Prosim HELP, X18XE1 problem
Prosim HELP, X18XE1 problem
Zdravím všechny Oplisty
Mám Zafiru s motorem X18XE1, a řeším zajimavy problém.
Auto nejde za plynem při "vlažnem" motoru tzn. když nastartuju ráno úplně studený motor, sepne sytič a vše OK, jedu s nim asi 5 km do prace, necham auto chvili stat a jakmile ho nastartuju (tak po 1-5 h) nastava zmiňovaný problem. Někdy to po startu divně brbla a jakmile přidam plyn dusí se. To trva tak 3-5 min. Potom zas vše OK. Když je motor zahřaty (termostat není na nule) závada se neprojevuje. Děje se to tedy jen když je termostat spadly, ale motor neni úplně studený.
Vyměnil jsem: svíčky, všechny filtry, komplet výfuk (byl sežrany), svody (byly prasklé), lambdu,
vyčištěná škrtící klapka, kontrola EGR (prý je OK).
Tak nevím čím by to ještě mohlo být, prosím nějakého dobrého člověka o radu, už jsem z toho zoufalý.
Díky za každou reakci
DavidS
Mám Zafiru s motorem X18XE1, a řeším zajimavy problém.
Auto nejde za plynem při "vlažnem" motoru tzn. když nastartuju ráno úplně studený motor, sepne sytič a vše OK, jedu s nim asi 5 km do prace, necham auto chvili stat a jakmile ho nastartuju (tak po 1-5 h) nastava zmiňovaný problem. Někdy to po startu divně brbla a jakmile přidam plyn dusí se. To trva tak 3-5 min. Potom zas vše OK. Když je motor zahřaty (termostat není na nule) závada se neprojevuje. Děje se to tedy jen když je termostat spadly, ale motor neni úplně studený.
Vyměnil jsem: svíčky, všechny filtry, komplet výfuk (byl sežrany), svody (byly prasklé), lambdu,
vyčištěná škrtící klapka, kontrola EGR (prý je OK).
Tak nevím čím by to ještě mohlo být, prosím nějakého dobrého člověka o radu, už jsem z toho zoufalý.
Díky za každou reakci
DavidS
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Prosim HELP, X18XE1 problem
Termostat ti otvira jak ma ??? A co klapka, je taky OK, mel by jsi ji mit elektronickou, tak jen jestli nedela nejakou paseku pri otvirani a zavirani.
EDIT: Ehm mas X motor takze mas mechanickou.
EDIT: Ehm mas X motor takze mas mechanickou.
Mysliš že by to mohlo byt termostatem??
Jestli máš namysli škrticí klapku, tak ta je vyčištěná a je prý OK (řekl servisak).
Poradte pls nekdo, vymenil jsem cidlo teploty a furt nic
-
- Kontaktovat uživatele:
A co ten termostat ???
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
přesunuto do sekce Benzín
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........