1,8 16V 85kW - výměna chladící kapaliny
-
1,8 16V 85kW - výměna chladící kapaliny
Zdravím všechny,
koupil sem Astru G 1,8 85kW + klima (z itálie). Před zimou sem chtěl vyměnit chladící kapalinu. Ta co tam byla vypadala spíš jako rezavá voda než jako nějaký druh fridexu. Vodu sem vypustil kohoutem u chladiče, ale problém, náplň má být cca 7litrů (dle knihy "Jak na to"), ale vypustím jen 5l. Chladící systém sem 2x "proplachoval" a pokaždý se tam vlezlo jen těch 5l .
Jak vypustit celou náplň? Je někde nějaký šroub v bloku motoru a nebo ještě rozpojit nějakou hadici? Do nádobky sem foukal ale ze systému už nic nevytlačím. Auto stojí čumákem z kopce, nakloněné k ventilu.
díky moc za rady
ježek obecný
koupil sem Astru G 1,8 85kW + klima (z itálie). Před zimou sem chtěl vyměnit chladící kapalinu. Ta co tam byla vypadala spíš jako rezavá voda než jako nějaký druh fridexu. Vodu sem vypustil kohoutem u chladiče, ale problém, náplň má být cca 7litrů (dle knihy "Jak na to"), ale vypustím jen 5l. Chladící systém sem 2x "proplachoval" a pokaždý se tam vlezlo jen těch 5l .
Jak vypustit celou náplň? Je někde nějaký šroub v bloku motoru a nebo ještě rozpojit nějakou hadici? Do nádobky sem foukal ale ze systému už nic nevytlačím. Auto stojí čumákem z kopce, nakloněné k ventilu.
díky moc za rady
ježek obecný
- Reklama
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1,8 16V 85kW - výměna chladící kapaliny
Víc z toho nedostaneš.Jestli jsi to propláchnul,tak to bude OK.
-
Díky za reakci, mám to tedy brát tak, že tam někde ty dva litry (teď už čisté vody z propláchnutí) jsou? Pokud ANO, tak s nima budu počítat až budu míchat poměr fridex/voda.
-
Jenom doplním, že ještě pár deci sem ze systému dostal při rozpojení horní hadice co vede k topení a fouknutím do ní. Nové kapaliny se tam nakonec po pořádném odvzdušnění vlezlo 6l (po rysku max). Tak tam zůstal jen asi litr vody což není taková hrůza.
ježek_obecný
ježek_obecný
Mě vyteklo asi jen 4-5 litrů. Chci se optat,už dvakrát jsem dolíval,asi se to odvzdušňuje nebo co. Jak dlouho to bude trvat? Únik jsem nikde nezaznamenal. Tak jsem z toho takovej nesvůj. Dík za radu
Astra G 2.0 DTi caravan
já po vyměně chladiče a autorizáku taky dolívám cca 1/2 l za rok
spermin = hermin dříve X16XEL EDICE 100
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic
od 15.10.2007- upravený AGR
nyní Civic