Ložiska
- Reklama
Re: Ložiska
No ahoj četl jsem, že jediný nedostatek G je že se musí měnit celé náboje a né jen ložiska jako u F.M&R píše:Kde sehnat kvalitní ložiska na předek za rozumné peníze? Nebo se vyplatí vzít celý náboje? Koukal jsem na Autokelly a cenovej rozdíl nevypadal zase až tak velkej.
To jsem jen četl, ale nemám s tím žádné zkušenosti.
Jirka
No, už jsem na to přišel taky. Dneska jsem rozdělal předek, dával jsem nový tlumiče, pružiny, destičky a jeden vnější čep řízení, (v pátek jdu na stk) bál jsem se, jestli nejsou v pytli i ložiska, páč mi to poslední týden nějak hučelo, ale ukázalo se, že jsou v poho a tak to neřeším.
![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Astra G 2000 X14XE 1.4 16V edition 100
Ahoj, nedávno jsem měnil přední ložisko zn. SKF, cena po slevě kolem 3tis(což je stejně darda), začalo celkem nepěkně hučet. Naboj se měnit nemusí.
Astra Caravan G, 1.6 16V, X16XEL, 100 edition
Ale zadne sa meni spolu s nabojom a stoji cca 5600 sk(nie ariginal)Podbot píše:Ahoj, nedávno jsem měnil přední ložisko zn. SKF, cena po slevě kolem 3tis(což je stejně darda), začalo celkem nepěkně hučet. Naboj se měnit nemusí.
Astra Caravan 1,6 8V,man. klima, 2001, Z16SE
Mne huci ale neviem ci vpredu alebo vzadu??? predne tlmice+gumy vymenene a stale to huci. tak neviem ako to zistim ???M&R píše:No a komplet náboj s ložiskem vyjde na 4 bez slevy. Takže po slevě ho koupím za nějakých 2,8. Takže se vyplatí vzít celý náboj. Ale jak jsem už psal naštěstí ho nepotřebuju.
Huci len do zataciek tak predne! Stoji az 3000kc??? Bol som v tom ze ked sa nemusi menit naboj tak to bude podstane lacnejsie ako zadne???M&R píše:Pokud hučí jen do zatáček, tak je to přední. Shoď kolo a otáčej bubnem/kotoučem. Pokud bude ložisko chycený, budeš cítit odpor. Ale pozor aby Ti nevysely destičky, bo pakny a nedělal jsi pak ložiska zbytečně.![]()
PIKI píše:Huci len do zataciek tak predne! Stoji az 3000kc??? Bol som v tom ze ked sa nemusi menit naboj tak to bude podstane lacnejsie ako zadne???M&R píše:Pokud hučí jen do zatáček, tak je to přední. Shoď kolo a otáčej bubnem/kotoučem. Pokud bude ložisko chycený, budeš cítit odpor. Ale pozor aby Ti nevysely destičky, bo pakny a nedělal jsi pak ložiska zbytečně.![]()
A to 3 tisíce po slevě.
![Wink :wink:](./images/smilies/icon_wink.gif)
Astra Caravan G, 1.6 16V, X16XEL, 100 edition
Samotný ložisko jako plnohodnotná replika není. Jen celý náboj. Ale pokud si chceš dát do auta něco jako SKF, Starline apod, tak asi seženeš i ložisko. Standartní cena komplet náboje je kolem 4800,- Kč. Je to drahá sranda, ale něco už na to nalítáš. Už jsem viděl SKF rozsypaný po 15000km. Je to věc financí, volby a názoru. Já píšu jen ten svůj. ![Very Happy :D](./images/smilies/icon_biggrin.gif)
Astra G 2000 X14XE 1.4 16V edition 100