Vysoká spotřeba po výměně rozvodového řemene
Vysoká spotřeba po výměně rozvodového řemene
Ahoj,
nechal jsem si vyměnit v servisu (neznačkovém) rozvod. řemen a od té doby mi vyskočila spotřeba na zhruba 11l/100km. Nemáte tušení, co se všechno při takovém zásahu do motoru dá pokazit? Co bych měl ev. zkontrolovat? Když jsem to říkal tomu chlápkovi, co výměnu prováděl, jestli nemůže být třeba řemen o zoubek nasazený jinak, tak v tom případě bych to prý ani nenastartoval... tak nevím.
Po první jízdě s novým řemenem se mi zdálo, že na volnoběh je motor jakoby rozhádaný - volnoběžné otáčky dost kolísaly od 400 do 1200, jednou mi to na křižovatce dokonce chcíplo, což se mi nikdy nestalo, ale pak se to ustálilo a volnoběh je OK.
Motor je X16XEL, 1,6l, 98.
Díky za všechny podněty.
nechal jsem si vyměnit v servisu (neznačkovém) rozvod. řemen a od té doby mi vyskočila spotřeba na zhruba 11l/100km. Nemáte tušení, co se všechno při takovém zásahu do motoru dá pokazit? Co bych měl ev. zkontrolovat? Když jsem to říkal tomu chlápkovi, co výměnu prováděl, jestli nemůže být třeba řemen o zoubek nasazený jinak, tak v tom případě bych to prý ani nenastartoval... tak nevím.
Po první jízdě s novým řemenem se mi zdálo, že na volnoběh je motor jakoby rozhádaný - volnoběžné otáčky dost kolísaly od 400 do 1200, jednou mi to na křižovatce dokonce chcíplo, což se mi nikdy nestalo, ale pak se to ustálilo a volnoběh je OK.
Motor je X16XEL, 1,6l, 98.
Díky za všechny podněty.
Caravan X16XEL 99
- Reklama
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vysoká spotřeba po výměně rozvodového řemene
o zoubek to pootočit jde a pak i ten motor i ještě běží tuším,že to tu kluci už psali,ale s tou spotřebou si myslím,že v rozvodech nebude problém,tam je jen snímač otáček vačky a klikové hřídele a dle toho si to samo šteluje předstih,ale pokud by bylo vadné jedno z těchto čidel,tak by to blbě startovalo,nebo drželo volnoběh atd.To bych spíš tipoval na nějaké čidlo,které má na starosti přípravu směsy,jako lambasondy,čidlo teploty nasávaného vzduchu,váha vzduchu a nebo čidlo od sytiče,pak by to mohlo dělat tento bordel a víc papat.Jinak teplota motoru dobrá,ohřívá se ti motor dobře a drží teplotu kolem těch 80 i za jízdy mimo město?Ono když blbě pracuje termostat a jezdíš s malou teplotou mimo město,tak to taky pak poliká víc....
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Motor se ohřívá dobře a teplotu drží, tak tím to asi nebude... jinak dá se nějakým jednoduchým způsobem poznat, jestli ty čidla, co jsi jmenoval, jsou v pořádku? Chybu mi to žádnou nezobrazuje.
Když bych chtěl zkontrolovat nasazení řemenu, dostanu se k těm ryskám od klikovky ze shora, nebo musím pod auto?
Když bych chtěl zkontrolovat nasazení řemenu, dostanu se k těm ryskám od klikovky ze shora, nebo musím pod auto?
Caravan X16XEL 99
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
čidla takhle jen tam neskontroluješ,ale diagnostika by ti mohla pomoct v hledání.Jinak na rozvody na rysky se dostaneš,že hodíš pod práh spolujezdce hever,zvedneš auto,sundáš pravé přední kolo,u motoru sundáš airbox s potrubím až ke škrtící klapce a pak odšroubuješ pár očividně viditelných šroubků torx na deklu rozvodů,tuším cca 3 a zbytek drží na cvočkách,odkloníš ten krycí plast rozvodů a uvidíš vačky,na jejich kladkách jsou z boku rysky,na každé jedna,ty musí být v určité otáčce motoru naproti sobě a dole sundáš kus podběhu,co dzří na šenklu pod motorem tuším na dvou šroubkách a tím se dostaneš na kladku,co je na klikové hřídely a na ní je taky ryska a na tom krycím plastu,co je za ní,je v pravo tuším taky ryska a ty musí být nasměřované přesně na sebe a na těch kladkách u vaček přesně proti sobě,pak je vše v pořádku!
High Flow Head-Modrá Raketa z ML... michalstrasser@seznam.cz qip 387819619 tel.737117644 Facebook Michael Štráda
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
- Štráda
- Kontaktovat uživatele:
Hellracer Štráda
Hellracer Štráda
Díky! Zkusím se na to co nejdřív dostat a pak dám vědět, jak to dopadlo.
Caravan X16XEL 99
taky múže být špatně nasazena řemenice na klice, ale to by asi dělalo nějaký šramot, já to poprve
taky špatně nasadil, a k těm ryskam, musí dolu i řemenice, rysky jsou ,, myslím" na klice.
taky špatně nasadil, a k těm ryskam, musí dolu i řemenice, rysky jsou ,, myslím" na klice.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
nyní Civic
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Jestli nepoužil nastavovací prvky,tak ti garantuji,že máš posunutý rozvod,většinou o zub sací vačku.Jestli měl motor po výměně neklidný chod,tak to stopro nikde jinde nehledej.Je to běžná chyba samodomo mechaniků bez prvků,celkem často to tu předěláváme.Taky předěláváme obráceně napnutou napínací kladku-pro nás běžná praxe po různých mechanicích.Je prostě potřeba mít prvky a vědět jak.
Deny, to s tou napínací kladkou snad ani není možné, takovému mistrovi bych už auto nikdy nesvěřil.
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
nyní Civic
nyní Civic
Spermin: Divil by jsi se, co vše je možné....
Denny: Jj, taky bych tipoval na nasazení řemenu "podle oka" a přesazení o zub na sací vačce.
Pokud se řemen nasazuje bez použití nastavovacích prvků, hodně to k tomu přesazení svádí, protože rysky na řemenicích vaček správně nejsou přesně vodorovně proti sobě.
Denny: Jj, taky bych tipoval na nasazení řemenu "podle oka" a přesazení o zub na sací vačce.
Pokud se řemen nasazuje bez použití nastavovacích prvků, hodně to k tomu přesazení svádí, protože rysky na řemenicích vaček správně nejsou přesně vodorovně proti sobě.
END
Díky všem za příspěvky, také se přikláním k tomu, že je řemen o zub jinde. Asi s tím zajedu do značkového servisu, než abych dělal nějaké pokusy na koleně...
Caravan X16XEL 99
-
- Kontaktovat uživatele:
Nebo si najdi nekoho spolehlivejsiho v tvem okoli.
Zdravím všechny,od léta řeším spotřebu.Jezdím celkem rozumně,pod 10litrů se nedostanu.Vyměněno co se dá,filtry,svíčky dnes mně napadlo kouknout na rozvody. Vačky ryskama proti sobě,ale na klice dva zuby nazpět,nesedí na rysce.Díval jsem se na řemenici.Motor točí max3800ot.Je možný aby,to jelo i s tímto problémem.
Zafira 1.8 16v Šumperk
Při přesazení o dva zuby motor stále ještě pojede. Kousne se až při třech zubech...
Ale podle mně musí být hoooodně houpavej...
Ale podle mně musí být hoooodně houpavej...
END
O víkendu jsem si sám vyměnil rozvodový řemen i s kladkama.Mám však podezření že mám vačky špatně nastavené,mohl bysmi popsat přesné nastaveni případně foto Dík za pomoc.denny píše:Jestli nepoužil nastavovací prvky,tak ti garantuji,že máš posunutý rozvod,většinou o zub sací vačku.Jestli měl motor po výměně neklidný chod,tak to stopro nikde jinde nehledej.Je to běžná chyba samodomo mechaniků bez prvků,celkem často to tu předěláváme.Taky předěláváme obráceně napnutou napínací kladku-pro nás běžná praxe po různých mechanicích.Je prostě potřeba mít prvky a vědět jak.
Zafira 1.8 16v Šumperk