Spotreba benzinu 1.2, 1.4, 1.6, 1.8, 2.0, 2.2
- Reklama
- CharliCZek
palix píše:Moj 1,4 Twinport - 400 Sk to je cca 10,2 l = cca 107 km ( do blikania rezervy), nepresný údaj, ale aspoň niečo... To by malo byť cca 9,5 l/100km - mesto, studený motor, väčšinou krátke trate cca 2-5 km, motor 1500 km (pri viac km, by mohla ísť dole, nakoľko by sa mohol motor lepšie zabehnúť).CharliCZek píše:AHOJ Pánové ... obracím se na vás ještě jednou protože mi to pořád neleze do hlavy. Koupil jsem benzín za 600 ( 20l benzínu ) a po 150km mi bliká kontrolka že už chce zase další palivo. Prosím vysvětlete mi jestli je tov pořádku nebo ne ... připadá mi to nějak moc.
Ale 20l a 150 km to je poriadne veľa - tuším 13,3 l? T oby mohlo byť tak na OPC
tohle mě trápí nevím proč mám tolik, proč? je to po prohlídce, je vyměněné kde co všechno, ale spotřeba pořád taková... to že neumím jezdit je sice dost možné, ale to bych musel jezdit na jedničku 50 abych měl takovej průtokáč... čím to může být?
Opel Astra 1,6, grey metal, 155 000 km
X16SZR
Astra-ever
X16SZR
Astra-ever
Skús to dať k nejakému dobrému mechanikovi. Kolegov brat mal Citroen Xaru 1,9 d a spotreba cez 12l. Neriešil to, ale rovno predal. Nechcel by som byť na mieste toho, čo ju kúpil . Ešte k tomu nafťák.CharliCZek píše: tohle mě trápí nevím proč mám tolik, proč? je to po prohlídce, je vyměněné kde co všechno, ale spotřeba pořád taková... to že neumím jezdit je sice dost možné, ale to bych musel jezdit na jedničku 50 abych měl takovej průtokáč... čím to může být?
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
Zdravím, taky přispěju se svou troškou do mlýna. Mám astru rok a půl od novoty a přesně si dělám záznamy o tankování do .xls, tzn. že mám vždy přehled o spotřebě. Za ten rok a půl se spotřeba ustálila na cca 6,38l (za celých 18 měsíců). Po přestěhování do Prahy - denní dojíždění po Praze dohromady asi 18km denně + 1 x za 14 dnů dálkovka na Moravu je spotřeba cca 7l/100. Snažím se jezdit rozumně, mezi 2-3t ot. Na dálnici do 4t ot. Tankuju Shell, Jet - na ten to jede nejlíp, občas OMV.
Astra 1.4 16V, r.v. 2006
Teď jsem přijel od pumpy 625 Km a do nádrže se vešlo 41,4 litrů
tzn. spotřeba 6,6 l/100 Km (15% město, 30% dálnice, zbytek polské a slovenské okrsky )
tzn. spotřeba 6,6 l/100 Km (15% město, 30% dálnice, zbytek polské a slovenské okrsky )
EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Zdarec tak se taky pochlubím.Tankováno do plna,ujeto 516km rožla se rezerva zajel sem k benzínce,tankováno rovných 40l.Spotřeba 7,75l/100km.Nechci dělat reklamu ale bral sem benzín jako obvykle u Futury v Brně a stál 29,40 a za každej 20l dávaj 50kč poukázku na nákup což mi příjde fakt dobrý.Doporučuju všem z vlastní zkušenosti benzín je kvalitní,nebyl s ním nikdy žádnej problém.Akce končí v ponděli benzínka je non-stop takže nejlepší je tankovat v noci nebo v ranních hodinách po cestě do práce.Zdarec a omluva za tu reklamu.
!!!Astra Forever!!!
Moje jazdy v meste - cca 2 - 5 km. Zima, studený motor - spotreba 9 - 9,5 l/100 km. Meriam od blikania po blikanie rezervy paliva. Teraz som mal dlhšiu trasu - spotreba zatiaľ vyzerá super. Môj priemer som už prekročil a ešte ani nesvieti. Dúfam, že by teraz mohla ísť aj pod 8l/100 km. Uvidíme. V máji mám naplánovaných cca 500 km - tam sa to ukáže. Budem sa snažiť ísť ekonomicky.
Opel Astra Classic 2 1,4 XEP / r.v.2007
velka spotreba
Ahoj, no ja se horko tezko dostavam pod 9.5l a to tam leju 98 a mam relativne lehkou nohu. Jezdim denne cca 8km do prace, motor netocim nad 2500 nez se zahreje, radim vcas. No a pak tak jednou tydne dalnice Plzen-Praha, rychlost 120-140. Byl jsem na diagnostice a vse je pry v pohode, motor ma za provozu cca 90stupnu. Kdyz jsem mel auto zvednute, tak se kola toci relativne v pohode. Opel Astra G combi 1.6 16V 1999.
ps: Zlatej favousek, s kolama na strese 7.5l/100km, ze ja ho prodaval ;-(
ps: Zlatej favousek, s kolama na strese 7.5l/100km, ze ja ho prodaval ;-(
-
- Kontaktovat uživatele:
Tak si vyměň vzduchovy fitr, ty favoušku
Stejně, největší záhul, jsou ty krátké trasy do 15ti kiláků...
Stejně, největší záhul, jsou ty krátké trasy do 15ti kiláků...
Moje Astrina 1,7DTi
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."
Přišel jsem, viděl jsem, zůstal jsem....
A je vám jasné, že: "Jak to má kola, nebo kozy, tak s tím budou brzo problémy...."