Cukani motora- POMOZTE
Re: Cukani motora- POMOZTE
takze ked dam novy EGR ventil tak by to malo byt v pohode a kontrolka by svietit nemala nie?
Astra G 1.4 16V ...... 66kw
- Reklama
- ducklin
- Kontaktovat uživatele:
Tak co zistil si o otm nieco viac? Mam rovnaky motor a tiez mi to robi, presne ako si popisoval ked chcem udrzat rovnaku rychlost a robi to od 1500 do 2000 otacok, a citelnejsie je to ked je motor zohriaty...uz sa chystam pozriet na tu klapku, len mam strach aby som daco nepoondil
Astra G 99 3dv hatchback 1.4 16V 66kw x14xe 235 000 km
mi-sicek: ano mělo by to problém vyřešit
ducklin: vyčisti klapku, ale tak že ji úplně sundáš z auta a pročistíš hlavně kanálky na připojení hadiček, v tom malém se budeš divit co bude za sajrajt. Vcelku se toho nemusíš bát, není to nic složitého, popřípadě, pokud máš velké obavy bo nejsi zrovna manuálně zručný, dej to někde do servisu. Za kompletní vyčištění klapky se účtuje cca 600,- Kč. A výsledky bývají pro spoustu lidí ohromující.
ducklin: vyčisti klapku, ale tak že ji úplně sundáš z auta a pročistíš hlavně kanálky na připojení hadiček, v tom malém se budeš divit co bude za sajrajt. Vcelku se toho nemusíš bát, není to nic složitého, popřípadě, pokud máš velké obavy bo nejsi zrovna manuálně zručný, dej to někde do servisu. Za kompletní vyčištění klapky se účtuje cca 600,- Kč. A výsledky bývají pro spoustu lidí ohromující.
END
Ked som tu klapku dokazal vycistit ja dokaze kazdy.... EGR mam odpojeny, klapku vycistenu a zatim to frci, tak uvidime
Astra G 1.4 16V ...... 66kw
- ducklin
- Kontaktovat uživatele:
Pozeral som ten navod na rozobratie klapky a ako je to s tou vodou pri klapke?? je to voda z chladiaceho okruhu?? treba pred tym spustit vodu alebo to staci len odpojit a trochu jej vytecie??
Astra G 99 3dv hatchback 1.4 16V 66kw x14xe 235 000 km
Ano, je to voda z chladícího okruhu a stačí jen ty hadice odpojit, nevyteče téměř nic.
END
Kdyby jsi hned tu hadici zvedl, nevyteče nic, popříadě se dá použít škrtících svorek, aby nic neteklo...
END
-
- Kontaktovat uživatele:
Mám otázečku. Někde je psáno že když mám klapku ovládanou elektronicky (motor Z16XE) tak se nesmí klapka natáčet manuálně. Když vymontuji celou klapku ven tak jak ju mám vyčistit? Co jsem se dočetl tak když je klapka namontována tak při zapnutém zapalování a sešlápnutí plynu se klapka natočí.
Astra G 2001 Z16XE ČERNÁ METLA
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
https://www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?t=2440
A u motoru s mechanickym ovladanim plynu (X16XEL muj pripad) klapkou hybat muzu venku rucne ne???
historie: Opel Astra G Caravan, r.v. 1999, Motor X16XEL, 1,6 - 16V - 74kW - 101koníků;-)
nově: Zafira B, r.v. 2006, Motor Z18XER, 1,8 - 16V - 103kW - 140koníků;-)
ano mozes a hlavne poriadne precistit tu malu dierku
Astra G 1.8 5dv ´03 Elegance -----> SAAB 9-3 SS ´09 1.8t
Ja uz to prave cistil tak jen jesi sem to nedelal spatne obe dirky sem procistil a profouknul kompresorem, obe bylyy krasne pruchozi ...
historie: Opel Astra G Caravan, r.v. 1999, Motor X16XEL, 1,6 - 16V - 74kW - 101koníků;-)