ASTRA žlutá kontrolka Z14XE
- jakub.tichy
Re: ASTRA žlutá kontrolka Z14XE
Měl sem ten sám problém- motor x14xe. Bylo špatné těsnění pod hlavou motoru. Taky mi to trošku bralo vodu - teď v těch mrazech se stal z výfuku mega výrobník páry . V origo servise (Opel Morava Olomouc) mě strašili s přidřenym!! hydroštelem - což sem ještě nikdy neslyšel.. Hydroštel je podle mě dobrej nebo v háji, ale přidřenej? Chtěli udělat generálku hlavy - to by bylo určitě přes 20 000 Kč. Tak sem šel za kamošem, ten vyměnil těsnění, samozřejmě srovnal hlavu a vše ok. Je to nejčastější důvod, ale jak se tu píše, těch důvodů může být víc.
Caravan 1.4 16 V R.V. 2000
- Reklama
Takže dnes co jsem tak tak opet dojel z prace domu (stupen 2-3), jsem jen namatkou kouknul na merku oleje a nestacil se divit. Na 100% tam mam i vodu
No, alespon mam nejake to voditko, kde by mohl byt zakopanej pes..chjo
- Opel Astra-G 1.4/16V 2001
- merlin
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím, takže zase problém je tu zase zpět.
Dopíšu jen historii : byl jsem s autem na diagnostice u nás psalo to jak jsem psal 301 , 303 , 304 po resetu se nic neobjevilo. S autem jsem jezdil skoro normálně pak to začalo zase zlobit.
V našem servisu byly vyměněné nové svíčky - BOSCH a auto jezdilo v pohodě. ( když zlobilo hlásilo to, opět 301 ) .
Během včerejšího dne jsem potřeboval zajet do Brna pro dceru, cca po 3km auto ztrácelo výkon , napřed se nic nerozsvítilo a nyní svítí "žlutá potvora" furt.
Nemůže být problém to, že když u nás byly ty -25°C mrazy tak auto stálo 2 dny ( používal jsem Zafču - protože má Dálniční známku ). No pak jsem s ní byl párkrát a pohoda.
Tuším, že v neděli bylo u nás nad nulou cca +3°C , jen jsem malinko Astru opláchl - vodou, předpokládám nic se do motoru nemohlo dostat a teď toto.
Když jsem se díval , tak ve víčku nádrže byl led - doufám, že voda se nedostala dovnitř. Měl bych asi zkusit vyměnit u nás olej dát tam Castrol nebo Bosch a uvidím.
Auto má aktuálně najete kolem 125000,- bez problémů , zeptám se může se jednat popř. i o LAMBDU ? že by již byla hyn ? nebo o zakarbonování motoru ?
Díky chlapi ... sakra práce kdybych se nebál dojet k Romanovi do Brna pak tam jedu hned. Spíše se bojím, že tam nedojedu a autu něco udělám.
Dopíšu jen historii : byl jsem s autem na diagnostice u nás psalo to jak jsem psal 301 , 303 , 304 po resetu se nic neobjevilo. S autem jsem jezdil skoro normálně pak to začalo zase zlobit.
V našem servisu byly vyměněné nové svíčky - BOSCH a auto jezdilo v pohodě. ( když zlobilo hlásilo to, opět 301 ) .
Během včerejšího dne jsem potřeboval zajet do Brna pro dceru, cca po 3km auto ztrácelo výkon , napřed se nic nerozsvítilo a nyní svítí "žlutá potvora" furt.
Nemůže být problém to, že když u nás byly ty -25°C mrazy tak auto stálo 2 dny ( používal jsem Zafču - protože má Dálniční známku ). No pak jsem s ní byl párkrát a pohoda.
Tuším, že v neděli bylo u nás nad nulou cca +3°C , jen jsem malinko Astru opláchl - vodou, předpokládám nic se do motoru nemohlo dostat a teď toto.
Když jsem se díval , tak ve víčku nádrže byl led - doufám, že voda se nedostala dovnitř. Měl bych asi zkusit vyměnit u nás olej dát tam Castrol nebo Bosch a uvidím.
Auto má aktuálně najete kolem 125000,- bez problémů , zeptám se může se jednat popř. i o LAMBDU ? že by již byla hyn ? nebo o zakarbonování motoru ?
Díky chlapi ... sakra práce kdybych se nebál dojet k Romanovi do Brna pak tam jedu hned. Spíše se bojím, že tam nedojedu a autu něco udělám.
- Opel Astra-G 1.4/16V / Z14XE
- od 2008/06 Zafira 1.8V Enjoy
- do 2003 Opel Vectra 1.6i
Takze v mem pripade zadna voda, jak jsem si myslel, ale pravdepodobne zakarbonovanej drik na 3.valci.. Po vycisteni a dukladnem projeti je zatim vse OK. Dufam, ze na me ta oranzova mrska dlouho nemrkne.Juri píše:Takže dnes co jsem tak tak opet dojel z prace domu (stupen 2-3), jsem jen namatkou kouknul na merku oleje a nestacil se divit. Na 100% tam mam i vodu
Diky Romanovi
- Opel Astra-G 1.4/16V 2001
- merlin
- Kontaktovat uživatele:
Takže díky moc Marianovi za diagnostiku , byl jsem tam u něj dneska jako celkem opět haluz :
Napsalo to : svítíla kontrolka EMISE ne ta druhá žlutá
0300
0301
0303
0304
- stejná závada a stejné kody byly předtím než jsem si měnil svíčky v BOSCH SERVICE v Rosicích ( svíčky měněny cca měsíc za original Bosch ).
Nově se tam objevila ta závada 0300.
Závady byly resetovány a zase je klid... Auto jsem prohnal na 1-2-3 do omezovače ihned po resetu, po druhé jsem to zkoušel před chvílí.
Vše je zase jak má být auto se neseká a jede.
Ješte jednou díky Marianovi a uvidím co to bude, snad nebudu muset měnit lištu ....
Napsalo to : svítíla kontrolka EMISE ne ta druhá žlutá
0300
0301
0303
0304
- stejná závada a stejné kody byly předtím než jsem si měnil svíčky v BOSCH SERVICE v Rosicích ( svíčky měněny cca měsíc za original Bosch ).
Nově se tam objevila ta závada 0300.
Závady byly resetovány a zase je klid... Auto jsem prohnal na 1-2-3 do omezovače ihned po resetu, po druhé jsem to zkoušel před chvílí.
Vše je zase jak má být auto se neseká a jede.
Ješte jednou díky Marianovi a uvidím co to bude, snad nebudu muset měnit lištu ....
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Možná by ti pomohlo HLEDAT a něco si tu přečíst o přidírajících se ventilech ve vodítkách.Myslím,že to je přesně tvůj problém.Jestiže v příslušném válci není potřebný tlak,směs se nezapálí a diag to vyhodnotí jako chybu v zapalování/válec nevykáže žádnou práci.
-
- Kontaktovat uživatele:
O této možnosti jsme se také bavily, ale odborníci nejsme. Bohužel asi budeš mít pravdu
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
- merlin
- Kontaktovat uživatele:
No tlačítko hledat vyplivnulo tunu nic neříkajících odkazů, nehledě nejsem na to odborník a s stejně bych to musel dát k nám do servisu do Opel. Zde v okolí tuším nenídenny píše:Možná by ti pomohlo HLEDAT a něco si tu přečíst o přidírajících se ventilech ve vodítkách.Myslím,že to je přesně tvůj problém.Jestiže v příslušném válci není potřebný tlak,směs se nezapálí a diag to vyhodnotí jako chybu v zapalování/válec nevykáže žádnou práci.
žádný noname servis , který by to udělal. Kdybych věděl odkaz na thread rád si to přečtu, ale jaksi to nemohu najít ...
To jsem se snažil, defacto nikdo nic takového zde ani nenastínil, jen poslední JURI. Jak jste si možná všimnul, tato závada se opět opakuje, a jaksi nikdo nedokázal říci co s tím. Když se kouknete do tohoto threadu, byl jsem s autem na diagnostice zde u nás na BOSCH, jen proto, že jsem se bál aby s autem něco nebylo. Tam se zjistilo 301,303,304 po resetu v pohodě. Byly vyměněné svíčky pak auto nějakou dobu jezdilo v pohodě a nyní po těch mrazech to udělalo znovu jen s tím, že je tam navíc 300.
Nyní je zase vše v pořádku, ale jak dlouho ...
Dneska jsem se odpoledne díval a zjistil jsem , že tam bude i nějaký únik oleje.
Ano dnes jsem se o tom s Marianem bavil, ale i on nedokázal říci zda je to možné.
Dá se to nějak rychle diagnostikovat co s tím ? popř. dá se to v normálních podmínkách rozdělat a kouknout se zda je to zakarbonované ?
Pomůže to jen nějak vyčistit ? nebo musí jít hlava dolů ??
Díky
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Tady třeba Spunky,taky jsem měl pravdu.
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=11711
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=35&t=11711
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Sundej výfukové potrubí a na ty výfukáče uvidíš!
Jinak motory Opel ,které mají najeto nad 100000km a je potřeba něco dělat s ventilama,tak je velmi žádoucí dát při jedné práci i nové pístní kroužky na vydrážkované písty,protože po opravě hlavy pak žerou olej 2x tolik.
Sací ventily budou zcela OK,výfukovým na nějakou dobu pomůže vyčištění a vystružení vodítek výstružníkem 6H7.V mém servisu ale zásadně montujeme výfukové ventily nové-mám je pod třetinu ceny Opel.
Jinak motory Opel ,které mají najeto nad 100000km a je potřeba něco dělat s ventilama,tak je velmi žádoucí dát při jedné práci i nové pístní kroužky na vydrážkované písty,protože po opravě hlavy pak žerou olej 2x tolik.
Sací ventily budou zcela OK,výfukovým na nějakou dobu pomůže vyčištění a vystružení vodítek výstružníkem 6H7.V mém servisu ale zásadně montujeme výfukové ventily nové-mám je pod třetinu ceny Opel.
- merlin
- Kontaktovat uživatele:
Dneska odpoledne jedu za Romanem, on se koukne popř. se rozhodne co se bude dále dít. Stejně budu muset přetěsnovat vanu motoru , no uvidím dneska odpoledne.denny píše: RE:
S tím servisem pěkné ceny, ale jaksi daleko ode mne. Já mám cca 18 km do Brna.
Díky za odkaz, kouknu se na to.