X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
Re: X16XEL obrovska spotreba - co s tim?
Pokud máš najeto obecně přes 150tis. je už zbytečné motoru dávat plnou syntetiku, takže v klidu přejdi na polo, Navíc díky opotřebování motoru po tolika km, jsou na něm mikrorýhy apod, kterými řidší plná syntetika projede polosyntetika ještě ne, a tak to potom nežere tolik. Jinak příčin úniku oleje může být několik, od špatná gufera či těsnění, vydřené kroužky....
END
- Reklama
- Onisek88
- Kontaktovat uživatele:
a musí se nějak vypláchnout za nový?abych nemísil dva oleje dohromady\,?
servus
Nemusí. Jen vypustit starý, dát nový filtr a nalejt 10W40.
END
Onisek88 píše:Já slyšel že by se neměl měnit olej lepší za horší.
Spíš opačně, kvalitnější olej líp rozpouští karbon a potom může nastat vážný problém.
- Onisek88
- Kontaktovat uživatele:
ale dobře kdybych mněl vydřený kroužky tak bych mněl malý tlak ve valcích ne???
servus
To je jedna z možností.... ne 100% a jestli chceš zkusit rovnou GO motoru, nebráním ti v tom. Napsal jsem hned že nejlevnější řešení je zkusit olej jiné specifikace.
END
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Stírací kroužky nemají žádný vliv na tlaky ve válcích,to obsluhují chromové a těsnící kroužky.Onisek88 píše:ale dobře kdybych mněl vydřený kroužky tak bych mněl malý tlak ve valcích ne???
- Onisek88
- Kontaktovat uživatele:
JAsný už to chapu trožku dobrý díky mocdenny píše:Stírací kroužky nemají žádný vliv na tlaky ve válcích,to obsluhují chromové a těsnící kroužky.Onisek88 píše:ale dobře kdybych mněl vydřený kroužky tak bych mněl malý tlak ve valcích ne???
servus
Mám najeto necelých 158tis km, z toho od koupě (a výměny oleje, 10W40) jsem najel něco přes 6tis. Kontroloval jsem asi 4x a teď jsem přesně mezi značkami, takže zatím to vypadá na spotřebu oleje 0,5l/6000km, což je luxus.Trdlo píše:Pokud máš najeto obecně přes 150tis. je už zbytečné motoru dávat plnou syntetiku, takže v klidu přejdi na polo......
Mé problémy se spotřebou jsem stále nedořešil, proměření lambdy padlo, a protože při natankování plné nádrže mi to teklo, tak už netankuju plnou a tím pádem nemůžu počítat.
Akorát jsem zjistil zpuchřelou hadičku u nádrže (objednal jsem u Auto Zralý za 700,-Kč, kód na účtu 1 08 06 789, myslím, že měli EPC), snad to bude ta pravá a aspoň tento problém se vyřeší.
Proměřit / zkontrolovat různý čidla (teploty vzduchu, teploty motoru, termostat apod.), na to jsem malý pán, takže to neřeším. Zatím nic nesvítí ani nebliká, tak snad to tak i zůstane.
Jinak v těchto (a uplynulých) mrazech nechávám po startu pár minut auto na volnoběh a jezdím s lehkou nohou, ale to snad všichni, a zatím spotřeba přiměřená, odhaduju 9-10l.
- Onisek88
- Kontaktovat uživatele:
zdravím tě hele jak si tam dal tu vzperu ke kapotě přední:(a co že máš tak velkou spotřebu????Miguello píše:Mám najeto necelých 158tis km, z toho od koupě (a výměny oleje, 10W40) jsem najel něco přes 6tis. Kontroloval jsem asi 4x a teď jsem přesně mezi značkami, takže zatím to vypadá na spotřebu oleje 0,5l/6000km, což je luxus.Trdlo píše:Pokud máš najeto obecně přes 150tis. je už zbytečné motoru dávat plnou syntetiku, takže v klidu přejdi na polo......
Mé problémy se spotřebou jsem stále nedořešil, proměření lambdy padlo, a protože při natankování plné nádrže mi to teklo, tak už netankuju plnou a tím pádem nemůžu počítat.
Akorát jsem zjistil zpuchřelou hadičku u nádrže (objednal jsem u Auto Zralý za 700,-Kč, kód na účtu 1 08 06 789, myslím, že měli EPC), snad to bude ta pravá a aspoň tento problém se vyřeší.
Proměřit / zkontrolovat různý čidla (teploty vzduchu, teploty motoru, termostat apod.), na to jsem malý pán, takže to neřeším. Zatím nic nesvítí ani nebliká, tak snad to tak i zůstane.
Jinak v těchto (a uplynulých) mrazech nechávám po startu pár minut auto na volnoběh a jezdím s lehkou nohou, ale to snad všichni, a zatím spotřeba přiměřená, odhaduju 9-10l.
servus
- Mike.S
- Kontaktovat uživatele:
třeba takhleOnisek88 píše:zdravím tě hele jak si tam dal tu vzperu ke kapotě přední . . .
Old cars:
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
Škoda 120L
Škoda Felicia Combi LXi
Actual car:
..........Holden Zafira|1.8 16V|Z18XE|by Mike.S.........
2 Onisek88: Mike.S Ti odpověděl
Co se týče spotřeby, tu momentálně neřeším, jsou bohužel důležitější věci. V předchozích příspěvcích jsem o tom psal, tak si to projdi.
Sice mám týpka, co mi opraví nebo zařídí opravu všeho co je potřeba (naposledy rameno a bouchlá zadní vrata apod.), ale bohužel nemá čas se mnou řešit v podstatě neakutní záležitosti + nemám možnost si nechat proměřit lambdu (do Oplu se mi fakt nechce..brrr..). Taky bych chtěl zkontrolovat rozvody, protože mám pocit (jak už jsem psal), že ke zvýšení spotřeby došlo po výměně rozvodů a náplní a filtrů. Takže problém je v řešení a snad se časem podaří ho vyřešit, momentálně mě čeká výměna té hadičky u nádrže, abych zase mohl tankovat plnou (i když to je logicky další náklad = o něco vyšší spotřeba než např. s 1/2 nádrže, ale s tím se musí počítat, cestou na dovolenou taky nikdo netankuje co 50km) a přesněji počítat spotřebu. Palubní počítač snad bude zítra, záleží na počasí (v nevytápěné garáži se mnou těžko někdo bude chtít zabít pár hodin), i když je otázka, jestli se na něj dá co se týče údajů opravdu spolehnout, ale měl by být údajně přesnější než originál, tak uvidíme.
Co se týče spotřeby, tu momentálně neřeším, jsou bohužel důležitější věci. V předchozích příspěvcích jsem o tom psal, tak si to projdi.
Sice mám týpka, co mi opraví nebo zařídí opravu všeho co je potřeba (naposledy rameno a bouchlá zadní vrata apod.), ale bohužel nemá čas se mnou řešit v podstatě neakutní záležitosti + nemám možnost si nechat proměřit lambdu (do Oplu se mi fakt nechce..brrr..). Taky bych chtěl zkontrolovat rozvody, protože mám pocit (jak už jsem psal), že ke zvýšení spotřeby došlo po výměně rozvodů a náplní a filtrů. Takže problém je v řešení a snad se časem podaří ho vyřešit, momentálně mě čeká výměna té hadičky u nádrže, abych zase mohl tankovat plnou (i když to je logicky další náklad = o něco vyšší spotřeba než např. s 1/2 nádrže, ale s tím se musí počítat, cestou na dovolenou taky nikdo netankuje co 50km) a přesněji počítat spotřebu. Palubní počítač snad bude zítra, záleží na počasí (v nevytápěné garáži se mnou těžko někdo bude chtít zabít pár hodin), i když je otázka, jestli se na něj dá co se týče údajů opravdu spolehnout, ale měl by být údajně přesnější než originál, tak uvidíme.
Mám taky X16xel, rok výroby 99. Jsem druhý majitel a mám najeto cca 84tis km. Auto už je dvakrát cinknutý (jednou pravý přední bok a podruhý předek). Auto dle kompjůtru ukazuje trvale spotřebu 7,1 l. Je to ale divný, protože se to téměř vůbec nemění. Jednou tam bylo chvilku 7,2. Ale mě se zdá, že to žere o dost více (dle najetých km na nádrž), takže nyní budu měřit sám a porovnám to s kompjůtrem. Olej dávám paramo 5w-40 - full synth. A žere to cca 1l na 2000km. Auto je celkem živý, motor má krásný lehce agresivní tón.
Záhady:
1) při každé jízdě se cca po 15 min. rozsvítí kontrolka ABS (a taky ábska přestane fungovat, teď v zimě na sněhu to bylo krásně pozorovatelný)
2) občas např. v koloně (klidně i po delší jízdě), když je vyřazeno, se začnou sami od sebe zvyšovat otáčky (a na kompjůtru aktuální spotřeba - vyroste to třeba až na 15l/hod). Pak musím prošlápnout plyn. Je to takový dost divný.... Pak to samo od sebe zase přestane.
Záhady:
1) při každé jízdě se cca po 15 min. rozsvítí kontrolka ABS (a taky ábska přestane fungovat, teď v zimě na sněhu to bylo krásně pozorovatelný)
2) občas např. v koloně (klidně i po delší jízdě), když je vyřazeno, se začnou sami od sebe zvyšovat otáčky (a na kompjůtru aktuální spotřeba - vyroste to třeba až na 15l/hod). Pak musím prošlápnout plyn. Je to takový dost divný.... Pak to samo od sebe zase přestane.
Haló, haló, nějak nám to tady usnulo !!!
Doufám že proto, že se podařilo problémy vyřešit, nicméně například já ještě vyřešeno nemám, tak by se hodilo info jak pokračují (vysokou spotřebou) stejně postižení jako já
Doufám že proto, že se podařilo problémy vyřešit, nicméně například já ještě vyřešeno nemám, tak by se hodilo info jak pokračují (vysokou spotřebou) stejně postižení jako já