přebroušení předních brzdových kotoučů

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Jiří1

přebroušení předních brzdových kotoučů

Příspěvek od Jiří1 » 04 kvě 2006, 23:06

Koupil jsem starší Astru G 1,6 a na válcích při STK mne zjistili, ze mně hází přední brzdové kotouče a doporučili přebroušení. Dosud nebyly přebrušovány. V servisu Opla to nedoporučují a radí koupit nové. Máte s přebroušením u Astry zkušenosti? U dřívejších aut jsem to bez problémů dělal a při současné výměně destiček a dodržení minimální tlouštky ( nikde jsem se nedočetl kolik to u Astry je) to bylo pak při brzdění bez problémů.

Reklama

dominus-et-deus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od dominus-et-deus » 04 kvě 2006, 23:21

I u astry se to dělá. Jen se neboj. Taky je mám přetočené. Až teď dojedou destičky, tak půjde celý nový předek. Jinak i když ti ty čidla řeknou, že máš vyměnit desky, tak ještě na ně najedeš v pohodě kolem 3-4 tis KM
2.0 16V

M&R

Příspěvek od M&R » 05 kvě 2006, 06:47

Taky bych se nebál je nechat stočit. :D :D
Astra G 2000 X14XE 1.4 16V edition 100

mig
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mig » 04 čer 2006, 09:50

lze bez problémů stočit.Minimální tloušťka kotouče je :Vzadu 8mm,vpředu 22mm(s ABS) ,21mm(bez ABS)[/b]
Astra G 2.0 DI => Vectra C 2.0 DTI

pepca

Re: přebroušení předních brzdových kotoučů

Příspěvek od pepca » 04 čer 2006, 09:55

Jiří1 píše:Koupil jsem starší Astru G 1,6 a na válcích při STK mne zjistili, ze mně hází přední brzdové kotouče a doporučili přebroušení. Dosud nebyly přebrušovány. V servisu Opla to nedoporučují a radí koupit nové. Máte s přebroušením u Astry zkušenosti? U dřívejších aut jsem to bez problémů dělal a při současné výměně destiček a dodržení minimální tlouštky ( nikde jsem se nedočetl kolik to u Astry je) to bylo pak při brzdění bez problémů.
zdravím,v knize jak na to,je to perfektně rozepsáno,tlouštka nových,jak předek,tak zadek,minimální tlouštky,kdy je ještě možno dát nové destičky a kdy je již nutné nejdříve dávat kotouče nové,rozepsané je to dobře. :wink:

Charlie82

Příspěvek od Charlie82 » 26 črc 2006, 09:50

ze svyho hlediska bych opravdu durazne nedoporucoval stacet :!: protoze staci trosku nepresne stocit a pri opetovnem pouziti muzou pri brzdeni dosti drbat s rizenim prenaset docela neprijemne vybrace do volantu :? Ale pokud by s jednalo jenom o strhnuti takovy ty hrany co se tam udela tak po dvojich destickach a tlouska jeste je v cajku tak to jo tu hranu strhnout ale urcite ne stacet celej kotouc

Charlie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Charlie » 13 zář 2006, 22:15

Ono záleží kdo to dělá, mi jsme si stáčeli mnohokrát kotouče na všech autech co jsme měli, vždy když se měnili destičky, tak se přetočili i kotouče (mou Astru to tedy ještě nepotkalo). A přetáčeli se úplně celý, když máš obstojnej soustruh a trochu zkušenýho soustružníka, tak je to bez problémů. A dělali se i na kšeft. Jinak někdo řiká, že by se stáčet neměli, páč se nerozhodí destičky od kotouče když přestaneš brzdit a moc se to hřeje (co je na tom pravdy nevím), ale jak říkám, mi s tím problémi nikdy neměli.
Corsa C 1,0 12V, Peugeot 607 2,2HDi,

milosh
Administrátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od milosh » 13 zář 2006, 22:25

ja radsi koupil novy a mam jistotu 8)
SLEDUJ MŮJ OPEL YOUTUBE KANÁL ať ti neutečou nová videa, která budou letos pravidelně vycházet

Milhi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhi » 19 úno 2007, 18:57

Chystam se dat kotouce presoustruzit...do novych to je poradna investice tak tohle snat bude stacit....minimalni tloustka by mela byt opravdu tech 22 s ABS? Da se to nekde dohledat?

Trdlo

Příspěvek od Trdlo » 19 úno 2007, 19:01

Minimální tloušťku Ti neřeknu z hlavy, ale zejtra se v práci můžu podívat do autodat. Jinak pokud to budeš dávat někomu, kdo se tím živí, tak ten Ti řekne hned, na kolik se můžou stáhnout.
Ale investice do nových kotoučů na Gčko není zase tak šílená.
END

Milhi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhi » 19 úno 2007, 19:11

Dostal jsem nabidku na kotouce za 4300 plus desticky zdarma ale u tech stavajicich to staci jen srovnat ;) jeden chlapek to umi tak to snad nejak rozumne skouli....ta minimalka by me zajimala :roll:

pepca

Příspěvek od pepca » 19 úno 2007, 19:14

Obrázek

možná tady to půjde lépe :wink:
Obrázek
Naposledy upravil(a) pepca dne 19 úno 2007, 19:18, celkem upraveno 1 x.

Milhi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhi » 19 úno 2007, 19:18

Tak to je luxusni prispevek! Diky :twisted:

pepca

Příspěvek od pepca » 19 úno 2007, 19:22

Milhi píše:

:oops: tak se nezlob,lépe ta stránka naskenovat nejde,ta knížka je vážně hodně silná,ale tu minimální tlouštku tam lze vyčíst,ale jestli jsem tě opravdu nasupil,viz smailík :twisted: tak se omlouvám :shock: :wink:

Milhi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milhi » 19 úno 2007, 19:26

pepca píše:
Milhi píše:

:oops: tak se nezlob,lépe ta stránka naskenovat nejde,ta knížka je vážně hodně silná,ale tu minimální tlouštku tam lze vyčíst,ale jestli jsem tě opravdu nasupil,viz smailík :twisted: tak se omlouvám :shock: :wink:
Ne to neeee! :o Ten dabelskej smajl nebyl z duvodu negativni reakce ba naopak me to potesilo ze jsi si dal takovou praci a nasel a dokonce okopiroval....oki? diky :wink:

Odpovědět