Astra-G-Caravan-1.6-8V-98-X16SZR-Start až po hodině čekání
Astra-G-Caravan-1.6-8V-98-X16SZR-Start až po hodině čekání
Zdravím Ogaři,
Mám problém a chci se s váma poradit.Sednu za volant a dám klíč do spínačky a otočím do polohy kdy se rozsvítí kontrolky které postupně zhasínají.Až na dobíjení,mazání a porucha motoru ty zhasnou až po nastartování pokud se nemýlím.Jenže se mi rozsvítí všechny až na poruchu motoru.Kontrolka chlazení svítí taky a zároveň jde ručička teploty nahoru až za červené políčko signalizující přehřátí motoru v tu chvíli problikne kontrolka chlazení a spustí ventilátor u chladiče,který až vypne tak se rozsvítí porucha motoru a já můžu v klidu nastartovat.To by nebylo tak hrozné když ventilátor před dvěma měsíci běžel tak minutu nebo dvě,ale když běží hodinu i déle což trvá tak týden tak to už je i na mne moc.Proto jsem vytáhl i pojistku ventilátoru bo mi už dvakrát vyždímal baterku.Zajímavé že pak jede úplně bez problémů,ale jak stojí déle jak dvě hoďky tak to je potom na mašli to čekání.
Před měsícem a půl mi prasklo těsnění pod hlavou a zrepasovali mi altik,ale když jsem se zmínil o problému startování tak to napíchli a nezjistili nic.Teda já u toho nebyl tak nevím jestli říkali pravdu nebo ne když to tak blbne.Tak čekám na vaše názory a zkušenosti s tím problémem.
Takže dík a FCB.
Mám problém a chci se s váma poradit.Sednu za volant a dám klíč do spínačky a otočím do polohy kdy se rozsvítí kontrolky které postupně zhasínají.Až na dobíjení,mazání a porucha motoru ty zhasnou až po nastartování pokud se nemýlím.Jenže se mi rozsvítí všechny až na poruchu motoru.Kontrolka chlazení svítí taky a zároveň jde ručička teploty nahoru až za červené políčko signalizující přehřátí motoru v tu chvíli problikne kontrolka chlazení a spustí ventilátor u chladiče,který až vypne tak se rozsvítí porucha motoru a já můžu v klidu nastartovat.To by nebylo tak hrozné když ventilátor před dvěma měsíci běžel tak minutu nebo dvě,ale když běží hodinu i déle což trvá tak týden tak to už je i na mne moc.Proto jsem vytáhl i pojistku ventilátoru bo mi už dvakrát vyždímal baterku.Zajímavé že pak jede úplně bez problémů,ale jak stojí déle jak dvě hoďky tak to je potom na mašli to čekání.
Před měsícem a půl mi prasklo těsnění pod hlavou a zrepasovali mi altik,ale když jsem se zmínil o problému startování tak to napíchli a nezjistili nic.Teda já u toho nebyl tak nevím jestli říkali pravdu nebo ne když to tak blbne.Tak čekám na vaše názory a zkušenosti s tím problémem.
Takže dík a FCB.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: Astra-G-Caravan-1.6-8V-98-X16SZR-Start až po hodině čekání
Neměl si vytahnuté budíky z palubky ?
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Mně to udělalo to samí měl jsem volnej kablík od palubovky tak jsem ten kablík dotlačil a bylo po problému jinak nevím čím by to mohlo bít.
OPEL ASTRA G 1.6 8V 55KW 1998 www.astra-g.cz/forum//viewtopic.php?p=84011#84011
- kabrioletak
pravda ja osobne jsem stim zadne zkusenosti nemel,ale slysel jsem ze ten to problem muze delat,jak kluci uvadeji,volne pripojeni budiku.jinak koukam ze jsme si bydlistem blizci.
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
Pred chvílí jsem je vytáhl,odpojil a znovu zapojil a žádná změna.Frydex píše:Neměl si vytahnuté budíky z palubky ?
Teda jestli jsi myslel těma vytáhnutýma budikama tohle,ono nic jiného se s těma budíkama dělat nedá.Snad jen vyměnit těch málo žároveček,ale ty svítí.
FCB
Naposledy upravil(a) FCPetys dne 11 led 2009, 14:14, celkem upraveno 1 x.
Tak tvoje čupr kabrio jsem ještě nepotkal čéče ale nebydlím přímo v NJ.kabrioletak píše:pravda ja osobne jsem stim zadne zkusenosti nemel,ale slysel jsem ze ten to problem muze delat,jak kluci uvadeji,volne pripojeni budiku.jinak koukam ze jsme si bydlistem blizci.
FCB
Netusim jestli tvuj motor ma na chlazeni jednotku, zkontroloval bych vsechny konektory, i k RJ, altik taky, kdyz ho menili, tohle urcite neni normalni. Zkontroluj zemnici body, odsroubuj, prostrikni, zasroubuj. Nic jinyho me nenapada.
99' Astra Caravan 1.6 16V
Nejaké konektory jsem už zkoušel ale asi ne dostatek.Zkusím tu Jednotku a ještě kontakty od pal.čerpadla.Jdu na to.tappaja píše:Netusim jestli tvuj motor ma na chlazeni jednotku, zkontroloval bych vsechny konektory, i k RJ, altik taky, kdyz ho menili, tohle urcite neni normalni. Zkontroluj zemnici body, odsroubuj, prostrikni, zasroubuj. Nic jinyho me nenapada.
FCB
Budeš mít pryč jedno čidlo na klimě, kdybych já si vzpomněl, který to je. Je na levé straně u chladiče klimy, vedou k tomu jediný kabely tam. Hroznej přístup, ale bude to asi ono. Dělala mi to samý Zafira.
END
- kabrioletak
diky,nepotkal ? to je divny v lete jsem porad nekde na cestach odkud presne jsi?FCPetys píše:Tak tvoje čupr kabrio jsem ještě nepotkal čéče ale nebydlím přímo v NJ.kabrioletak píše:pravda ja osobne jsem stim zadne zkusenosti nemel,ale slysel jsem ze ten to problem muze delat,jak kluci uvadeji,volne pripojeni budiku.jinak koukam ze jsme si bydlistem blizci.
FCB
www.hairmarket.cz
www.tommutuning.cz
www.tommutuning.cz
Myslíš že ho stačí odpojit abych to zjistil,protože v knize Jak na to píšou že opravu klimatizace nepopisujou.Ty chyby zachytí řídící jednotka takže nezbývá než zajed na Diagnostiku.Trdlo píše:Budeš mít pryč jedno čidlo na klimě, kdybych já si vzpomněl, který to je. Je na levé straně u chladiče klimy, vedou k tomu jediný kabely tam. Hroznej přístup, ale bude to asi ono. Dělala mi to samý Zafira.
FCB
Jo, zkus ho odpojit, bude ti svítit problém, ale neměl by se točit větrák a mělo by jít startovat hned.
END
- vasekpetr1
Když mi v servise opravovali můstek v altíku, tak si pro lepší přístup odpojili konektor od čidla teploty vody a měl jsem podobný problém. Okamžitě náběh ventilátorů, signalizace vysoké teploty vody a blbý chod motoru. Čidlo je u altíku nahoře na motoru, zkus tam kouknout.
Dřívější srdcovka, prodaná na díly pro UA: Astra 1,6 G caravan 99, motor X16SZR, 55 kW, VIN: W0L0TGF35X20326xx, tmavě zelená metalíza,
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)
Nynější mazlík: Opel Zafira B, 1,9 TDCI - Z19DT - 2008, černá, najeto 170 tkm.
A menuju se Petr a né Vašek a žiju v Hospodě -:)