Rezonace podvozku
Rezonace podvozku
Ahoj všem,nechal jsem vyměnit pružný spoj výfuku a hned po opravě mi začal rezonovat podvozek při určitých otáčkách anebo při brždění motorem.Ihned jsem to reklamoval,auto se prohlédlo,ale údajně nic nenašli.Jenže od té doby (asi měsíc) je ta rezonace silnější a silnější.Poradí někdo jak na to?Díky
Opel Astra G 3Dv.edition 100, 1.6 X16SZR,Polar-Sea Blue
Chytrý člověk dělá nové chyby,hloupý stále stejné...
Má Astra G
Má Astra G
- Reklama
Teoreticky by to mohlo být ono,ale ten pazvuk je dost dunivý,jakoby od něčeho těžšího než od plechu.Určitě se někde bude opírat část výfuku o podvozek....ale kde....když s ním zahýbu,tak to vypadá Ok.Ale díky za radu,zkontroluji to taky pro jistotu. 

Má Astra G
Má Astra G
Při kontrole v servisu před srazem nic nenašli...tento plech je prý taky v pořádku.Jenže závada je neodstraněna a to mi dost vadí....nemám dobrý pocit z jízdy a ani z autaTiger5 píše:Ja si myslim ze ti moze rezonovat protiteplotny plech medzy podvozkom a vyfukom ! Skus ho trosku poodtahovat od podvozku.

Má Astra G
Má Astra G
Nemohl by to dělat ještě silentblok motoru???Ta rezonace v podlaze je i trochu cítit v řadičce.
Má Astra G
Má Astra G
Mi to teď začalo dělat znovu...a byl to přímo takový plechový kryt katalyzátoru..trošku jsem ho šroubovákem zohýbal a je zase klid.....aspoň na chvilku, než se tou teplotou zas neohne nějak jinak....milode píše:Nemohl by to dělat ještě silentblok motoru???Ta rezonace v podlaze je i trochu cítit v řadičce.

EX Coupe 2001 2.2 Z22SE
Já na 100% můžu vyloučit krycí plechy....ten pazvuk je prostě jiný než drnčení plechu,ale zatím mi nikdo nedal tip,asi zřejmě toto nikoho nepotkaloSalám píše:Mi to teď začalo dělat znovu...a byl to přímo takový plechový kryt katalyzátoru..trošku jsem ho šroubovákem zohýbal a je zase klid.....aspoň na chvilku, než se tou teplotou zas neohne nějak jinak....milode píše:Nemohl by to dělat ještě silentblok motoru???Ta rezonace v podlaze je i trochu cítit v řadičce.

Má Astra G
Má Astra G
Mohlo by to být tím,že mi servismani přivařili ten pružný spoj "natvrdo" namísto, aby tam daly spony???
Má Astra G
Má Astra G
To si myslím, že by svaření nemělo mít takový následek. To by Ti spíš výfuk "praskal" (při chladnutí) než aby duněl. On ten pružný díl zas tak pružný není. Napadá mě ještě vadný díl výfuku, jestli při té opravě spoje s tí nezacházeli nějak drsně a nesesypala se vevnitř přepážka. Hodně často jsou uvnitř zrezlé, zatímco obal je ještě O.K. Teď řešil podobnou věc můj otec, takže mě to napadlo. A ještě, nemůže Ti rezonovat koncová trubka o nárazník? Výfuk má docela velké pohyby.
Astra G 100 edition, 1.6 16V
-
Re: Rezonace podvozku
Přátelé, potřeboval bych poradit. Nejlépe od nějakého servisáka. Nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to píšu sem, protože je to nejvýstižnější název tématu.
Oč jde?
Při plném sešlápnutí plynu až k podlaze cca kolem 2000ot/min slyším někde z motorového prostoru drnčivý zvuk. Jakoby nějaký plech. Zvláštní je, že při běžné akceleraci se nikde nic neozývá. Neví někdo, co by to mohlo být?
Před cca 4 měsíci byl měněn první díl výfuku. Někdo výše psal, že by to mohl být kus nějakého krycího plechu. Zajímal by mě názor servismana.
Takže Denny nebo Trdlo, či kdokoliv další.
Díky.
Oč jde?
Při plném sešlápnutí plynu až k podlaze cca kolem 2000ot/min slyším někde z motorového prostoru drnčivý zvuk. Jakoby nějaký plech. Zvláštní je, že při běžné akceleraci se nikde nic neozývá. Neví někdo, co by to mohlo být?
Před cca 4 měsíci byl měněn první díl výfuku. Někdo výše psal, že by to mohl být kus nějakého krycího plechu. Zajímal by mě názor servismana.
Takže Denny nebo Trdlo, či kdokoliv další.
Díky.
Nejsem servisák,ale přesto si dovolím - bude to tepelný štít svodů výfuku. Často uhnije kolem šroubu a drnčí při určitých otáčkách. Moje vl. zkušenost.
Zafira 1,8 16V Elegance, modrá, 2000 ex
VW Golf IV 1,4 16V - slabota - ex
Ford Focus 1,6 16V Zetec, ocean blue ex
Opel Zafira 1,8 16V stříbrná, 1999
VW Golf IV 1,4 16V - slabota - ex
Ford Focus 1,6 16V Zetec, ocean blue ex
Opel Zafira 1,8 16V stříbrná, 1999
Jo to by mohlo být. Dá se s tím něco dělat? Respektive, je nutné s tím něco dělat nebo to nemám řešit. Díky.
Nově připevnit.
Jelikož původní matky a šrouby budou nepoužitelné, tak připevnit nerez vruty rovnou do podlahy. Prostě předvrtat, stříknout UBC nebo něco na otvor, a pak nerez samořezkou 3x20-25, s použitím nerez podložky odpovídající tloušťky přitáhnout štít ke karoserii.

END
OK, prověřím, jestli to je skutečně ono, pokud ano, opravím dle Tvého doporučení, popř. se ještě ozvu.
Díky chlapi.
Díky chlapi.