nenabehne servo po nastartovani
nenabehne servo po nastartovani
Dobry den
Mam astru g 1.4 16V r.v99 a taky problem ze uz 2krat sa mi stalo ze ked som nastartoval tak mi nefungoval posilovac riadenia vonku bolo okolo -20 stupnov.Ale ked som vypol motor a znovu nastartoval tak uz to bolo ok neviete co to moze sposobovat ci ta zima alebo nieco mi chce odist?v serve je oleja dost a dobijanie pri volnobehu je okolo 14V.dakujem
Mam astru g 1.4 16V r.v99 a taky problem ze uz 2krat sa mi stalo ze ked som nastartoval tak mi nefungoval posilovac riadenia vonku bolo okolo -20 stupnov.Ale ked som vypol motor a znovu nastartoval tak uz to bolo ok neviete co to moze sposobovat ci ta zima alebo nieco mi chce odist?v serve je oleja dost a dobijanie pri volnobehu je okolo 14V.dakujem
- Reklama
Re: nenabehne servo po nastartovani
Nedělal jsi nedávno něco s baterií? Mě se kdysi podařilo částečně rozpojit svorkovnici schovanou vespod u pojistkové skříňky co je u baterie, když jsem tam rval větší baterii, než tam původně byla. Káblík ke svorkovnici byl obtočený kolem plusového kabelu od baterie a jak se s tím hnulo, problém byl na světě. (Umístění svorkovnice bude asi podobné jako na Zafiře.)
Otřesama se svorkovnice spojila nebo rozpojila a tak se to chovalo, jak popisuješ. Někdy řízení šlo, pak třeba za jízdy ztuhlo.... No, na prášky.
Zkontroluj pro začátek všechny elektrospoje.
Otřesama se svorkovnice spojila nebo rozpojila a tak se to chovalo, jak popisuješ. Někdy řízení šlo, pak třeba za jízdy ztuhlo.... No, na prášky.
Zkontroluj pro začátek všechny elektrospoje.
Zafira99 1.8 16V Elegance
-
- Kontaktovat uživatele:
Slabe napeti baterie servo odstavi taky. A pokud jezdis kratke trasy baterka se nestihne dobit. Pokud ti neodchazi Altik nebo samoszrejme i samotne servo.
EDIT: Zkus baterku nabit a melo by to pomoct. Venku je kosa jak cip, tak kapacita baterii rychle klesa.
EDIT: Zkus baterku nabit a melo by to pomoct. Venku je kosa jak cip, tak kapacita baterii rychle klesa.
Prezrem este tie el.spoje a uvidim.baterku som nabijal asi pred 2 tyzdnami ale je mozne ze je slabsia lebo pri startovani mi vypne radio je tam panasonic nie original.ale aj tak dik za odpvede
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak tu baterku zmer. Rano jak prijdes k autu, tam musi byt min 11,5V a pri nastartovanem motoru na volnobeh min 13,8V. A behem startu nesmi baterka klesnout pod 10V.
me kdyz odchazelo servo, tak pri velke zime a naopak velkem teple prestavalo funguvat... az me nakonec umrelo uplne
To je normálne. Keď otočíš klúčik do polohy štartovania, odpoja sa spotrebiče ktoré by len zbytočne zaťažovali baterku pri štarte (aj kúrenie a pod.).petoooo píše:... je mozne ze je slabsia lebo pri startovani mi vypne radio ...
no to viem ze pri startovani odpoji vsetky spotrebyce ale servo neslo aj ked motor uz isiel takze to sa mi nezda byt normalne nie?
jestli ti naběhlo po cvilce, typuji na slabou baterii.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
-
- Kontaktovat uživatele:
spermin: Vzdyt o rikam uz od zacatku.
ono nenabehlo ani po chvilke ale az kym som nevypol motor a znova ho nenastartoval potom to bolo ok.baterku som meral mala 12,2V a pri starte nejakych 9,85V a vonku -20.po nastartovani 15V tak asi je ta baterka na odchode.dufam ze to je baterkou lebo zatial sa mi to nezopakovalo ten vypadok serva.
při těch mrazech těžko radit, ale v teple má mít orientačně MIN 12,5 V
jinak doporučuji nabít.
a při každém nabíjení zkontrolovat min. výšku elektrolytu.
jinak doporučuji nabít.
a při každém nabíjení zkontrolovat min. výšku elektrolytu.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Chyba je tady:
To je moc, tohle vypadá na regulátor v alternátoru. Změř to ještě jednou, pro sichrpetoooo píše:po nastartovani 15V
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
no tak som to zmeral este raz a vysledok bol po nastartovani 14,75V ked sa motor zohrial tak to bolo 14,4V.meral som to bez elektroniky.uz jazdim asi 2,5 tyzdna a zatial sa to uz nezopakovalo dufam ze sa to uz ani nezopakuje namam naladu menit altik alebo servo.dakujem za typy