŘJ - upravit to museli profíci, kteří mají motorovou brzdu. Jednotka stála 22.000,- + úprava cca 16hodin práce vč. několika měření na brzdě - 16.000,- Kadet jezdil a jezdil krutě. Podle údajů z brzdy měl 215PS a 305Nm. Jenže najezdil asi 1500km a rozletěla se klika. No defacto se vylágroval celej motor. Čili jak psali ostatní - origo atmosférický střeva Ti nevydrží. Sám mám Zafiru OPC Z20LET a klika, ojnice a písty jsou jiný. Samozřejmě i hlava, auto s turbem má mnohem menší kompresi. Mám tam chip na 170kW a není na silnicích moc aut, co by mi ujelo (vyjma supersportů za miliony...)
2. Pokus byla Honda CRX 1,6 16V. Turbo z Roveru 200 (2,0 turbo). Nechtěl do toho vytýct, takže se namontovalo turbo, pak se ladilo, jak obejít řídící jednotku, aby nehlásila chyby a jela... Výsledek? Investice cca 25.000,- a auto dodnes stojí odstavený v trávě.
Čili suma sumárum - všechno jde, ale je to o penězích. To, že DBILAS prodává turbo kity neznamená, že tam namontuješ jejich trubo a budeš jezdit. Možná by stálo za to si s nima napsat pár emailů, co všechno se musím vyměnit, aby byl motor spolehlivej a možná se dostaneš na totálně ulítlou částku.
Popřemýšlej nad tím. To už rozumnějši varianta mi přijde vyměnit celý motor za z20let ... taky dost úprav, ale motor bude OK. Nicméně pak přichází další problémy - co na to spojka, co na to poloosy, co na to brzdy, apod...
každopádně držím palce...
-
- Kontaktovat uživatele:
Nejlevněji , nejrozumněji a nejfunkčněji tě vyjde prodat 1,8 a koupit 2,0 T
Zkus si spočítat cenu co dostaneš za astru (byť pakatel) a co dáš za 2,0T třeba v AStra Coupe Bertone nebo zafira OPC
No a teď spočti cenu Turbo kitu + všechen další materiál + čas.
Pak si porovnej co se ti víc vyplatí....
Zkus si spočítat cenu co dostaneš za astru (byť pakatel) a co dáš za 2,0T třeba v AStra Coupe Bertone nebo zafira OPC
No a teď spočti cenu Turbo kitu + všechen další materiál + čas.
Pak si porovnej co se ti víc vyplatí....
http://www.eastwoodcarshow.cz - nezávislé recenze automobilů
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2
ex.: ASTRA G, FORD PUMA, BMW E30
now: Rover 416 99´
work: Ford Transit 2.2
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
To co napsal firebladetom je svatá pravda i když i já byl u přestavby 1.9D Felicie a popravdě jezdí do dnes ale to je spíše vyjímka a taky o tom že Dizlové motory jsou přeci jen robustnější. Pokud tak toužíš o výkonu a nechceš kupovat druhé auto (což určitě ve výsledku vyjde daleko levněji) tak na turbo zapomeň a kup si kit sání
Pak kup kompletní laděný výfuk přímo upravený na tvé auto i se Sportovní sáním
No a nakonec pořádný 17" nízkoprofiláče (ty taky přidajípár km navíc) a nějakej ten spojlerek a si in
Možná pak ještě upravit palivovou mapu a vše doladit na brzdě. Rozhodně ale nepočítej s tím že se s 92kw motorem dostaneš nějak brutálně vysoko. Možná bych si tipl tak na 120kw??
Pak kup kompletní laděný výfuk přímo upravený na tvé auto i se Sportovní sáním
No a nakonec pořádný 17" nízkoprofiláče (ty taky přidajípár km navíc) a nějakej ten spojlerek a si in
Možná pak ještě upravit palivovou mapu a vše doladit na brzdě. Rozhodně ale nepočítej s tím že se s 92kw motorem dostaneš nějak brutálně vysoko. Možná bych si tipl tak na 120kw??
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
Pridam se do toho znovu
Kup celý nový auto, nedelej zadné upravy nedelej s tim pokusy kup proste jiný auto
Na motor je prizpusobneje celej zbytek auta, i kastle atd. Proste si kup sportaka od zakladu a budes spokojenej
Z20LET ma napriklad kovanou kliku, samotný auto ma 308mm kotouše, sportovní podovzek... to je jedno s druhým ...
A stejnak i kdyby si udelal 300 koní s tim motorem tak kvuli obyč zbytku auta si je neuzijes
Hau, domluvil jsem, už je to na tobě
Michal.
Kup celý nový auto, nedelej zadné upravy nedelej s tim pokusy kup proste jiný auto
Na motor je prizpusobneje celej zbytek auta, i kastle atd. Proste si kup sportaka od zakladu a budes spokojenej
Z20LET ma napriklad kovanou kliku, samotný auto ma 308mm kotouše, sportovní podovzek... to je jedno s druhým ...
A stejnak i kdyby si udelal 300 koní s tim motorem tak kvuli obyč zbytku auta si je neuzijes
Hau, domluvil jsem, už je to na tobě
Michal.
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
já znal vw golf 2 1,6D s turbem z Passata a jezdil dlouho a dobře (než se potkal s octavkou) Ale toto je něco jinýho. Mě těch 92 kW bohatě stačí teda..
Opel Meriva A 1,4 16v Twinport
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
ex autíčko: Mazlik = Opel Astra G Caravan 1,8 16v Comfort
Motor Z20LET má stejnou kliku jako X20XEV. Hlava lze také použít. Přestavit atmosféru na turbo je kravina. Ještě dejme tomu 2,0 16V, seženou se díly z Z20LET, ale je jich málo a jsou hodně drahé. Já jsem jenom orpavoval poškozený motor Z20LET a vyšlo to na desetitísíce.
- Marťasek
- Kontaktovat uživatele:
20 koní a jednoho osla za volantem Chlapi je to kravina fakt to neklapne! Cpát turbo tam kde není na to stavěnej motor je holej nesmysl. ALE, PROČ TO NEZKUSIT ŽE, CO KDYBY... Uvalíš 40 táců za to, že zjistíš, že to bylo na.... Raději ty prachy vem a prochlastej to I když dneska... No nevím
Hele jak se tady už několikrát psalo, když chceš spoň něco "víc" než sériovku tak
sportovní sání baj voko 10tis,
sportovní výfuk - komplet i s parohy baj voko 10tis
no nějakej ten tuzing spojler a jedeš
Jsi v plusu s nějakým tím kw navíc za nehorázný peníz
Imho pro ty co to opravdu neodradí a mají prachy navíc:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... 4ef32c5e56
A jedna přestavba Z18XE (sice corza ale to je snad jedno ne?)
http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthre ... 8xe-engine
Hele jak se tady už několikrát psalo, když chceš spoň něco "víc" než sériovku tak
sportovní sání baj voko 10tis,
sportovní výfuk - komplet i s parohy baj voko 10tis
no nějakej ten tuzing spojler a jedeš
Jsi v plusu s nějakým tím kw navíc za nehorázný peníz
Imho pro ty co to opravdu neodradí a mají prachy navíc:
http://forum.opelclub.sk/viewtopic.php? ... 4ef32c5e56
A jedna přestavba Z18XE (sice corza ale to je snad jedno ne?)
http://www.corsa-c.co.uk/forum/showthre ... 8xe-engine
Marťaskova Šmoulinka Z18XE - https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=24&t=21991&p=372504#p372504
tady je video na dodělání turba 1,8 i na AG
http://www.youtube.com/watch?v=gn6uegCe ... re=related
http://www.youtube.com/watch?v=gn6uegCe ... re=related
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
Ale 1,8 8-ventil.Taký v európe v Géčku nejazdí.
A dávať turbo do 1,8ky v astre G sa neoplatí. Jedine že by to bola srdcovka na celý život.
A dávať turbo do 1,8ky v astre G sa neoplatí. Jedine že by to bola srdcovka na celý život.
To jo, jde o srdcovku.
Nyní Z16XE, Předešlé krasavice AG X14XE; AG X14XE; VA 1,8 ; KADETT GSI 2,0
Ještě mi řekněte proč tam je napsáno Chevrolet Astra na tom krytu motoru ???
Teď máme Z18xe Mazlík