Ahoj lidi,
nevíte někdo kde se skrývá na Z20LET seriovej odfukovej ventil ?
Nemužu se tomu dohledat (((
Díky Michal.
Z20LET - original dump valve ??? odfukový ventil
Z20LET - original dump valve ??? odfukový ventil
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
- Reklama
-
Re: Z20LET - original dump valve ??? odfukový ventil
Ahoj,
mám taky Z20LET, ale odfukový ventil, pokud máš na mysli ten, co dělá tsssssssssss to nemá.
Turbo je tady ještě klasika - tedy obtokový, čili přebytečný tlak odfoukne zpátky do sání před turbo. Je tam vlastně jenom regulace tlaku turba - to je ta stříbrná baňka u turba s tyčkou, která právě když je potřeba, tak otevře obtok a přefoukne tlak z turba pryč.
mám taky Z20LET, ale odfukový ventil, pokud máš na mysli ten, co dělá tsssssssssss to nemá.
Turbo je tady ještě klasika - tedy obtokový, čili přebytečný tlak odfoukne zpátky do sání před turbo. Je tam vlastně jenom regulace tlaku turba - to je ta stříbrná baňka u turba s tyčkou, která právě když je potřeba, tak otevře obtok a přefoukne tlak z turba pryč.
no to co jsi popsal tak to je wastegate a ten se oteviera pokud nepridavas plyn, aby vyfukovy plyny netlacili na lopatky a turbo netlacilo do zavreny klapky.
v cestine to je proste odfukovy ventil, ktery odvadi prebytecnej tlak mezi klapkou a turbem, kdyz nepridavas, zpet pred turbo ... je to taková uzavrena smycka co jsem se docetl ... to ma kazde auto s turbem.
Mno a ja potrebuju prave tenhle vetil, co uvolnuje tlak mezi klapkou a turbem najit )))
v cestine to je proste odfukovy ventil, ktery odvadi prebytecnej tlak mezi klapkou a turbem, kdyz nepridavas, zpet pred turbo ... je to taková uzavrena smycka co jsem se docetl ... to ma kazde auto s turbem.
Mno a ja potrebuju prave tenhle vetil, co uvolnuje tlak mezi klapkou a turbem najit )))
Z20LET Coupe in Schwarz... One of my dream comes true...
- jirkaalfa11
- Kontaktovat uživatele:
ahoj ja bych mozna neco mel. podle videa pri montazi blow off ventilu by mel byt pod hadici za boxem sani. http://www.youtube.com/watch?v=quym3hXn ... re=related
coupe 2,0 turbo
-
Jasný, wastegate alias obtok... ale klasickej odfukovej ventil to nemá. Proto se tam montujou neoriginály....
- jirkaalfa11
- Kontaktovat uživatele:
koukam ze jsem se trochu zmilil po brouzdani po netu jsem opravdu nic nenasel. odfuk nemame ten zvuk vydava asi jedine wastegate. a to co jsem tu vlozil za prispevek je ventil na tlak paliva na ktery se pripojuje podtlakova hadicka, kdyz se montuje neoriginalni blow off ventil. abynam to delalo to krasne tssssss.
coupe 2,0 turbo