Chyba P1113 - nalezení závady
Chyba P1113 - nalezení závady
Čau, nemohu tady nikde najít, jako podle chyby najít skutečnou závadu a její odstranění, nebo aspoň čím je to způsobené. Mám chybu P1113 neboli "Ventil regulace proměnné délky sání 2 - ventil zablokován" a chci najít, kde je jádro pudla. Po odmazání přes diagnostiku se to tam během pár vteřin jízdy zase rozsvítí, takže odmazávání vzdávám...
Pomůže někdo?
Pomůže někdo?
- Reklama
Re: Chyba P1113 - nalezení závady
Taky mi to chodí a vypozoroval jsem, že se mi to vyhlašuje asi do 10min a 10km od vyjetí, když je motor v tahu a otáčky jsou přes 3000. Na řádně ohřátým motoru se to pak už neobjevuje. Mám spadeno na vedení podtlaku z komory sání do převodníku co ovládá klapky před sacími ventily. Kdyby byl vadný snímač bude to chodit pravidelně.
Astra CLASSIC II 1.6TWINPORT - Z16XEP
Ahoj, tuto závadu mám již odstraněnou. Bylo to nějaké táhlo vedoucí od klapky volnoběhu ke klapkám na ventilech. Nebo by to asi šlo popsat tak, jak jsi to napsal. Táhlo netahalo
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
bud ti odesel potak na virivych klapkach. Nebo mas problem nekde v sani co jsou klapky ze se pridiraj a nebo neco s tahlem.
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
jj bylo to tahlo
A přesně tomu bylo co? Výměna táhla? Výměna ventilu? Mě táhlo funguje, klapky se mi přidřené nezdají (rukou jde táhlo snadno přesunout, samozřejmě proti pružině). Zkoumal jsem jestli ten podtlak funguje oba směry a jde mi to jen jedním směrem (fouknout do sání ano, opačně ne). Pak ale nerozumím co tedy umí ten ventil kromě toho, že v klidu to odvzdušní.GibonArt píše:jj bylo to tahlo
Astra CLASSIC II 1.6TWINPORT - Z16XEP
No mě nefungovalo to táhlo. Bylo zadřené nebo co. Vyměnili mi ho za nové. Pak mi ještě měnili zadní lambda sondu.
na kolik tě vyšla ta lambda?