Prosím o pomoc s výběrem motoru

Odpovědět
kedar

Prosím o pomoc s výběrem motoru

Příspěvek od kedar » 21 úno 2010, 16:31

Objevila se mi nová nabídka do mého výběru....5dv. z r.02 s motorem 2,2 16V. Prosím poraďte, nemám tolik času, abych tady pročítal mraky informací, ale něco málo jsem tu našel :wink: . Jde mi jednak o spolehlivost, cenu ND a hlavně o spotřebu. To co jsem se tu dočetl se podobá tomu co mě udává prodejce, ale mám svého "dvorního" oplistu a ten vše hatí, povídá o dražších nd, problémech a hlavně že budu jezdit od pumpy k pumpě za 11l :shock: Zatím jsem mu věřil a pokud ne, vždy se mi to vymstilo :oops: Nehledám auto k prolejvání PHM :cry: Díky všem co si udělají čas na odpověď.

Reklama

Salám

Re: Prosím o pomoc s výběrem motoru

Příspěvek od Salám » 21 úno 2010, 18:09

Za 11 litrů nejezdím ani v zimě.. Zajímalo by mě které přesně ND jsou dražší..v rozvodu máš řetěz, takže bez starostí..co dále chceš na motoru měnit? Já mám a se spotřebou jsem více než spokojený (viz.podpis),se spolehlivostí taky a jsem rád, že na mě nevyšla nějaká 1.8ka co jsem chtěl,ale práve 2.2 16V, bo to jede jak cyp ni? :lol:

Pokud Ti ale opravdu záleží tak moc na spotřebě a třeba něco přes 8 litrů na sto je pro Tebe moc, tak samozřejmě nebrat..tady není co radit, to, že to žere trošku víc a při určitém zacházení o dost víc než menší objemy snad víš ne ;-)

kabrioletak

Příspěvek od kabrioletak » 21 úno 2010, 18:44

Salám o tom něco ví dej na něj :mrgreen: Ne,tak dívej budu to brát podle sebe.2.2 benzín v astře (mimochodem u běžné 5dv docela rarita)je velice komfortní motor,a jeho chod je velice kultivovaný.Co se týče náhradních dílů tak to ti nemohu sloužit,nebod jsem neměl s autem sebemenší problém a všechno šlape jako hodninky a to už ho mám nějakej ten rok.Samozřejmě ale dodržuji servisní itervaly na výměnu kapalin,filtrů,atd.Motor jede docela slušně,není to zas nějaký trhač asfaltu,ale pokud přesedáš z 1.8 nebo 1.6 a níš tak budeš s jízdníma vlastnosma nad míru spokojen.Co se týče spotřeby tak jak říká Salám.Spotřeba je slušná a kolikrát i nišší než motor 1.8.Je ale jasné jak se stím jede.Když budeš jezdit ve špičce ve velkoměstě,popojíždět od semaforu k semaforu,trčet v kolonách a hlavně krátké trasy je jasné že spotřeba se bude pohybovat i přes těch deset litrů,ale zase si nemysli že s nějakým HTP bys jezdil v těchto kolonách za 5 litrů.Kdybych to shrnul,tak mimo město s normální jízdou a sebevědomém předjíždění budeš se spotřebou myslím docela překvapen,pokud ale budeš jezdit krátky trasy po městě v kolonách a s necitlivou nohou,budeš překvapen nejspíš také,ale v opačném smyslu .
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 21 úno 2010, 19:26

Pro malou spotřebu musíš do dieselu se systemem common rail.
Bohužel ale potom některé opravičky tě mohou velmi překvapit.
Jinak motor Z22SE je docela velmi spolehlivý.A přesně znějí slova kabrioleťáka,jak s ním budeš zacházet,tolik bude papat.Na trasy do 30km bych o něm ani nepřemýšlel pokud jde o spotřebu na prvním místě.

kedar

Příspěvek od kedar » 21 úno 2010, 20:45

Na trasy do 30km bych o něm ani nepřemýšlel pokud jde o spotřebu na prvním místě.
....tak s tímhle si mě moc nepomohl :( Právě že bych s tím měl dojíždět za prací cca 25-35 km po okrskách..... neříkám, že spotřeba na prvním místě, ale určo nechci jezdit za 10-11l. Pokud by se to teda postavilo na toto...bude lepší volba 2,0 16V??? nebo 1,8 16V??? Oba mám též ve výběru (1,8 je v kombíku). A pak je tu taky pořizovací cena a stáří....1,8 je 98, 2,0 je 99 a 2,2 je 10/02 :) a teď co... :D

kedar

Příspěvek od kedar » 21 úno 2010, 21:29

8) taky díky, ale teď ještě ceny....1,8 98 je za 65t (combi), 2,0 je za 55t (3dv v super stavu) a 2,2 je za cca 75t (5dv v dobrém stavu). Combi má 168t km, 2,0 140t se serv.kn. a 2,2 115t se serv.kn. To je porovnávání co... když ještě zvažuju, že kombíka bych využil, ale vždy jsem chtěl 3dv :lol:

Phrz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Phrz » 21 úno 2010, 22:53

tyjo to je zadarmo ty auta ted :D no to je fuk.... ono je to vsecko v super stavu dokud to nekoupis a servisky jsou krasny jen skoda ze koncivaj tak brzy a jsou o neco hubenejsi, od 100tis km se z toho auta stava pomalu vylitana plecka (kdyz porovnam šetnácktu16v ktera ma 160tis s 60tisicovou tak rozdil je opravdu velikej), to se to zacina vsecko akorat srat, ja osobne bych si vybral to nejmladsi auto s co nejmensim poctem kilometru. Ta karoserie zalezi na tobe jen ten 3dver se bude hur prodavat jestli k tomu jeste nekdy dojde a nepujde do srotu rovnou
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258

Salám

Příspěvek od Salám » 22 úno 2010, 11:29

kedar píše:Na trasy do 30km bych o něm ani nepřemýšlel pokud jde o spotřebu na prvním místě.
....tak s tímhle si mě moc nepomohl :( Právě že bych s tím měl dojíždět za prací cca 25-35 km po okrskách..... neříkám, že spotřeba na prvním místě, ale určo nechci jezdit za 10-11l.....
Člověče já jezdím každý den do práce štreku cca 25km tam a 25 zpět (dálnice). Spotřebu mám jak už jsem říkal v podpisu, klidně si to rozklikni, abys viděl s čím bys měl počítat.
S vlastní zkušenosti Ti můžu říct, že po okrskách s tím motorem jde jet bez problémů svižně kolem sedmi litrů a zvlášť na těch okrskách ten pocit při předjíždění je k nezpalacení.. 8)
Pokud ten kombajn opravdu nepotřebuješ, tak já jako kluci nademnou bych jednoznačně volil ten pětidvéř 2.2 :wink:

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 22 úno 2010, 12:37

Já bych taky radil ten 5dvéř 2,2.3dvéře se už nezbavíš-s tím musíš dožít.Kombi, pokud ho vyloženě nepotřebuješ ,je zbytečné.

santik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od santik » 22 úno 2010, 15:49

posli odkaz na stranky konktretnych aut
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t

Odpovědět