ABS
ABS
tuto temu som zalozil len na to aby som informoval tych co maju problem s ABS, mne obcas preblikavala kontrolka ABS a neskor uz svietila stale, tak som trocha patral a zistil som ze je to naboj praveho predneho kolesa, trochu to koleso aj hucalo pri 80tke, aby kazdy vedel, tie snimace v naboji maju mat do 1,5kOHM ak to ma viac to to este par tisic vydrzi a potom to bude pricinou vypnutia ABS, snimac je zalisovany v naboji takze to treba vymenit cele, ja to mam uz za sebou, cca 1hodina prace cely naboj ma stal 4000sk-novy.
- Reklama
Re: ABS
Mam tiež ten problém, práve idem z diagnostiky a mám to na prednom ľavom kolese. Ináč ma zaujíma kde si kúpil ten náboj, zdá sa mi to veľmi dobrá cena. V ND opel to stoji okolo 8.000,-Sk, čo sa mi zdá dosť veľa.alex píše:tuto temu som zalozil len na to aby som informoval tych co maju problem s ABS, mne obcas preblikavala kontrolka ABS a neskor uz svietila stale, tak som trocha patral a zistil som ze je to naboj praveho predneho kolesa, trochu to koleso aj hucalo pri 80tke, aby kazdy vedel, tie snimace v naboji maju mat do 1,5kOHM ak to ma viac to to este par tisic vydrzi a potom to bude pricinou vypnutia ABS, snimac je zalisovany v naboji takze to treba vymenit cele, ja to mam uz za sebou, cca 1hodina prace cely naboj ma stal 4000sk-novy.
Dík
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION
I am Alex sorry nie som na svojom compe a tam mam heslo poslem ti cislo na mobil na chlapika ktory mi zohnal ten naboj, trvalo to asi cca 1week, ten naboj bol uplna funglovka, posli mi kontakt na alexb@orangemail.sk, mam ale dojem ze pravy naboj je drahsi pretoze je na nom este nejake dalsie cidlo tusim na tachac.
OK, pošlem ti to na mail. Máš pravdu s tým čidlom na tacháč, lebo mi niekedy ide a niekedy nie. Zvládnem to vymeniť aj sám? Alebo tam treba nejaké špeciálne náradie.Anonymous píše:I am Alex sorry nie som na svojom compe a tam mam heslo poslem ti cislo na mobil na chlapika ktory mi zohnal ten naboj, trvalo to asi cca 1week, ten naboj bol uplna funglovka, posli mi kontakt na alexb@orangemail.sk, mam ale dojem ze pravy naboj je drahsi pretoze je na nom este nejake dalsie cidlo tusim na tachac.
Dík
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION
na obouch kolech sou stejný čidla, z levýho předního (u řidiče) se z čidla ABS bere signál pro tachometr...než vyhodíš tisíce za náboj tak zkus očistit svorkovnice a nastříkat nějakej kontaktol, většinou bejvá chyba v tomAnonymous píše:I am Alex sorry nie som na svojom compe a tam mam heslo poslem ti cislo na mobil na chlapika ktory mi zohnal ten naboj, trvalo to asi cca 1week, ten naboj bol uplna funglovka, posli mi kontakt na alexb@orangemail.sk, mam ale dojem ze pravy naboj je drahsi pretoze je na nom este nejake dalsie cidlo tusim na tachac.
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz
Inak ziadna sranda to cidlo sproste Minule mi cestou do roboty zacalo svietit, a jedna babka to skoro nerozchodila na prechode.. (este ze bolo sucho a ten smyk nebol tak dlhy) namiesto do prace som rovno siel k znamemu dali sme dole kola prestriekali to a zase pohoda
zazitok nic moc
zazitok nic moc
Opel Astra G, kombi, X20DTL,
Kontrolka
Nazdar
Mal som rovnaky problem s kontrolkou ABS a dokonca mi jeden cas prestal fungovat aj tachometer. Potom som vsetky kolessa prestriekal konkorom. Sem tam mi to este zablikalo ale ked prisiel tuhy mraz okolo 30°C pod nulou tak to prestalo robit. Az pred tyzdnom mi zase zacala blikat ale niekedy sa zapne, ked vypnem motor a naspat zapnem prestane. Skusal som zase vsetky kolesa prestriekat ale nepomaha to. Sem tam mi zacne aj sama od seba kmitat rucicka tachometra. Ale vsimol som si ze kontrolka mi zacne svietit len ked som sam, a vtedy nepomaha ani vypnutie a zapnutie motora. Ked mam auto nalozene (spolujazdec, vzadu dalsie osoby) kontrolka nesvieti. Moze to byt aj tlmicmi? Je problem rozobrat naboj a precistit ho cely komplet? Kde by som mohol najst nejaky navod? Su tam nejake veci na ktore si treba dat obvzlast pozor?
Diky.
Mal som rovnaky problem s kontrolkou ABS a dokonca mi jeden cas prestal fungovat aj tachometer. Potom som vsetky kolessa prestriekal konkorom. Sem tam mi to este zablikalo ale ked prisiel tuhy mraz okolo 30°C pod nulou tak to prestalo robit. Az pred tyzdnom mi zase zacala blikat ale niekedy sa zapne, ked vypnem motor a naspat zapnem prestane. Skusal som zase vsetky kolesa prestriekat ale nepomaha to. Sem tam mi zacne aj sama od seba kmitat rucicka tachometra. Ale vsimol som si ze kontrolka mi zacne svietit len ked som sam, a vtedy nepomaha ani vypnutie a zapnutie motora. Ked mam auto nalozene (spolujazdec, vzadu dalsie osoby) kontrolka nesvieti. Moze to byt aj tlmicmi? Je problem rozobrat naboj a precistit ho cely komplet? Kde by som mohol najst nejaky navod? Su tam nejake veci na ktore si treba dat obvzlast pozor?
Diky.
Opel Astra G 2.0 DTL Combi
Re: Kontrolka
Oboji je prej jedno cidlo... stejnej problem mel kamarad... v opelu mu menili jedno cidlo... zkusim zjistit cenu opravy...Kvizak píše:Nazdar
Diky.
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE
Re: ABS
Ahoj alex,alex píše:tuto temu som zalozil len na to aby som informoval tych co maju problem s ABS, mne obcas preblikavala kontrolka ABS a neskor uz svietila stale, tak som trocha patral a zistil som ze je to naboj praveho predneho kolesa, trochu to koleso aj hucalo pri 80tke, aby kazdy vedel, tie snimace v naboji maju mat do 1,5kOHM ak to ma viac to to este par tisic vydrzi a potom to bude pricinou vypnutia ABS, snimac je zalisovany v naboji takze to treba vymenit cele, ja to mam uz za sebou, cca 1hodina prace cely naboj ma stal 4000sk-novy.
mam podobny problem s PP nabojom. Najskor pomohlo prestriekat, potom precistit kontakty ale posledne uz nic nepomaha. Na diagnostike to vyhadzuje cidlo PP naboja.
Otazky:
1/ Please, mozes mi tiez poslat kontakt na toho chlapika co to to zohnal?
2/ V autokelly mi povedali, ze sa da kupit len lozisko s cidlom ABS a netreba kupovat cely naboj. Nevies, ci sa da zohnať len ložisko?
Dik
P.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag
Re: Kontrolka
to mi je jasne ale chcem si to vycistit sam a len chcem vediet ci je tam nejaka komplikacia co by ma mohla prekvapit.Pleshoun píše:Oboji je prej jedno cidlo... stejnej problem mel kamarad... v opelu mu menili jedno cidlo... zkusim zjistit cenu opravy...Kvizak píše:Nazdar
Diky.
Opel Astra G 2.0 DTL Combi
-
- Kontaktovat uživatele:
ABS
Opláci potřebuji radu! Při startu studeného motoru a po jeho nastartování mi neustále svítí ABS. Někdo tu psal, že se má vypnout a opětovně zapnout klíč v zapalování. Ono to doopravdy funguje jen do té doby, než zapnu světla. Jakmile otočím ovladačem světel ihned se mi rozsvítí kontrolka ABS. A teď mi někdo poraďte o co jde! Laďa
2.0 DTI 16V, 2001 CDX, CARAVAN Z147