Ahojte, chcel by som sa spýtať, nestalo sa niekomu z vás, že pri jazde mi nastáva také klepanie/ťukanie napravo pri kolese,
ako je tlmič, umiestnenie tlmiča alebo pružina. Robí to dokonca aj keď len tak stojím na mieste a točím volantom do strán.
Bol som s tým aj v servisoch, v prvom mi to pozreli len tak zbežne, že to bude rozbité uloženie tlmiča, to mi už menili v druhom,
tak som volal tam, či mi to môžu pozrieť, celé mi to rozobrali a ukázali a uloženia tlmičov aj všetko vyzeralo byť fajn, podľa nich
to bola pružina, že vlastne nejako ako sa točí tak sa zadrháva alebo preskakuje a robí ten zvuk/ťukanie, že je to "estetická" chyba
nie niečo čo by mi mohlo niečo spraviť avšak nie som s tým až taký spokojný a chcel by som to radšej nejako fixnúť (sám asi nie)
len či nemáte niekto nejaké nápady čo by to mohlo byť resp. čo s tým, ďakujem veľmi pekne.
Klepanie pri jazde/točení volantom
Klepanie pri jazde/točení volantom
Opel Astra G 1.4 16v 2004 Benzín 127000km
Bratislava, Petržalka
Bratislava, Petržalka
- Reklama
Re: Klepanie pri jazde/točení volantom
Silentblok motora? Pocitové zvuky v aute sa vedia klamlivo prenášať hocikde...
Moje prvé auto: Astra G 3door X16XEL - R.I.P
Moje terajšie auto: Astra G Bertone Coupé Z20LET
In memoriam Paul Walker - R.I.P
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=46&t=18192
Kód: Vybrat vše
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=50&t=25292
- davidkoste
Re: Klepanie pri jazde/točení volantom
Ahoj astráci. Mám podobný problém. Klepání se mi tedy ozývá při přejíždění nerovností jako jsou koleje,díry apod. Problém je ten, že když se auto rozhoupe, klepání se ozývá z jakoby z obou stran a to celkem razantně.
Včera jsem sundal kola, abych se podíval jestli jsou čepy a silentbloky, vše se zdálo být v pohodě. Zkoušel jsem lomcovat s ramenem, tlumičem a nic. Nikde nic neviklalo. Když jsem vzal za kotouč a zaviklal s ním, ozývaly se "rány" jako když volantová tyč naraží na zámek polohy.
Nejsem si jisty jestli je to v pořádku. Obě kola byla zvednutá tak si nejsem jistý jestli by se neměla otočit úplně, až do plného rejdu.
Podpěry jsem měl umístěné pod nápravnicí. Nevím jestli problém nebude tam.
Nevím jestli to pomůže, ale na straně u řidiče je hodně mokro. Z vrchu je celá převodovka mokrá, nejsem si úplně jistý kde je umístěna nádobka od serva. Pokud to pomůže mohu vyfotit a dát sem.
Od známého jsem se dozvěděl, že to může být pružina popřípadě její uložení. Je pravda, že když dám plný rejd a sjíždím z mírného kopečku (parkuji podélně, ale na šikmo jedna strana je výš) tak se mi ozve cinknutí. Měnil jsem náboj, a to tak že jsem nerozebíral tlumič ani řízení jen jsem stáhl rameno a tlumič vyosil dopředu šikmo z auta. Mohl jsem nejspíš uvolnit tlumič s pružinou a tím to mohlo začít klepat?
Děkuji za odpovědi, nápady na co se zaměřit, popřípadě na typ na nějakého šikovného automechanika v okolí Hradce Králové, který má zkušenosti s Géčkama.
Včera jsem sundal kola, abych se podíval jestli jsou čepy a silentbloky, vše se zdálo být v pohodě. Zkoušel jsem lomcovat s ramenem, tlumičem a nic. Nikde nic neviklalo. Když jsem vzal za kotouč a zaviklal s ním, ozývaly se "rány" jako když volantová tyč naraží na zámek polohy.
Nejsem si jisty jestli je to v pořádku. Obě kola byla zvednutá tak si nejsem jistý jestli by se neměla otočit úplně, až do plného rejdu.
Podpěry jsem měl umístěné pod nápravnicí. Nevím jestli problém nebude tam.
Nevím jestli to pomůže, ale na straně u řidiče je hodně mokro. Z vrchu je celá převodovka mokrá, nejsem si úplně jistý kde je umístěna nádobka od serva. Pokud to pomůže mohu vyfotit a dát sem.
Od známého jsem se dozvěděl, že to může být pružina popřípadě její uložení. Je pravda, že když dám plný rejd a sjíždím z mírného kopečku (parkuji podélně, ale na šikmo jedna strana je výš) tak se mi ozve cinknutí. Měnil jsem náboj, a to tak že jsem nerozebíral tlumič ani řízení jen jsem stáhl rameno a tlumič vyosil dopředu šikmo z auta. Mohl jsem nejspíš uvolnit tlumič s pružinou a tím to mohlo začít klepat?
Děkuji za odpovědi, nápady na co se zaměřit, popřípadě na typ na nějakého šikovného automechanika v okolí Hradce Králové, který má zkušenosti s Géčkama.
Astra G 1.6 16V 74kw