Unik chladící kapaliny u výpustního šroubu.
Unik chladící kapaliny u výpustního šroubu.
Zdravím Opláci,prosím poraďte jak mám ostranit únik chladící kapaliny u místa kde je výpustní šroub.Pod autem mám fleky a zjistil jsem že je to chaldící kapalina.Uniká to vedle výpustního šroubu,je tam takový hrot či guma nevím jak to popsat a z toho to kape.Prosím poraďte.
Díky Patrik
Díky Patrik
- Reklama
- vasekpetr1
Re: Unik chladící kapaliny u výpustního šroubu.
No nevím to jistě, ale jestli to náhodou není něco na způsob protimrazové zátky nebo ochrana proti přetlaku v chladiči. Hodnota nemrznoucí směsi byla v zimě v pořádku? Motor se ti netlakuje?
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
To gumove je iba uchyt samotneho chladica...
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
Opel Astra G 1,4 16V r.v. 1999 ex...
Opel Corsa B 1,2 16V r.v. 1999
Tak to je holý nesmysl...langdon2 píše:
To gumove je iba uchyt samotneho chladica...
Taky mě to napadlo,ale jak tam může vznikat tlak,že by špatné víčko od expanzky?vasekpetr1 píše:No nevím to jistě, ale jestli to náhodou není něco na způsob protimrazové zátky nebo ochrana proti přetlaku v chladiči. Hodnota nemrznoucí směsi byla v zimě v pořádku? Motor se ti netlakuje?
- vasekpetr1
Teče to určitě odtud? I když to otřeš, tak je vidět stopa, že to teče zevnitř nebo je trhlina na povrchu? Teď nejsem u auta, abych se podíval na svoje, ale taky se mi nezdá to, co napsal langdon.
Sice je ten "čudl" schovaný za příčníkem masky, ale nemohl jsi o něj zavadit a třeba v hlubokém zmrzlém sněhu jej "nalomit"?
Nejsem si až tak moc jistý, že Astra má víčko nádržky udělané s přetlakovým a podtlakovým ventilem, čili pokud se motor tlakuje, může se problém s únikem projevit kdekoli, kde je slabší místo. Ale jen teoretizuji.
Sice je ten "čudl" schovaný za příčníkem masky, ale nemohl jsi o něj zavadit a třeba v hlubokém zmrzlém sněhu jej "nalomit"?
Nejsem si až tak moc jistý, že Astra má víčko nádržky udělané s přetlakovým a podtlakovým ventilem, čili pokud se motor tlakuje, může se problém s únikem projevit kdekoli, kde je slabší místo. Ale jen teoretizuji.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
No dobre, vy ste odbornici teda
vytiahni ten chladic von....zospodu ma dva drziaky..plastove..na ne sa natiahne ta guma...a tak sa to potom nacvakne do auta....Ale nie, ja som kokot..samozrejme....
dolu ako su tie sipky, tak sa nasunie ta guma....vy odbornici....
vytiahni ten chladic von....zospodu ma dva drziaky..plastove..na ne sa natiahne ta guma...a tak sa to potom nacvakne do auta....Ale nie, ja som kokot..samozrejme....
dolu ako su tie sipky, tak sa nasunie ta guma....vy odbornici....
Opel Insignia 2,0 Cdti 2010
- vasekpetr1
Tak jsem koukl pod svoje auto, a musím říct, že langdon má pravdu - je to spodní uchycení chladiče . Ale z té první fotky je divné, že není vůbec vidět to kovové oko, do kterého se chladič zasadí. Buď má chladič úplně mimo uchycení nebo to oko prostě chybí a chladič drží pouze za horní úchyty a hadice. Ale i tak by se tam žádná kapalina neměla co objevovat. Asi ti to utíká z špatně utěsněného výpustného ventilu nad úchytem nebo spoj hadice-chladič, nebo spojení voštiny-čelo chladiče.
Díky za rady,všem a nikdo není blb či hlupák,nikoho jsem nechtěl urazit.
Mám prasklý chladič někde nahoře a pak to teče spodem a kape dolu u toho šroubu.
Díky.
Mám prasklý chladič někde nahoře a pak to teče spodem a kape dolu u toho šroubu.
Díky.