Zvláštny zvuk motora

Kiski

Zvláštny zvuk motora

Příspěvek od Kiski » 31 srp 2010, 09:34

Zdravím,

celý problém začal asi tak pred dvoma týždňami. Ráno som naštartoval auto, až motora išiel zvuk pripomínajúci taký piskľavý vysávač, niečo také, ako keby sa treli o seba nejaké súčiastky. Menil sa s otáčkami, keď som pridal, tak sa tón zvýšil, keď naopak ubral, tak klesol. Robí to len pri studenom motore, a vychádza to odniekiaľ od rozvodov, zhruba z tej časti. Olej som menil pred týždňom. Inak motor ani nestráca ťah, ani žiadna kontrolka nesvieti, ide normálne a keď je zahriaty, tak sa to stratí, nič vtedy nepočuť...

Má niekto nejaký nápad, čo by to mohlo byť?? Mám podozrenie na rozvodový remeň alebo zadreté ložisko niektorej z kladiek, ale nie som si istý... Možnože remeň z remenice píska, ale to sa mi nezdá, to by bol iný zvuk.

dík :D
ASTRA G Sport, r.v.2000, 3dv., X20XEV

Reklama

AstraMan
Moderátor

Re: Zvláštny zvuk motora

Příspěvek od AstraMan » 31 srp 2010, 10:12

Tak zkus ten řemen promáznout a uvidíš... Pokud to nepomůže, tak mě napadá vodní pumpa a nebo altík ( pokud ten altík je někde poblíž umístěn )
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!

eXp10it
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od eXp10it » 31 srp 2010, 10:27

meluzína pod kapotou = altik na odchodu, ale možná fakt pomůže i mýdlo na řemen...

mirda2908
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirda2908 » 31 srp 2010, 17:40

kiski skus natiahnut remen na altiku a uvidis ja som to urobil a mam pokoj
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013

RomanK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RomanK » 01 zář 2010, 20:09

mirda2908 píše:kiski skus natiahnut remen na altiku a uvidis ja som to urobil a mam pokoj

X20XEV není X17DTL. Řemen napíná kladka. Podíval bych se spíš na svody a těsnění.
Astra 1.7 CDTI Caravan 2003 OPC line
Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Diagnostika TECH 2 a GM MDI, programování a resetování řídících jednotek, zjišťování security kódů k jednotkám
http://www.carteam.cz tel: 777620300 nebo 777620301[/color]

Kiski

Příspěvek od Kiski » 02 zář 2010, 16:23

Tak zvody to asi nebudú. Ako vravím, to nie je syčanie alebo niečo podobné. Je to typický zvuk, keď sa niečo trie o druhú vec, dačo na ten spôsob...

Zvody boli robené nedávno na zákazku, na mieru s celým výfukovým potrubím z nerezu, tie sú nové. A s nimi bola laserom na mieru vyrezávaná aj príruba k motoru. Tie to asi nebudú... :?:

Mne sa zdá, že to ide spod krytu rozvodov. Zaujímavé, že to začalo viac-menej po výmene snímača vačky. Či to s tým má nejaký súvis, nevedno...

Ale neviem, prečo sa vlastne čudujem, že. Veď perióda výmeny rozvodov u môjho motoru ak dobre viem je 60 000 km, a ja ich tam mám už 92 000km... 8) :oops:

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 02 zář 2010, 16:52

92t km???? tak to si zaděláváš na pěký malér, jakmile Ti praskne rozvodový řemen, tak ten motor potom můžeš vyhodit, ono dřív sice byl interval výměny rozvodů 90t km , ale protože jich to hodně nevydrželo, vrátili se zpět k 60t km
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Kiski

Příspěvek od Kiski » 02 zář 2010, 18:30

Ja viem, ale o tom, že to vrátili naspäť, čuduj sa svete, som sa dozvedel len nedávno, napriek tomu, že auto mám už 6 rokov... :oops: :shock:

Už sa na tom pracuje.

Pico

Příspěvek od Pico » 06 zář 2010, 16:47

Tak na čo čakáš :? :? :?
Astra II

Kiski

Příspěvek od Kiski » 11 zář 2010, 17:14

No páni, takže celkový výsledok mojej debilnej nátury - zvuk pod kapotou je tam stále.

Olej - Castrol Magnatec 5W-40 - vymenený pred dvoma týždňami
Rozvody - menené dnes, pred pár hodinami - remene Contitech, kladký INNA (alebo tak dajak), pumpa ARTTEX (niečo na ten spôsob)

Meluzína stále vychádza z motora, keď je studený, keď sa zahreje, už nepočuť takmer nič.

A resumé? No ujo Kiski v pohode pretrtkal dobu výmeny oleja za skoro dvojnásobnú (jednoducho debil, iné sa mi povedať ani nedá), a motoru dával pekné kakao občas na diaľnici. A pre veľký úspech na sacej vačke zadrel ložisko. Asi tak.

Takže poučenie pre všetkých - nepodceňujte výmeny oleja. Mne sa to vypomstilo.

Shuya
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shuya » 11 zář 2010, 17:38

vymenu oleja nikto nepodcenuje.. to ze su zvoy na mieru neznamena ze nieje niekte dierka, a zvody mozu pískať, už sme zažili
Astra G 1.6 16v opc packet R.I.P
Astra G 1.8 16v opc packet EX
Vectra B sport 2.2DTI ( Stance wagoon)
Grand Cherokee 2.7CRD ( Expedition troll)
Zafira A 2.0 16v Turbo OPC daily car

Kiski

Příspěvek od Kiski » 11 zář 2010, 19:35

Aha. Takže nepodceňuje, hej? No tak to by si sa divil, priateľu, koľko ľudí to podceňuje. Ja sa o svoje auto starám nadštandardne, a predsa mi to uniklo. A dovolím si tvrdiť, že nás je takých viac, len málo ľudí si to prizná. Stane sa to ľahko - zasvieti InSP, človek to zruší a povie si, že čo, musím vymeniť olej. Ale vyfučí mu to z hlavy, lebo rieši iné veci. A potom na to zabudne celkom. A nešťastie je na svete. Ver tomu. Takže toto by som na tvojom mieste netvrdil.

A ohľadne zvodov - ja neviem, či už zle počujem, ale sakra, keď naštartujem motor, a počujem, že ten šuchot ide z priestoru rozvodov, tak to určite nebudú zvody. Zas blbý nie som. Zopárkrát som už mal prasknuté zvody, ešte keď tam boli origo, a to bol úplne iný zvuk...
Netvrdím, že sa to nemôže stať aj na zvodoch vyrobených na mieru, ale toto určite nie je môj prípad...

Mike.S
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mike.S » 12 zář 2010, 08:02

ten inspekční interval - InSP - se natýká pouze výměny oleje :o jendá se o celkovou kontrolu auta a motorového prostoru, co všechno se kontroluje je v knize "Jak na to" na straně 14-15
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi

Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........

Kiski

Příspěvek od Kiski » 12 zář 2010, 08:41

Áno, máš pravdu. Viem o tom, tú knihu mám 8) Darmo je, život je boj. Už keď som si myslel, že mám konečne na čas pokoj, tak sa vyskytne toto... Možnože by stálo zato vyskúšať naliať do motora nejaké aditívum, aspoň na skúšku. Uškodiť to nemôže.

Stenly Zafira

Příspěvek od Stenly Zafira » 28 zář 2010, 19:16

Zdar lidi,mám Zafiru asi třetí den,dneska jsem přišel,nastartoval a z pod kapoty klubo hadů.Včera večer jsem stím jel,a vůbec nic to nedělalo.prostě včera nesyčela a dneska syčí.Je to určitě od řemenu,a jelikož já mám rozvod řetězem,může to bejt jen řemen kterej žene ten zbytek.Je to slyšet zkrátka jak když přešponujete řemen a pak otáčíte motorem ručně,tak zvláštně to vrže.Tak tohle vrzání x 900 otáček za minutu.Jen jsem zajížděl do garáže,ale zdá se mi že s postupným ohříváním to slábne,nicméně je to tam stále.Když se přidá plyn,ztratí se to v hluku motoru,ale hned jak spadnou točky to je tam zpět.
Poradí mi někdo,podotýkám že opla jsem v životě neměl,zafiru mám tři dny a pod kapotu jsem se díval asi dvakrát a pokaždý jsem se divil kudy to tam dostali.

Díky Stenly
Hoja Stenly Zafira

Odpovědět