Spojkové ložisko
Spojkové ložisko
Zdary lidi zdravím všechny lidi co navšťevují tyto stránky jsem jejich pravidelný čtenář ale až teď jsem se zaregistroval abych se s vámi podělil a jednu mojí napříjemnou věc. Před týdnem jsem přišel k své astřičce a koukám pod motorem skvrna asi třicet v průměru. Kouknu pod motor a vidim že někde v mistě okolo vypouštěcího šroubu oleje něco kape. Druhý den jsem s tím zajel do rychloservisu páč jsem neměl moc času a tam mi technik pod zvednutim autem povídá to je gufero vod převodovky páč to co kape je čistý takže kdyby to byl olej z motoru tak to bude černý. Říká to je drahá oprava a moc to nevadí tak jenom dolejvej olej a kašli na to a natahoval ruku pro 99 kč. Moc mi to nedalo a tak jsem si na netu našel nějakej přípravek co se leje do převodovky a utěsní ty netěsnosti a měl jsem radost že mam vystaráno za asi 235 kč. Za pár dní jdu ráno k autu že pojedu do jednoho dobrýho servisu se objednet na to dolití oleje + přípravek na utěsnění do převodovky páč je tam dost blbej přístup. Sednu do auta a ............ prošlápnu spojku. Prostě to bylo nepojízdný. Koukám pod auto kde ležela nějaká rozpadlá gumová zátka a nevěděl jsem co se děje. Kolega mi odtáhnul do servisu kde mi sdělili že to co kapalo byla brzdová kapalina z hydraulický spojky a že mam v prdeli spojkový ložisko a že ten pán z rychloservisu je idiot. Ta gumová zátka byla ze spojkovýho prostoru a byla úplně rozežraná jak to vytejkalo. Pak jsem si uvědomil že mi před tím párkrát problikla kontrolka brzd. Oprava mě vyšla na osm tisíc i s prací jen samotné ložisko stálo kolem pěti. Ještě jsem zapomněl napsat že mám najeto 172000km. Tak to je vše a nikomu Vám tohle nepřeji ať vám ta spojka vydrží Zdary
1.4 16V Caravan
- Reklama
spojkové ložisko
Mě teda to ložisko vůbec nehučelo prostě to začalo jenom téct a pak rovnou končáre s tim se nedalo vůbec nic dělat. Mechanik mi říkal že se to ložisko kolikrát pokoušel spravit ale nejde to a musí se kupovat nový což neni zrovna moc levná záležitost a práce je na tom spousty celá převodovka musí ven. Za měsíc chci jet do Chorvatska tak mam štěstí že to přišlo teď jinak bych se asi nedoplatil
1.4 16V Caravan
spojkové ložisko
No napíšu Ti to asi takhle dokaď to nezačne kapat tak si v poho. No a jestli jo tak to máš ještě tak 200km jako já nebo pár dní na parkovišti. Tuhle opravu bych ale opravdu v chorvatsku nechtěl domlouvat no ale snad vůbec žádnou radši
1.4 16V Caravan
spojkové ložisko
Byl jsem tam loni a poho ale když jsem se vrátil tak mi po pár tis. km prasklá na cestě z Plzně do Kdyně brzdová destička a zaklínila se mezi píst a kotouč a pořád to brzdilo a kolo bylo dost horký. Měl jsem to do cíle už jen 4km tak jsem to dojel a dal do servisu. Tohle se ale stát na dálnici do Splitu tak na to radši ani nechci myslet Nejhorší je že nikdy nevíš co tě potká. Tak hodně štěstí
1.4 16V Caravan
spojkové ložisko
Bohužel ale možná půjde atřička na porážku někam do bazaru páč shánim nějaký MPV mam totiž tři děti. Jakmile jsem začal uvažovat o prodeji tak jako by to astřička vycítila a pustila slzy brzdový kapaliny a pak se podělalo to ložisko. Holka jedna zlatá zatim ale sloužila dobře s tim prodejem je to tak padesát na padesát
1.4 16V Caravan
Já jsem taky mladej (27) ale chtěli jsme druhý děcko a prásk ho dvojčata. Tak jsem potřeboval velkej kufr na big kočárek takže jsem koupil astřičku v kombíku. Teď už kočárek nevozíme ale zase bych využil pro děti vzadu tři plnohodnotný sedačky. Kam jsme se to ale vod spojkovýho ložiska ale dostali?
1.4 16V Caravan
Re: Spojkové ložisko
Zdravim, mně hučí ložisko asi už rok. Ted to začlo bejt docela hustý. Tak jsem začal shánět. Ta cena je docela mazec....cca bratru 4000,-
Nakonec mi známej co dělal v Plzni v OPLU poradil, že by to mnělo jít rozebrat a koupit jen to ložisko s toho hydraulického válce.
Máte někdo s tím nějakou skušenost ???
Nakonec mi známej co dělal v Plzni v OPLU poradil, že by to mnělo jít rozebrat a koupit jen to ložisko s toho hydraulického válce.
Astra G 17TD sedan bílá barva/rok99 motor 17 XdTL.
Francouzský auto mi nesmí do baráku. Dělám všechny značky, ale jak se na těhle vozech konstruktéři podepsali je děs. A dílenské zpracování je taky bída.
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Ten tvůj známej v Opelu dělal asi svačinářku,ne?Opravdu se to rozebrat nedá a není to jen ložisko,ale centrální vypínací mechanismus spojky.Samostatně lze koupit axiální ložisko pouze na Opel Omega B.martin.h píše:Zdravim, mně hučí ložisko asi už rok. Ted to začlo bejt docela hustý. Tak jsem začal shánět. Ta cena je docela mazec....cca bratru 4000,-
Pro WLADYK,máš sice pravdu,ale když na ničem nebude práce,tak Renault,Peugeot a Citroen se o ni vždy postarají-naštěstí pro nás.
Nazdar chlapi! Teraz počas zimy som si všimol že pri studenom motore a prvých preradeniach rýchlostných stupnov/manual/ sa mi pri vymačnutí spojky ozve jemné zahučanie/šuchnutie. Po zohriatí motora a prevodovky je už všetko OK. Mám sa začať báť o spojkové ložisko?
Zafira má najazdené 190t km.
Zafira má najazdené 190t km.
Citroen Berlingo 1,6Hdi 68kw XTR r.v.2012
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
bývalka: Zafira 2.0DI 16V CDX r.2000 /Silver
vecsina lidi i mechaniku mi rikalo ze je zbytecne menit lozisko kdyz to odejde tak pak vymenit vsechno nemam to zatim resit nevim co je natom pravdy ale kdyby mi to rekl jeden tak neuverim ale rikaly mi to viacery tak to neresim taky mi to lozisko klepe a neresim to odejde vymeni se
[color=#000000]Mirdova2908-Tempomat,4xEl.okna,Pp od davida a mnoho dalsich veci[/color]
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013
Kia ceed 1.6crdi 94kw,2013