zase cuká:-/
zase cuká:-/
Díky nové zapalovací liště astra přestala cukat při přidávání...měsíc klid..a teď zase cuká když jedu z kopce bez plynu...(jako bych lehce klepal nohou o brzdový pedál) a někdy má problém se vydrápat do kopce( mírný kopeček kde jsem v pohodě jel 100/h na 5tku ...ted jedu na roztočenou trojku 70>> po přeřazení na čtyřku už nulové zrychlení)...ale děje se to jen někdy...ne pravidelně... mohla by to být spojka??? sice zabrá už vcelku nahoře...ale neklouže ...
takže spojka...nebo něco jiného??? egr?
jo a je to 1.6 16V
na diagnostice mi řekli že je auto v naprostém pořádku
ještě mě napadá lambda sonda...ale to by to necukalo při jízdě z kopce bez plynu....jestli se nepletu
takže spojka...nebo něco jiného??? egr?
jo a je to 1.6 16V
na diagnostice mi řekli že je auto v naprostém pořádku
ještě mě napadá lambda sonda...ale to by to necukalo při jízdě z kopce bez plynu....jestli se nepletu
Naposledy upravil(a) Mike.S dne 22 srp 2010, 20:02, celkem upraveno 1 x.
Důvod: přesunuto do benzínu
Důvod: přesunuto do benzínu
- Reklama
Re: zase cuká:-/
No... Tak to sem tedy dopíši já...
* Géčko jsme ještě jednou napíchnuli na diagnostiku - Bez záznamu chyb
* Zvýšená spotřeba paliva
* Při jízdě do kopce motor ztrácí značně výkon ( defakto nastává nouzový režim ) - Moje oblíbený kontrolka se kupodivu nerozsvicuje
* Tento nouzový režim se děje skoro pravidelně pouze při zahřátém motoru
Zapalovací lišta je údajně měněná, protože před výměnou lišty motor cukal při rozjezdech. Pár měsíců byl klid a teď toto
Za sebe bych doporučil půjčit si funkční zapalovací lištu od někoho jiného se stejným motorem a případně i lambda sondu Pokud to nepomůže, tak vyčistit EGR ventil a případně zaslepit...
Nebo pokud mě někdo napíše, jaké hodnoty mají kde být, tak to ohlídám v diagnostice
* Géčko jsme ještě jednou napíchnuli na diagnostiku - Bez záznamu chyb
* Zvýšená spotřeba paliva
* Při jízdě do kopce motor ztrácí značně výkon ( defakto nastává nouzový režim ) - Moje oblíbený kontrolka se kupodivu nerozsvicuje
* Tento nouzový režim se děje skoro pravidelně pouze při zahřátém motoru
Zapalovací lišta je údajně měněná, protože před výměnou lišty motor cukal při rozjezdech. Pár měsíců byl klid a teď toto
Za sebe bych doporučil půjčit si funkční zapalovací lištu od někoho jiného se stejným motorem a případně i lambda sondu Pokud to nepomůže, tak vyčistit EGR ventil a případně zaslepit...
Nebo pokud mě někdo napíše, jaké hodnoty mají kde být, tak to ohlídám v diagnostice
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
kamile od kdy ty maš v autš zapalovací lištu ??
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
- denny
- Kontaktovat uživatele:
To spíš vypadá,že Kamča se dal na cestu autotronika a diagnostika.
Co třeba hodnoty lambda sondy v tahu do kopce?
Co třeba hodnoty lambda sondy v tahu do kopce?
Fritole přečti si to ještě jednou NEJEDNÁ se o moje Géčko, ale o Michalovo
To víš Zdendo, musím jít s dobou a něco málo se tedy na té diagnostice přiučit Hold tabulka FALUT CODES začíná být nedostačující Tak hodlám jen trochu více proniknout do měřících bloků, viz. tento případ
Zjistím, kde se v OP-COMu nachází měřící blok na lambda sondu. Pak dám vědět...
To víš Zdendo, musím jít s dobou a něco málo se tedy na té diagnostice přiučit Hold tabulka FALUT CODES začíná být nedostačující Tak hodlám jen trochu více proniknout do měřících bloků, viz. tento případ
Zjistím, kde se v OP-COMu nachází měřící blok na lambda sondu. Pak dám vědět...
Vyměnil si stou lištou aj svíčky?Bo jak ne tak ti mohla jedna odejit a vzala si sebou znova lištu,kterou budeš muset zase vyměnit
Já mám takový dojem že i funkčnost egr se dá op-comem otestovat, nebo se pletu? že by vždy jen zaslepit
Opel Astra K r.v.2016 enjoy 1,4 74kw - současnost
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Červený sedánek Opel Astra G CD, r.v 1999 1.4 16V X14XE, ,69000km - historie
Mirďa : Ano i EGR ventil se dá otestovat pomocí OP-COM. A co jsem předběžně koukal, tak asi i vícero způsoby
No, to je jedno, do toho se pouštět nebudu zatím. Pro mě je prioritní nyní nalézt potřebné řádky s aktuální hodnotou
No, to je jedno, do toho se pouštět nebudu zatím. Pro mě je prioritní nyní nalézt potřebné řádky s aktuální hodnotou
svíčky jsem dával nové spolu s lištouimro1 píše:Vyměnil si stou lištou aj svíčky?Bo jak ne tak ti mohla jedna odejit a vzala si sebou znova lištu,kterou budeš muset zase vyměnit
o víkendu jsem na auto neměl čas....ale zkusim vyčistit klapku, v práci nechám ultrazvukem vyčistit EGR a pak se uvidí...
PS : děkuju Kamilovi že jsi na mě udělal v pátek čas a že jsem dopsal pár věcí ....o víkendu jsem se nedostal k PC a v pondělí v práci byl frmol tak jsem na to neměl čas
Maličkost Kdyby něco ohledně diagnostiky, tak číslo na mě máš.
takže dnes změřena spotřeba...na 25l benzinu najeto něco málo přes 200km(jeté spíše delší trasy mimo město) ...teď lituju že jsem se zbavil žigula
při studeném motoru jede jako spalšená...ale jak se teplota dostane někam k 80 stupnum tak auto umře :-/
zítra mám dohodlej ten ultrazvuk.. a dneska nebo o víkendu vyčistim sání...v práci jsem si vzal sprej co tu na to používaj kluci tak snad to něčemu pomůže...
pak ještě leda lambda sonda...a pak už fakt nevim/jsem byl v autokelly pro díly...tak jsem si ji tam rovnou vzal...auto má najeto pomalu 145000 km tak už tak jako tak bude mít na čase...kdyby o náhodou nebylo tim tak počká pár tisíc km ve skříni
při studeném motoru jede jako spalšená...ale jak se teplota dostane někam k 80 stupnum tak auto umře :-/
zítra mám dohodlej ten ultrazvuk.. a dneska nebo o víkendu vyčistim sání...v práci jsem si vzal sprej co tu na to používaj kluci tak snad to něčemu pomůže...
pak ještě leda lambda sonda...a pak už fakt nevim/jsem byl v autokelly pro díly...tak jsem si ji tam rovnou vzal...auto má najeto pomalu 145000 km tak už tak jako tak bude mít na čase...kdyby o náhodou nebylo tim tak počká pár tisíc km ve skříni
takže vyčištěná klapaka(samostatně) + komplet sání(sprej) + EGR pomocí ultrazvuku...nová lambda...
a vypadá to nadějně... najeto cca 30km ve všech možných režimech jízdy... a auto jede jako nové.... tak snad mu to vydrží... uvidim s narůstajícím počtem km...
a vypadá to nadějně... najeto cca 30km ve všech možných režimech jízdy... a auto jede jako nové.... tak snad mu to vydrží... uvidim s narůstajícím počtem km...
tak trápení nekončí
gufero na klice vypovědělo službu....
auto už sice jede ale nechává za sebou mastnou stopu
takže zítra servis a rozvody i s příslušenstvim,gufero,těsnění pod hlavou,termostat a mám to tak za 6 tisíc... :-/
gufero na klice vypovědělo službu....
auto už sice jede ale nechává za sebou mastnou stopu
takže zítra servis a rozvody i s příslušenstvim,gufero,těsnění pod hlavou,termostat a mám to tak za 6 tisíc... :-/
přetěsněno,opraveno...dneska novej EGR a SNAD už bude konečně klid.....
jinak půjde na pole...
jinak půjde na pole...
za vsecko muze egr ja to rikam porad
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258