Je cítit po spálenině
Je cítit po spálenině
Ahoj Opláci,
Neví někdo prosím, čím by to mohlo být, že je když běhěm jízdy zastavím (třeba na světlech) tak se vynoří z palubky nepříjemný zápach který je cítit jako spálenina?
Doplňuji, že mám v háji AGR ventil -> který cca za 3 týdny budu měnit. Otevřu kapotu a smrad se line z prostoru motoru. Taky mi dodělávaj ktouče a brzdy a samozřejmě si topím.
Většinou to začne smrdět, po odjetí tak 5ti kilometrů a je to tak silný zápach, že musím otevřít okýnko abych vyvětral. Nemá někdo podobnou zkušenost, po čem se tam popídit ? Bohužel jsem geolog a u auta umím vyměnit tak akorát kola a žárovky = laik.
Děkuju za nějaké echo.
Neví někdo prosím, čím by to mohlo být, že je když běhěm jízdy zastavím (třeba na světlech) tak se vynoří z palubky nepříjemný zápach který je cítit jako spálenina?
Doplňuji, že mám v háji AGR ventil -> který cca za 3 týdny budu měnit. Otevřu kapotu a smrad se line z prostoru motoru. Taky mi dodělávaj ktouče a brzdy a samozřejmě si topím.
Většinou to začne smrdět, po odjetí tak 5ti kilometrů a je to tak silný zápach, že musím otevřít okýnko abych vyvětral. Nemá někdo podobnou zkušenost, po čem se tam popídit ? Bohužel jsem geolog a u auta umím vyměnit tak akorát kola a žárovky = laik.
Děkuju za nějaké echo.
Opel Astra G 1.4 16v
- Reklama
Re: Je cítit po spálenině
odkud ty jesteš
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
- vasekpetr1
Co provozní náplně? Neztrácí se třeba olej? Zkontroluj pohledem výfukové potrubí (hlavně okolo hlavy motoru), jestli se ti na něj nedostává třeba unikající olej, ten dokáže pěkně zasmrdět, než se vypálí. Potom si to natáhne ventilátor a máš smrad i v autě (to ta palubka).
Problém může být samozřejmě i třeba s brzdovým obložením, očuchej přední kola, jestli nejde smrad odtud, poznáš to i díky "topícímu" kolu.
edit: koukám, že se ptáš i jinde: SMRAD V KABINĚ. Jedno vlákno nestačí?
Problém může být samozřejmě i třeba s brzdovým obložením, očuchej přední kola, jestli nejde smrad odtud, poznáš to i díky "topícímu" kolu.
edit: koukám, že se ptáš i jinde: SMRAD V KABINĚ. Jedno vlákno nestačí?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
jj díky moc,, To víš, že jedno vlákno stačí.. Já jen, že jsem byl takovej moc hrr do toho....
Poslední dobou je ten zápach silnější a silnější.. Kola jsem očuchal a dobrý... Do motoru a pod auto se mrknu až za světla, takže nějak přes víkend...
Pak dám vědět, čím to je a jak jsem to pořešil...
PS.: Taky mě napadlo, jestli mi fakt neteče olej z otvoru pro měrku olejové hladiny, nebo jak se to jmenuje, to víčko mi ulítlo páč mělo stržený závit, takže je to otevřený..
Děkuju za rady a inspiraci k řešení.
Poslední dobou je ten zápach silnější a silnější.. Kola jsem očuchal a dobrý... Do motoru a pod auto se mrknu až za světla, takže nějak přes víkend...
Pak dám vědět, čím to je a jak jsem to pořešil...
PS.: Taky mě napadlo, jestli mi fakt neteče olej z otvoru pro měrku olejové hladiny, nebo jak se to jmenuje, to víčko mi ulítlo páč mělo stržený závit, takže je to otevřený..
Děkuju za rady a inspiraci k řešení.
Opel Astra G 1.4 16v
řekni někomu ať ti šlape na plyn a ty koukej jestli nejde něco od svodů prasklé svody
nebo to zvednout, až bude možnost a zkusit výfuk
nebo to zvednout, až bude možnost a zkusit výfuk
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Jestli máš otevřený nalévací otvor na olej, tak motor dýchá volně pod kapotu a ne do sání a ty pak cítíš olejové výpary.Sežeň si novou zátku a bude po zápachu.
Meriva B 1,4T 88kW
Zdravíčko, nebudu zakládat nové téma, když je tu řeč o svodech. Zjistil jsem, že mám na svodech prasklinu a jejich kryt je zevnitř trochu očouzený, ale auto zatím neprdí. Chci se zeptat, jestli někdo z Vás zkušenějších nemáte zkušenost s opravami ve smyslu opravných tmelů na výfuky, eprozin nebo omotání svodů termoizolační páskou. Nevím co si můžu dovolit aby mě to pod kapotou nezaplápolalo. Nový svody jsou drahý a z vrakáče to taky není zrovna za hubičku.
Opel Astra g x16xel caravan
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace
ex: Peugeot 309 1,3 green line, R.I.P. - rusted in peace