přebroušení předních brzdových kotoučů
přebroušení předních brzdových kotoučů
Koupil jsem starší Astru G 1,6 a na válcích při STK mne zjistili, ze mně hází přední brzdové kotouče a doporučili přebroušení. Dosud nebyly přebrušovány. V servisu Opla to nedoporučují a radí koupit nové. Máte s přebroušením u Astry zkušenosti? U dřívejších aut jsem to bez problémů dělal a při současné výměně destiček a dodržení minimální tlouštky ( nikde jsem se nedočetl kolik to u Astry je) to bylo pak při brzdění bez problémů.
- Reklama
-
- Kontaktovat uživatele:
Re: přebroušení předních brzdových kotoučů
zdravím,v knize jak na to,je to perfektně rozepsáno,tlouštka nových,jak předek,tak zadek,minimální tlouštky,kdy je ještě možno dát nové destičky a kdy je již nutné nejdříve dávat kotouče nové,rozepsané je to dobře.Jiří1 píše:Koupil jsem starší Astru G 1,6 a na válcích při STK mne zjistili, ze mně hází přední brzdové kotouče a doporučili přebroušení. Dosud nebyly přebrušovány. V servisu Opla to nedoporučují a radí koupit nové. Máte s přebroušením u Astry zkušenosti? U dřívejších aut jsem to bez problémů dělal a při současné výměně destiček a dodržení minimální tlouštky ( nikde jsem se nedočetl kolik to u Astry je) to bylo pak při brzdění bez problémů.
ze svyho hlediska bych opravdu durazne nedoporucoval stacet protoze staci trosku nepresne stocit a pri opetovnem pouziti muzou pri brzdeni dosti drbat s rizenim prenaset docela neprijemne vybrace do volantu Ale pokud by s jednalo jenom o strhnuti takovy ty hrany co se tam udela tak po dvojich destickach a tlouska jeste je v cajku tak to jo tu hranu strhnout ale urcite ne stacet celej kotouc
Ono záleží kdo to dělá, mi jsme si stáčeli mnohokrát kotouče na všech autech co jsme měli, vždy když se měnili destičky, tak se přetočili i kotouče (mou Astru to tedy ještě nepotkalo). A přetáčeli se úplně celý, když máš obstojnej soustruh a trochu zkušenýho soustružníka, tak je to bez problémů. A dělali se i na kšeft. Jinak někdo řiká, že by se stáčet neměli, páč se nerozhodí destičky od kotouče když přestaneš brzdit a moc se to hřeje (co je na tom pravdy nevím), ale jak říkám, mi s tím problémi nikdy neměli.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,
- milosh
- Administrátor
- Kontaktovat uživatele:
ja radsi koupil novy a mam jistotu
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet
- Milhi
- Kontaktovat uživatele:
Ne to neeee! Ten dabelskej smajl nebyl z duvodu negativni reakce ba naopak me to potesilo ze jsi si dal takovou praci a nasel a dokonce okopiroval....oki? dikypepca píše:tak se nezlob,lépe ta stránka naskenovat nejde,ta knížka je vážně hodně silná,ale tu minimální tlouštku tam lze vyčíst,ale jestli jsem tě opravdu nasupil,viz smailík tak se omlouvámMilhi píše:
Tak to je luxusni prispevek! Diky