Spatna funkce palivomeru a dalsi
Spatna funkce palivomeru a dalsi
zdravim, rad bych se zeptal na prvnich par veci po koupi (viz https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=18&t=15823)
1) spatne ukazuje palivomer, kdyz natankuju plnou (a to fakt plnou co se vejde), rucicka ukazuje zhruba do poloviny toho posledniho ze ctyr dilku... jestli to ma stejnou toleranci i na opacny strane stupnice jsem zatim nevyzkousel
da se z toho neco vyvozovat o pripadny predchozi bouracce, zflikovany oprave a hrozicich potizich do budoucna?
2) od vymeny rozvodu mam tak prvnich 10 minut po nastartovani volnobezny otacky kolem 1300, po tech 10 minutach jizdy to klesne zpatky na 900 (pred vymenou ten problem nebyl)
vadi to a mam to resit, nebo je to normalni a casem se to usadi? najel jsem od ty doby cca 1500 km
krome 1 a 2 jsem nenarazil na zadny podstatny problemy, motor jede pekne, nakolik to muzu posoudit...
3) vy ostatni se stejnym motorem, taky v tomhle pocasi jezdite pres 9l/100? to me docela stve, podle spritmonitor.de napr., kdyz jsem koukal na stejny auta, jsem cekal, ze to bude min...
predem dekuju
1) spatne ukazuje palivomer, kdyz natankuju plnou (a to fakt plnou co se vejde), rucicka ukazuje zhruba do poloviny toho posledniho ze ctyr dilku... jestli to ma stejnou toleranci i na opacny strane stupnice jsem zatim nevyzkousel
da se z toho neco vyvozovat o pripadny predchozi bouracce, zflikovany oprave a hrozicich potizich do budoucna?
2) od vymeny rozvodu mam tak prvnich 10 minut po nastartovani volnobezny otacky kolem 1300, po tech 10 minutach jizdy to klesne zpatky na 900 (pred vymenou ten problem nebyl)
vadi to a mam to resit, nebo je to normalni a casem se to usadi? najel jsem od ty doby cca 1500 km
krome 1 a 2 jsem nenarazil na zadny podstatny problemy, motor jede pekne, nakolik to muzu posoudit...
3) vy ostatni se stejnym motorem, taky v tomhle pocasi jezdite pres 9l/100? to me docela stve, podle spritmonitor.de napr., kdyz jsem koukal na stejny auta, jsem cekal, ze to bude min...
predem dekuju
Astra G Caravan | 1999 | X16SZR
- Reklama
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
Re: spatna funkce palivomeru a dalsi
To stím volnoběhem se mi včera taky stalo,chcíplo mi to na semaforech,tak jsem nastartoval bez čekání na kontrolky.Až tak po 50km a asi 10-ti startech se to umoudřilo.
Spíš bych to tedka přičítal těm teplotám.Pokud nastartuju a nepřepnu na LPG taky mám pár minut volnoběh kolem 1200ot/min,asi než se to ohřeje a ŘJ přestane jet v sytičovém režimu.
Moje Felda 1.3,stříkačka,dělá to samé.
Jedině to projet na diagnostice,měla by ti taky ukázat skutečné hodnoty co jdou do přístrojovky.viz. palivoměr.
Spíš bych to tedka přičítal těm teplotám.Pokud nastartuju a nepřepnu na LPG taky mám pár minut volnoběh kolem 1200ot/min,asi než se to ohřeje a ŘJ přestane jet v sytičovém režimu.
Moje Felda 1.3,stříkačka,dělá to samé.
Jedině to projet na diagnostice,měla by ti taky ukázat skutečné hodnoty co jdou do přístrojovky.viz. palivoměr.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Re: Spatna funkce palivomeru a dalsi
no ja to mam ale fakt presne po ty vymene, na konci prosince, to jeste takova kosa nebyla... pred tim normalni, v servisu do toho sednu a 1300...
nazdar kluci ja bych asi skusil-natankuju plnou a rozeberu budiky.Tu rucicku dam na plnou a videl bych jestli rucicka klesa nebo ne.Muj nazor
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
wolf_: co dělá ručička palivoměru, když vytáhneš klíče ze zapalování, kde se zastaví, na 0 nebo jde ještě pod ni?
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
ad3. ano v tomhle počasí jdeme hodně přes 9 litrů
BMW e46 330i 3.0 R6 170kw
tesne pod cervenou - myslim, ze zhruba stajne jako tadyMike.S píše:wolf_: co dělá ručička palivoměru, když vytáhneš klíče ze zapalování, kde se zastaví, na 0 nebo jde ještě pod ni?
Mám podobnej problém. Mám svoji druhou Zafu teprve chvilku, vlastně jsem s ní jel dneska poprvé delší trasu. Natankoval jsem plnou, ručička palivoměru ukázala správně plnou,
pal. PC ukázalo dojezd asi 770km. Po ujetí 100km pal. PC ukázalo 220km dojezd a ručička palivoměru byla na čtvrtině. Celejch těch 100km bylo vidět, jak ručička klesá před očima a to samý dojezd na PC. Zrovna jsem přijel k Benzině, dotankoval jsem do plné znova po hrdlo - 6,9l. Takže spotřeba O.K. V čem může být záser? Odvzdušnění nádrže? Levota plovák? Prosím poraďte, díky.
pal. PC ukázalo dojezd asi 770km. Po ujetí 100km pal. PC ukázalo 220km dojezd a ručička palivoměru byla na čtvrtině. Celejch těch 100km bylo vidět, jak ručička klesá před očima a to samý dojezd na PC. Zrovna jsem přijel k Benzině, dotankoval jsem do plné znova po hrdlo - 6,9l. Takže spotřeba O.K. V čem může být záser? Odvzdušnění nádrže? Levota plovák? Prosím poraďte, díky.
Zafira 1,8 16V Elegance, modrá, 2000 ex
VW Golf IV 1,4 16V - slabota - ex
Ford Focus 1,6 16V Zetec, ocean blue ex
Opel Zafira 1,8 16V stříbrná, 1999
Nikdo nemá zkušenost....?
Zkus neutáhnout víčko nádrže na doraz - aby tam šel vzduch..mohlo by to přestat..
Já tekhle už jezdím druhým rokem - pokud to utáhnu, tak při delší trase mi vzniká v nádrži podtlak, který nějak ovlivňuje plovák a v mém případě mi to zase sune ručičku doprava k plné i když mám prázdno..
Já tekhle už jezdím druhým rokem - pokud to utáhnu, tak při delší trase mi vzniká v nádrži podtlak, který nějak ovlivňuje plovák a v mém případě mi to zase sune ručičku doprava k plné i když mám prázdno..
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
rucicka palivomera: zvykne sa zasekavat samotna rucicka (ako mne) staci poklepat po pristrojovke (krycie plexi) a potom uzake spravne...
niekde som tu cital ze to treba rozobrat, trocha pohybat alebo trocka namazat
Astra G Caravan 2.0DI 60kW X20DTL r.v.98 4x el. okná, 4x airbag, manuálna klíma, tempomat, ťažné, 4kotúče s ABS, PP od Davida
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
TeamLosi MLST 1/18 Raminator http://www.mkzobor.sk
Hm, to nebude můj případ, Rafika není zaseknutá, pohybuje se, ale nereálně rychle k nule.zippi píše:rucicka palivomera: zvykne sa zasekavat samotna rucicka (ako mne) staci poklepat po pristrojovke (krycie plexi) a potom uzake spravne...
Jestli máš stejné víčko jako já ( ropák) tak je možné, že se ti zasekla ta klapka ve víčku. Zkus se na to mrknout. Ale vycházím jen z toho, že si myslím, že by to mohlo být špatným tlakem v nádrži. Když víčko povolím, tak to odfoukne.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor
Alzafir: když jsem po delší štrece dotankovával, zrovna to ukazovalo asi čtvrt nádrže, místo reálných tří čtvrtin, tak to opravdu při odšroubování silně odfouklo a rafika se vrátila zpět na správný místo. Ale nepoznal sem, jestli přetlak, nebo podtlak. Bylo by super, kdyby bylo v řiti jen to víčko.
No tak to nevím taky Prostě to foukne. A stát u toho se sirkou... abych zjistil kterým směrem....jestli podtlak nebo přetlak...
To víčko se dá rozebrat, a uvidíš, jestli to není v tom. Pořád vycházím z toho, že máme stejné, třeba to tak není.
Jestli se rafika dostane do správné polohy po oddeklování nádrže, tak jsi na správné cestě
To víčko se dá rozebrat, a uvidíš, jestli to není v tom. Pořád vycházím z toho, že máme stejné, třeba to tak není.
Jestli se rafika dostane do správné polohy po oddeklování nádrže, tak jsi na správné cestě
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor