Problémy s Z22SE
Problémy s Z22SE
Zdravím,
je tu někdo kdo má zkušenosti s motorem Z22SE? Ten můj motor se chová divně a chtěl bych to odtranit.
1) Při startování mám dojem, že se chytají válce postupně.
2) Za studena mi na volnoběh někdy chcípne motor, ikdyž stojím, ikdyž jedu.
3) Po nastartování občas cítím benzín
4) Když je auto zahřáté a zastavím na křižovatce, tak kolísají otáčky motoru mezi 500 a 1300ot/min.
Když ale zapnu klimatizaci, tak se otáčky motoru ustálí většinou na 750ot/min.
5) Ze přední strany motoru, kolem uchycení sání k motoru je ten motor černě mastný.
6) Od 5000ot/min na pětku to auto už nezrychluje, => + - 180km/h... (testováno na letišti při zahřátém motoru) na otáčkoměru mám přitom ještě 1500ot k dobru... Chci tím jen říct, že ten motor asi táhne míň, než by měl.
Nevíte co s tím je? Vadné vstřiky paliva? Těsnění pod hlavou nebo někde jinde?
je tu někdo kdo má zkušenosti s motorem Z22SE? Ten můj motor se chová divně a chtěl bych to odtranit.
1) Při startování mám dojem, že se chytají válce postupně.
2) Za studena mi na volnoběh někdy chcípne motor, ikdyž stojím, ikdyž jedu.
3) Po nastartování občas cítím benzín
4) Když je auto zahřáté a zastavím na křižovatce, tak kolísají otáčky motoru mezi 500 a 1300ot/min.
Když ale zapnu klimatizaci, tak se otáčky motoru ustálí většinou na 750ot/min.
5) Ze přední strany motoru, kolem uchycení sání k motoru je ten motor černě mastný.
6) Od 5000ot/min na pětku to auto už nezrychluje, => + - 180km/h... (testováno na letišti při zahřátém motoru) na otáčkoměru mám přitom ještě 1500ot k dobru... Chci tím jen říct, že ten motor asi táhne míň, než by měl.
Nevíte co s tím je? Vadné vstřiky paliva? Těsnění pod hlavou nebo někde jinde?
- Reklama
Re: Problémy s Z22SE
První 3 věci mi to "sem tam" udělá taky..zbytek ne
Jestli máš motor od oleje, tak těsnění je první volba.
Ohledně výkonu a kolísání otáček..klapka je čistá? A co váha vzduchu? V ní taky může být problém..
S výkonem to bude opravdu zlé, s tímto motorem lze bez větších obtíží dostat ručičku k 220 km/h..
Snad ten Tvůj problém nebude nijak závažný / nákladný a podaří se brzy dát vše do pořádku
Jestli máš motor od oleje, tak těsnění je první volba.
Ohledně výkonu a kolísání otáček..klapka je čistá? A co váha vzduchu? V ní taky může být problém..
S výkonem to bude opravdu zlé, s tímto motorem lze bez větších obtíží dostat ručičku k 220 km/h..
Snad ten Tvůj problém nebude nijak závažný / nákladný a podaří se brzy dát vše do pořádku
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
- Jimmy323f
- Kontaktovat uživatele:
Jak pise slama .. kouinul bych na klapku sani jak je moc zasvinena a tak jako tak ji ocistil to rozhodne neuskodi ba jen naopak. a potom taky zkouknul veskere kontaky z cidel .. a taky zkouknul EGRko ... zkus z EGRka klidne ten konektor odpojit zda to ma nejaky vliv ci nikoliv. pokud se neco zmeni ze to nebude chcipat a otacky budou rovnomernejsi tak je to tim EGR ventilem. sice to s odpojenym muze hur jet ale nic tim neznicis ale zjistis zda neblbne a ne ni vadnej ze by spatne otviral a zaviral na volnobeh. taky bych doporucil morot nejak omyt a koukat odkud utika vsude olej zda neni nekde to tesneni opravdu v haji. neb na spine to nepoznas ale na cistem motoru vidis hned kudy to cura olej. a jak pise salam u Z22SE neni problem se dostat na 220km/h
dík, zkusím očistit ten motor, at vidím, když něco poteče... ještě bych rád oddělal a rozhodil a očistil celé to sání, myslím ten díl, co je mezi klapkou a motorem, ale vede kolem toho pár hadic a nerad bych tam něco pochromal.
Nevíte o někom, kdo by mi s jistotou řekl co je tomu motoru? Na srazu na Smraďavce jsem se bavil s někým kdo opravuje auta v Brně a pochází z Ostrožské Nové Vsi. Nevíte kdo to je?
Nevíte o někom, kdo by mi s jistotou řekl co je tomu motoru? Na srazu na Smraďavce jsem se bavil s někým kdo opravuje auta v Brně a pochází z Ostrožské Nové Vsi. Nevíte kdo to je?
Neviem odkial je RomanK ( http://carteam.cz/ ), ale opravuje autá v Brne a keď ho kontaktuješ, určite ti pomôže.
Mňa len napadlo.. Menil si rozvody? Viem že u prvých motorov Z22SE bol s nimi problém, konkrétne so šponovákom. Či by náhodou nemohol byť kvôli tomu problém s časovaním..
Mňa len napadlo.. Menil si rozvody? Viem že u prvých motorov Z22SE bol s nimi problém, konkrétne so šponovákom. Či by náhodou nemohol byť kvôli tomu problém s časovaním..
Děkuji za typ na RomanaK, zkusím ho kontaktovat.
Já mám to auto 3/4 roku, rozvody jsem nemělil, zatím mi všichni řekli, že neni potřeba.
Ještě jednou dík
Já mám to auto 3/4 roku, rozvody jsem nemělil, zatím mi všichni řekli, že neni potřeba.
Ještě jednou dík
Tak jsem byl na diagnostice... našla 3 závady.
1) v motoru - prej chyba v čidle akcelerátoru, ta šla smazat a zhasla mi i kontrolka v budíkách, takže úspěch.
2) špatné čidlo ABS a rychloměru v levém předním kole.
3) špatné čidlo ABS v pravém zadním kolem.
Nevadí mi, že mi nejde ABS a TC, ale to že mi nejde rychloměr a palubní počítač, to mě trápí .
1) v motoru - prej chyba v čidle akcelerátoru, ta šla smazat a zhasla mi i kontrolka v budíkách, takže úspěch.
2) špatné čidlo ABS a rychloměru v levém předním kole.
3) špatné čidlo ABS v pravém zadním kolem.
Nevadí mi, že mi nejde ABS a TC, ale to že mi nejde rychloměr a palubní počítač, to mě trápí .
- Tomphas
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam astrici rok a nemam s ni absolutne zadny problem... Na dalnici sem s ni jel 230 km/h a to byla 5ka omezovac...
Opel Astra G Coupe 2.2 16V Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=15186
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=15186
Aha, tak to mě utvrzuje v tom, že je někde chyba... V týdnu pujde do na diagnostiku a přeměření čidel ABS a elektroniky v motoru, tak snad se to pak oživí...
Doufám, že do Coupe srazu bude vše OK
Doufám, že do Coupe srazu bude vše OK
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Tacho ti nejde kvůli vadě LPčidla,odtud si bere ABS/TC signál.