P0420 - Nízká účinnost katalyzatoru
P0420 - Nízká účinnost katalyzatoru
Ahoj, mám problém s vysokou spotřebou. Dnes mi Honzaa vycetl chybovou hlášku P0420 - což je nízká účinnost katalyzator (1. blok válců).
Je tedy spatny katalyzator nebo je chyba jeste nekde jinde?
Mám motor Z16XE, kde je katalyzator na svodech, takze vymena bude s celymi svody (11 000 kč) nebo možná navaření univerzálního KATU...
poradte prosím.
Je tedy spatny katalyzator nebo je chyba jeste nekde jinde?
Mám motor Z16XE, kde je katalyzator na svodech, takze vymena bude s celymi svody (11 000 kč) nebo možná navaření univerzálního KATU...
poradte prosím.
- Reklama
Re: P0420 - Nízká účinnost katalyzatoru
Zkontrolovat funkčnost 1. a 2. lambdy. Zkontrolovat těsnost a funkčnost egr ventilu. Zkontrolovat těsnost a průchodnost výfuku.
END
ty lambdy asi nejlepe pomoci live dat, vid
a egr taky overim pomoci diagnostiky?
vyfuky asi jedine, kdyz se vleze pod auto...
a egr taky overim pomoci diagnostiky?
vyfuky asi jedine, kdyz se vleze pod auto...
takze jestli to chapu správně:
1) labmdy
- zkontroluju pomocí LIVE DAT jestli haze OK hodnoty
2) EGR
- pomocí diagnostiky s nim lze regulovat a kdyz se drzi - tak je OK
Chápu to dobře?!
Tím tedy zatím řící, že nemusí být kat ještě uplne v pr...
1) labmdy
- zkontroluju pomocí LIVE DAT jestli haze OK hodnoty
2) EGR
- pomocí diagnostiky s nim lze regulovat a kdyz se drzi - tak je OK
Chápu to dobře?!
Tím tedy zatím řící, že nemusí být kat ještě uplne v pr...
Chápeš správně.
Na live datech by první lambda měla lítat v 0-800mV (tuším, Denny kdyžtak upřesní), druhá by měla stát, teď bych kecal na jaký hodnotě, ale prostě měla by stát.
Egr přes diag otestovat jeho funkci, popřípadě ho vymontovat a zkusit jeho pohyb napojením na proud.
Zkontrolovat těsnost a průchodnost výfukového potrubí.
Poté se teprve křižovat a řešit new kat.
Na live datech by první lambda měla lítat v 0-800mV (tuším, Denny kdyžtak upřesní), druhá by měla stát, teď bych kecal na jaký hodnotě, ale prostě měla by stát.
Egr přes diag otestovat jeho funkci, popřípadě ho vymontovat a zkusit jeho pohyb napojením na proud.
Zkontrolovat těsnost a průchodnost výfukového potrubí.
Poté se teprve křižovat a řešit new kat.
END
tu pruchodnost je mozna lepsi vymontovat a profouknout vsechny casti vyfukoveho potrubi, vid...
EGR je normalne na 12V (kde je plus a minus)?
Ano, 12V a je jedno, jak to napojíš, prostě dej na jeden krajní pin plus a na druhý krajní mínus.
No pokud půjdeš po průchodnosti, když natočíš auto jdou na konci ven spaliny? Když to vytočíš, mají tlak?
No pokud půjdeš po průchodnosti, když natočíš auto jdou na konci ven spaliny? Když to vytočíš, mají tlak?
END
no podle jednoho automechanika se pry po nastartovani line z vyfuku nejaky cerny mrak (pouze kdyz se nastartuje, pak je klid)...
ja nic tedy nevidel... pomuze to?
ja nic tedy nevidel... pomuze to?
kdyz byla ted zima (v utery nebo ve stredu) tak jsem prijel domu v noci a byl videt za autem kour a menilo se to zavisle na mnozstvi plynu - nejvice kdyz jsme couval...
To značí, že máš výfuk v pohodě prostupnej, tedy ucpání tam není. Povol dolů první díl z brejlí na svodech a podívej se, zda v oválu je keramika katu, nebo ne. (je to taková děrovaná jakoby houba )
Ale to by ti ukázaly i hodnoty druhé lambdy, že je něco špatně.
Ale to by ti ukázaly i hodnoty druhé lambdy, že je něco špatně.
END
pristi pondeli zkouknem ty lambdy a uvidime. ted najezdim cca 100 km a uvidim...
nemuze na to mit vliv, ze jsem po oprave motoru jezdil prevazne kratsi trasy (10 km)?
nemuze na to mit vliv, ze jsem po oprave motoru jezdil prevazne kratsi trasy (10 km)?
takze opetovná chyba P0420 a kamarad s diagnostikou zjistil, ze druha lambda porad ukazuje chuda smes, takze asi v pr... katalyzator...
- ducklin
- Kontaktovat uživatele:
trdlo: je mozne ze egr po pripojeni pinov funguje teda ihla chodi a egr je aj tak v tahu?
Astra G 99 3dv hatchback 1.4 16V 66kw x14xe 235 000 km