Spotřeba a cukání motoru Astra G 1.4
Spotřeba a cukání motoru Astra G 1.4
Zdravím,
před měsícem a něco jsem koupil od známé astru G 1.4 16V (rv 1999) nalítáno měla cca 120 000Km, známé jezdila uplně v pohodě bez jakýchkoliv problémů. Ovšem mě po nějakém čase začala škubat cca kolem 2000 otáček (jemné pocukávání) a čas od času zacuká kdykoliv ale teda opravdu dost. Navíc jela jenom na 3 válce. V servisu mi řekli, že jede jenom na 3 válce, což může způsobovat to, že jezdím cca za 10l/100Km ať jezdím jako prase nebo v klidu, a že je to nejspíš svíčkama, vyměnil všechny svíčky všechno bylo ok a auto ani necuklo, cca po 300Km se ale to cukání objevuje znova. Pochybuju, že by to bylo svíčkama. Máte nějaký nápad? žádná kontrolka nesvítí, že by bylo něco pokaženého.
díky moc za nějaké tipy, v autech se zatím moc nevyznám
před měsícem a něco jsem koupil od známé astru G 1.4 16V (rv 1999) nalítáno měla cca 120 000Km, známé jezdila uplně v pohodě bez jakýchkoliv problémů. Ovšem mě po nějakém čase začala škubat cca kolem 2000 otáček (jemné pocukávání) a čas od času zacuká kdykoliv ale teda opravdu dost. Navíc jela jenom na 3 válce. V servisu mi řekli, že jede jenom na 3 válce, což může způsobovat to, že jezdím cca za 10l/100Km ať jezdím jako prase nebo v klidu, a že je to nejspíš svíčkama, vyměnil všechny svíčky všechno bylo ok a auto ani necuklo, cca po 300Km se ale to cukání objevuje znova. Pochybuju, že by to bylo svíčkama. Máte nějaký nápad? žádná kontrolka nesvítí, že by bylo něco pokaženého.
díky moc za nějaké tipy, v autech se zatím moc nevyznám
- Reklama
Re: Spotřeba a cukání motoru Astra G 1.4
Svítí ti kontrolka poruchy? Může to bý spousta věcí, ale asi to bude lišta (zapalovací modul).
END
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
Angel89 píše: . . . .žádná kontrolka nesvítí, že by bylo něco pokaženého . . .
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Nj, ještě pořádně číst..... přesto to tipuju na tu lištu, i na mý když zlobila lišta, tak kontrolka nesvítila... A omlouvám se za to špatné čtení, už jdu spát...
END
Zkusit si pucit nekde listu. Jak tak prubezne ctu ruzny vady a odpovedi na ne, tak bych to take asi tipoval na tu zapalovaci listu .
[color=red][size=100][b][u]>>>DIAGNOSTIKA Kladno,Praha kdyby tak SZ<<<[/u][/b][/size][/color]
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
PRODEJ moje coupe Z22SE
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=40&t=22659&p=384981#p384981
Teď koukám Angel89, ty jsi z Vyškova? Potom pro Tebe mám jedinečnou radu, kontaktuj uživatele RomanK buď přes SZ tu, nebo mu zavolej, a domluv se s ním. Dokáže tvůj problém vyřešit.
Tady je jeho web: http://carteam.cz/ - tam máš i telefon na něj.
Tady je jeho web: http://carteam.cz/ - tam máš i telefon na něj.
END
díky moc za tip, pokud vyřeší, písnu čím to bylo snad to pak pomůže i ostatním
No pokud to někdo vyřeší, pak rozhodně RomanK Ale určitě nám dej vědět, ať jsme i my ostatní příště chytřejší.
END
-
Zdravím,
i já se potýkám se stejným problémem, ale bylo z mé strany na autě provedeno následující a výsledek nula.
Při prvním zjištění že motor cuká a nemá výkon jsme odvezl auto do servisu, kde jezdím pravidelně (ne Opel) na opravy a provedly výměnu zapalovací lišty a svíček. Auto jelo v pohodě cca 10 km a opět stejný problém. Takže zpět do servisu. Provedli vyčistění vzduch.klapky, krokového motorku, erg ventilu napojení na diagnostiku vše OK, pro kontrolu vyměnili paliv.filtr a auto jelo pořád stejně. Provedli kontrolně výměnu snímače na klikové hřídeli a závada pořád stejná. Už si nevěděli rady, tak přišla na řadu diagnostika v servisu OPEL. I tam diagnostika ukázala vše OK, lambda-snímače-erg-vzduch.klapka-krok.motorek prostě vše bylo v pořádku a auto jelo pořád stejně. Doporučení ze strany OPEL bylo-provětrat auto na delší trasu a vytáčet motor do max.otáček (údajně pro vyhnání usazeného karbonu z motoru). Jelikož jsme měl cestu na Šumavu auto jsem prohnal (vzal jsem i lepší benzín na Shell) a výsledek opět nula. Kamarád na Šumavě si vzal auto do dílny (servisu), strávil nad ním 6 hodin - diagnostika ukazovala taky vše OK, opět pročistil erg ventil, provedl kontrolu tlaku ve výfuku, zda není ucpaný kat a taky vše OK. Nenašel žádný problém. Takže mi poradil abych s tím zajel do servisu, který provádí Osciloskopická měření čidel a snímačů motorů. Takže ještě navštívím u nás v Ostravě tento servis a pokud ani tam nenajdou žádnou závadu tak už nevím, čím to může být.
Měl-li někdo podobný problém a podařilo se mu ho vyřešit, tak dejte vědět. Jinak taky motor 1,4 16V r.v.1999 a žádná kontrolka na palubovce nesvítí.
Dík Martin
i já se potýkám se stejným problémem, ale bylo z mé strany na autě provedeno následující a výsledek nula.
Při prvním zjištění že motor cuká a nemá výkon jsme odvezl auto do servisu, kde jezdím pravidelně (ne Opel) na opravy a provedly výměnu zapalovací lišty a svíček. Auto jelo v pohodě cca 10 km a opět stejný problém. Takže zpět do servisu. Provedli vyčistění vzduch.klapky, krokového motorku, erg ventilu napojení na diagnostiku vše OK, pro kontrolu vyměnili paliv.filtr a auto jelo pořád stejně. Provedli kontrolně výměnu snímače na klikové hřídeli a závada pořád stejná. Už si nevěděli rady, tak přišla na řadu diagnostika v servisu OPEL. I tam diagnostika ukázala vše OK, lambda-snímače-erg-vzduch.klapka-krok.motorek prostě vše bylo v pořádku a auto jelo pořád stejně. Doporučení ze strany OPEL bylo-provětrat auto na delší trasu a vytáčet motor do max.otáček (údajně pro vyhnání usazeného karbonu z motoru). Jelikož jsme měl cestu na Šumavu auto jsem prohnal (vzal jsem i lepší benzín na Shell) a výsledek opět nula. Kamarád na Šumavě si vzal auto do dílny (servisu), strávil nad ním 6 hodin - diagnostika ukazovala taky vše OK, opět pročistil erg ventil, provedl kontrolu tlaku ve výfuku, zda není ucpaný kat a taky vše OK. Nenašel žádný problém. Takže mi poradil abych s tím zajel do servisu, který provádí Osciloskopická měření čidel a snímačů motorů. Takže ještě navštívím u nás v Ostravě tento servis a pokud ani tam nenajdou žádnou závadu tak už nevím, čím to může být.
Měl-li někdo podobný problém a podařilo se mu ho vyřešit, tak dejte vědět. Jinak taky motor 1,4 16V r.v.1999 a žádná kontrolka na palubovce nesvítí.
Dík Martin
no ale ne vzdy ukaze diagnostika ze je vse ok, muze dostavat napriklad informace z lambdy ale ta muze davat uplne jine hodnoty..... a co ŘJ?
bývalé: Astra G Comfort 1.4 https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=47&t=25151
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
nyní: Corsa D Sport 1.4T https://corsaclub.cz/viewtopic.php?f=9&t=9676
nyní: Astra J Cosmo 1.6T SIDI https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=378&p=3258#p3258
Martinpilarik: Martine, tam bude někde zrada v té diagnostice, pokud jdeš na ten osciloskop, tak Ti to pravděpodobně najde, podle mně jde jen odněkud blbý signál, vada může být i kdekoliv na kabeláži, ale jen přečtení závad na tohle nestačí, chce to s autem jet při napojeném pc a brát si data z jednotlivých prvků, jestli jsou taková, jaká mají být... Ale to by tvá chystaná návštěva servisu teď měla vyřešit.
END
-
Děkuji za pár informací, chápu zradu v diagnostice na straně auta - není to myšleno na straně PC a software, který provádí měření. Může být i vada na přívodním kabelu k zapalovací liště? Každopádně doufám, že plánovaná návštěva v servisu v 11.týdnu vše vysvětlí a rád se podělím o nové zkušenosti . Ale chci se optat zda diagnostika bez osciloskopického měření čidel a snímačů motorů, prověří i funkčnost řídící jednotky nebo se tato proměřuje zvlášť a právě na osciloskopu?
Martin
Martin
-
Zdravím všechny,
takže jsem absolvoval kontrolu motoru na osciloskopu a výsledek byl překvapující. Všechny snímače, čidla + řídící jednotka byly OK, vada byla na nově dodané zapalovací liště. Takže se opětovně provedla výměna za novou a tu původní jsem nechal reklamovat a pevně věřím, že vozidlo bude již jezdit OK, alespoň jelo když jsem ho přebral po opravě. Takže toto byly moje zkušenosti z problémem cukání motoru a ztráta výkonu.
Osciloskop
Martin.
takže jsem absolvoval kontrolu motoru na osciloskopu a výsledek byl překvapující. Všechny snímače, čidla + řídící jednotka byly OK, vada byla na nově dodané zapalovací liště. Takže se opětovně provedla výměna za novou a tu původní jsem nechal reklamovat a pevně věřím, že vozidlo bude již jezdit OK, alespoň jelo když jsem ho přebral po opravě. Takže toto byly moje zkušenosti z problémem cukání motoru a ztráta výkonu.
Osciloskop
Martin.