volnobezna kalpka
volnobezna kalpka
Mam problem se kterym bych potreboval poradit, mam astru g 1.4 16v r.2001. V nejspodnejsi hadicce nejmensiho prumeru ve volnobezne kalpce se mi srazi voda a auto pak cuka a nema ten spravny vykon poradte mi prosim nechce se mi do znackoveho servisu ale jestli to nepujde jinak tak budu muset
- Reklama
Re: volnobezna kalpka
Prosím Tě, a s čím chceš vlastně poradit? Nějak jsem to nepochopil, navíc v té spodní hadičce nemá voda co dělat, vode je v těch vrchních...
END
- Mojmec11
- Bydliště: Kdysi okolí Třebíče, teď Jižní Čechy,vesnice,okna na všecky strany
A je to voda nebo chladící kapalina? Taky nevím proč by se tam ta voda srážela,zkus proštourat tu dírečku v tělese klapky,možná je zatentovaná a proto se tam cosi sráží,jinak si myslím,že jakoukoliv vlhkost by měl sebrat průvan.
Astra 1.6 16v 74kW,X16XEL,Caravan sport,"stříbrná sršeň" z Itálie
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
Astra 1.8 16V,Caravan,"stříbrná sršeň" z Německa - už jen jako zdroj náhradních dílů.
[color=#0000FF][b]Diagnostika OP-COM Dačice a okolí,ceny lidové,vytáhnu z vašeho auta všecky data- pak je na vás,co s nima uděláte[/b][/color] :lol:
diky podivam na to
tak sem tu direcku v klapce prostour a je to dobre ale jak sem koukal nejak se mi zanasi klapka co se s tim da delat? mam nove svicky a benzinovy filtr tam mam necely rok tak nevim
- genius0011
- Kontaktovat uživatele:
teď R Scenic 2.0 16v 103kw rv00
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
ex ASTRA 1.6 8v 55kw rv99 rip
diky ale tohle znam uz sem to delal jen mam jinak ten motorek je cely zadelany a nemuzu se k nemu dostat,je to pod takovim zalisovanim kritem co stim ? mam ho oddelat a taky to tam vycistit a dam to zas do kupy,nemas s tim zkusenost?
Co máš přesně za typ motoru? Dej sem fotku klapky a označ na ní co myslíš.
END
mam 1.4 16v rok vyroby 2001 staci to ?
motor mam Z14XE zhruba pred mesicem se ji cistil a je zas nejaka zasrana hruza,co to vlastne zpusobuje ze se tak zaneradi? Da se s tim neco delat aby se nespinila? Joa co ten kryt musel bych to nejak sroubovakem vypacit nebo nevis co s tim?
Chlape, hledej
Někde je to tady i s obrázkama...
Doporučuju Ti vyndat celou klapku (myslím, že je na torxech, jako skoro všechno v astře), oddělat hadičky, klapku vyčistit (já použil STP čistič vstřiků, krásně to rozpouští bordel). Kryt, který uvádíš, nech být, je v něm ovládání klapky a tam špína nebude.
Nezapomeň na vyčištění dvou otvorů (jeden je malý) a i hadiček, u mne byly plné nějakého slizohumusu... Pak jsem jel s novým autem.
Akorát pozor, myslím že právě Trdlo upozorňoval na nutnost u Z motorů s klapkou nehýbat rukou, ale od pomocníka pedálem plynu... Já to nevěděl, takže klapku jsem vyčistil velmi důkladně v ruce, ale nestalo se mi nic špatnýho... a všude jsem se skvěle dostal, klapka byla jako nová. Ale třeba mám jen kliku
edit: přidávám odkaz na článek
https://www.astra-g.cz/jak-vycistit-klapku-vzduchu/
Někde je to tady i s obrázkama...
Doporučuju Ti vyndat celou klapku (myslím, že je na torxech, jako skoro všechno v astře), oddělat hadičky, klapku vyčistit (já použil STP čistič vstřiků, krásně to rozpouští bordel). Kryt, který uvádíš, nech být, je v něm ovládání klapky a tam špína nebude.
Nezapomeň na vyčištění dvou otvorů (jeden je malý) a i hadiček, u mne byly plné nějakého slizohumusu... Pak jsem jel s novým autem.
Akorát pozor, myslím že právě Trdlo upozorňoval na nutnost u Z motorů s klapkou nehýbat rukou, ale od pomocníka pedálem plynu... Já to nevěděl, takže klapku jsem vyčistil velmi důkladně v ruce, ale nestalo se mi nic špatnýho... a všude jsem se skvěle dostal, klapka byla jako nová. Ale třeba mám jen kliku
edit: přidávám odkaz na článek
https://www.astra-g.cz/jak-vycistit-klapku-vzduchu/
Naposledy upravil(a) HonzP dne 04 pro 2009, 16:21, celkem upraveno 1 x.
Astra H 1,9CDTI caravan
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Astra G Z16XE caravan
Fabia 1,2 HTP - služební
Omega A C24NE caravan
Omega A C20NE
Ten kryt rozhodně nesundávej a jak bylo řečeno již výše, s klapkou nehýbej mechanicky. Jinak ji odrovnáš.
END
tak jo vycistim ji a uvidim za jak dlouho se zas zanese diky vam