Vibrace a spojka
- Harmitsch
- Kontaktovat uživatele:
Vibrace a spojka
Zdravim, u me zanovni Astricky (3k km) jsem zpozoroval pri polechtani spojky takovou mirne neprijemnou masaz chodidel. Auto neni moc hlucne (alespon nemam srovnavaci material). Jak bych to popsal: kdyz polozim nohu na spojku a hodne zlehoucka seslapnu tak jakmile zacina brat (opravdu je jen polechtana) tak citim vibrace od motoru. Po seslapnuti samozrejme zmizi. Moje polovicka rika, ze si toho nevsimla - ale cert ver zenskym Nepamatuju se ze bych neco podobne citil u sve stare Astry. Na druhou stranu je motor zanovni, takze mozna to je prirozene. Nicmene bych se rad zeptal na zkusenosti.
Astra Classic II 1,6 XEP (Z16XEP) + klima + computer + tempomat + VDO dayton 2304 (data na EDI)
Harmitschova Astřička - gallery
- Reklama
-
- Harmitsch
- Kontaktovat uživatele:
eehm ty ale dokazes potesit Modlim se at to je ta sedajici lamela. Neni to neprijemne, ale.. znate toMichal Vlas píše:Já mam najeto 117 000Km a dělá mi to taky. A všechno od spojky je eště origoš. Tatkovi to dělá taky a má najeto mín. Už jsem to přestal zkoumat pač jsem na nic nepřišel.
Astra Classic II 1,6 XEP (Z16XEP) + klima + computer + tempomat + VDO dayton 2304 (data na EDI)
- Harmitsch
- Kontaktovat uživatele:
co jsou to ty nesvary?AstraDTI píše:Tak me to dela to same od koupe az doted (4 roky). Me to teda vubec nevadi, respektive ostatni nesvary tohodle auta to jednoznacne prebijou
- Harmitsch
- Kontaktovat uživatele:
no cekal jsem neco horsiho Zvuk celkem dokazu ignorovat ale nedobrovolna masaz nohou behem jizdy je jina.AstraDTI píše:Tak mam vyhrady k presnosti razeni i rizeni, vzhledem k tomu ze mam navic tezkej motor, tak mi relativne rychle odchazi predni naprava. Potom zcela charakteristicky drnceni mrizky na palubce (pod prednim oknem). To jsou veci co mi nejvic vadej.
I kdyz ty vibrace nejsou konstatntni. Nekdy vetsi, jindy mensi. Aby do toho husa......
Mam 2.0 DTI a robi presne to iste, najskor som si myslel ze to je chyba v prevodovke, pretoze predchodca ju niekde mierne suchol. Navyse niekedy motor ide dost divne ked nemam nohu na pedale spojky, ale ako nahle ju vyslapnem a uvolnim, tak to prestane a motor bezi ukazkovo. Takze podla ostatnych reakcii si s tym nebudem hlavu mutit az pokial sa nieco nestane.
Inac to trasenie mriezky som prave odhalil. par dni som patral co to je az som sa nakoniec poriadne naciahol a bola to ta potvora pod oknom. Da sa to vrcanie mriezky nejako odstranit?
Inac to trasenie mriezky som prave odhalil. par dni som patral co to je az som sa nakoniec poriadne naciahol a bola to ta potvora pod oknom. Da sa to vrcanie mriezky nejako odstranit?
Dělá mi to taky 1,6 16V r.v.99 160 000 km.
Nejsem odborník, ale je to prý běžný jev, na spojku se přenáší vibrace
od motoru apod. Není to žádná vada. U silnějších aut to bývá někdy ještě zajímavější.
Nejsem odborník, ale je to prý běžný jev, na spojku se přenáší vibrace
od motoru apod. Není to žádná vada. U silnějších aut to bývá někdy ještě zajímavější.
"RIP" Astra G Sportive 1998 - 1,6 74 kW - X16XEL - Hatchback
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
Astra J ST Drive 2015 - 1,4 88 kW - B14NEL - CD 600 - Infinity - výhřev sedadel a volantu - kamera
Corsa D Sport 2014 - 1,4 74 kW - A14XER - CD 40 USB - výhřev sedadel a volantu
Zdravím, když jsme u toho cukání. V poslední době se mi stává, v případě vlhkého počasí a mrazu, že při prvních rozjezdech spojka cuká jako blázen. Něco podobného jsem zažil u auta, co mělo spálenou spojku. Ale jsem na tyhle věci "pintlich", takže to je nepravděpodobné. Navíc by to cukalo pořád. Ale tady po 4-5 rozjezdech je klid.
Díky za odpovědi.
Díky za odpovědi.
Astra G 100 edition, 1.6 16V
Re: Vibrace a spojka
Ahojky taky mě cuká při nízkých teplotách celé auto při rozjezdu na 1, teď už to někdy dělá i na 2 a 3jku (při řazení s prokluzem).
Nevíte čím by to mohlo být?? (to jsem nechal kvůli tomu vyměnit celou spojku a dělá to zase)
Nevíte čím by to mohlo být?? (to jsem nechal kvůli tomu vyměnit celou spojku a dělá to zase)
Re: Vibrace a spojka
Tak to skúsim oživiť, pretože ja pozorujem dosť značné cukanie spojky pri prvom rozjazde / studená /. Druhý rozjazd už menej a potom už v pohode. To mám najazdených 21 000 km. Skúšal som aj pred prvým rozjazdom pár krát spojku zošlapnúť ale nepomohlo to. Čím by to mohlo byť ? Inak, robilo to aj predtým ale ako keby sa to zhoršilo.
Astra II