ABS

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
alex

ABS

Příspěvek od alex » 11 bře 2006, 21:06

tuto temu som zalozil len na to aby som informoval tych co maju problem s ABS, mne obcas preblikavala kontrolka ABS a neskor uz svietila stale, tak som trocha patral a zistil som ze je to naboj praveho predneho kolesa, trochu to koleso aj hucalo pri 80tke, aby kazdy vedel, tie snimace v naboji maju mat do 1,5kOHM ak to ma viac to to este par tisic vydrzi a potom to bude pricinou vypnutia ABS, snimac je zalisovany v naboji takze to treba vymenit cele, ja to mam uz za sebou, cca 1hodina prace 8) cely naboj ma stal 4000sk-novy.

Reklama

YANEK
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od YANEK » 12 bře 2006, 20:42

:( dik za info tohle přesně dělá mě ale vypíná mi abs i tc ale když prší je to v pohodě možná se mi jenom zanáší náký čidlo :roll:
Magma Red
Obrázek
http://www.cartechgroup.cz Vše pro vaší káru
BAD TOYS FOR FAT BOYS

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 12 bře 2006, 21:44

ked bol naboj vo vlhkom prostredi, vonku prsalo , alebo bolo koleso v snehu tak bolo vsetko OK, ale ked sa to jazdou zohrialo, tak zacalo svietit.

Sršeň

Re: ABS

Příspěvek od Sršeň » 10 dub 2006, 17:08

alex píše:tuto temu som zalozil len na to aby som informoval tych co maju problem s ABS, mne obcas preblikavala kontrolka ABS a neskor uz svietila stale, tak som trocha patral a zistil som ze je to naboj praveho predneho kolesa, trochu to koleso aj hucalo pri 80tke, aby kazdy vedel, tie snimace v naboji maju mat do 1,5kOHM ak to ma viac to to este par tisic vydrzi a potom to bude pricinou vypnutia ABS, snimac je zalisovany v naboji takze to treba vymenit cele, ja to mam uz za sebou, cca 1hodina prace 8) cely naboj ma stal 4000sk-novy.
Mam tiež ten problém, práve idem z diagnostiky a mám to na prednom ľavom kolese. Ináč ma zaujíma kde si kúpil ten náboj, zdá sa mi to veľmi dobrá cena. V ND opel to stoji okolo 8.000,-Sk, čo sa mi zdá dosť veľa.

Dík
X20DTL-G CARAVAN, AUTOMAT, PC, TEMPOMAT, KLIMA, KOŽA, 100 EDITION

Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník » 10 dub 2006, 17:26

I am Alex 8) sorry nie som na svojom compe a tam mam heslo 8) poslem ti cislo na mobil na chlapika ktory mi zohnal ten naboj, trvalo to asi cca 1week, ten naboj bol uplna funglovka, posli mi kontakt na alexb@orangemail.sk, mam ale dojem ze pravy naboj je drahsi pretoze je na nom este nejake dalsie cidlo tusim na tachac. :?: 8)

Sršeň

Příspěvek od Sršeň » 10 dub 2006, 17:44

Anonymous píše:I am Alex 8) sorry nie som na svojom compe a tam mam heslo 8) poslem ti cislo na mobil na chlapika ktory mi zohnal ten naboj, trvalo to asi cca 1week, ten naboj bol uplna funglovka, posli mi kontakt na alexb@orangemail.sk, mam ale dojem ze pravy naboj je drahsi pretoze je na nom este nejake dalsie cidlo tusim na tachac. :?: 8)
OK, pošlem ti to na mail. Máš pravdu s tým čidlom na tacháč, lebo mi niekedy ide a niekedy nie. Zvládnem to vymeniť aj sám? Alebo tam treba nejaké špeciálne náradie.

Dík

Vojta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vojta » 10 dub 2006, 17:48

Anonymous píše:I am Alex 8) sorry nie som na svojom compe a tam mam heslo 8) poslem ti cislo na mobil na chlapika ktory mi zohnal ten naboj, trvalo to asi cca 1week, ten naboj bol uplna funglovka, posli mi kontakt na alexb@orangemail.sk, mam ale dojem ze pravy naboj je drahsi pretoze je na nom este nejake dalsie cidlo tusim na tachac. :?: 8)
na obouch kolech sou stejný čidla, z levýho předního (u řidiče) se z čidla ABS bere signál pro tachometr...než vyhodíš tisíce za náboj tak zkus očistit svorkovnice a nastříkat nějakej kontaktol, většinou bejvá chyba v tom
Zprávy prosím pouze emailem na info zavináč doopla.cz

DoOpla.cz – Opel originální díly, příslušenství a oleje Opel

Sršeň

Příspěvek od Sršeň » 10 dub 2006, 17:52

Skúsim to teda ešte prečistiť,ináč by mi padol kameň zo srdca keby to bolo iba v tých kontaktoch. Potom sa ozvem ako to dopadlo

pupo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pupo » 10 dub 2006, 22:01

Inak ziadna sranda to cidlo sproste :D Minule mi cestou do roboty zacalo svietit, a jedna babka to skoro nerozchodila na prechode.. (este ze bolo sucho a ten smyk nebol tak dlhy) :arrow: namiesto do prace som rovno siel k znamemu dali sme dole kola prestriekali to a zase pohoda :wink:
zazitok nic moc :roll:
Opel Astra G, kombi, X20DTL,

Sršeň

Příspěvek od Sršeň » 17 dub 2006, 18:52

Takže som skúšal prečistiť tie kontakty, ale nepomohlo to. Musel som vymeniť predsa len ten náboj a teraz je to OK. Kontrolka ABS už nepreblikáva.

Kvizak

Kontrolka

Příspěvek od Kvizak » 16 srp 2006, 07:44

Nazdar

Mal som rovnaky problem s kontrolkou ABS a dokonca mi jeden cas prestal fungovat aj tachometer. Potom som vsetky kolessa prestriekal konkorom. Sem tam mi to este zablikalo ale ked prisiel tuhy mraz okolo 30°C pod nulou tak to prestalo robit. Az pred tyzdnom mi zase zacala blikat ale niekedy sa zapne, ked vypnem motor a naspat zapnem prestane. Skusal som zase vsetky kolesa prestriekat ale nepomaha to. Sem tam mi zacne aj sama od seba kmitat rucicka tachometra. Ale vsimol som si ze kontrolka mi zacne svietit len ked som sam, a vtedy nepomaha ani vypnutie a zapnutie motora. Ked mam auto nalozene (spolujazdec, vzadu dalsie osoby) kontrolka nesvieti. Moze to byt aj tlmicmi? Je problem rozobrat naboj a precistit ho cely komplet? Kde by som mohol najst nejaky navod? Su tam nejake veci na ktore si treba dat obvzlast pozor?
Diky.
Opel Astra G 2.0 DTL Combi

Pleshoun

Re: Kontrolka

Příspěvek od Pleshoun » 16 srp 2006, 07:52

Kvizak píše:Nazdar

Mal som rovnaky problem s kontrolkou ABS a dokonca mi jeden cas prestal fungovat aj tachometer. Potom som vsetky kolessa prestriekal konkorom. Sem tam mi to este zablikalo ale ked prisiel tuhy mraz okolo 30°C pod nulou tak to prestalo robit. Az pred tyzdnom mi zase zacala blikat ale niekedy sa zapne, ked vypnem motor a naspat zapnem prestane. Skusal som zase vsetky kolesa prestriekat ale nepomaha to. Sem tam mi zacne aj sama od seba kmitat rucicka tachometra. Ale vsimol som si ze kontrolka mi zacne svietit len ked som sam, a vtedy nepomaha ani vypnutie a zapnutie motora. Ked mam auto nalozene (spolujazdec, vzadu dalsie osoby) kontrolka nesvieti. Moze to byt aj tlmicmi? Je problem rozobrat naboj a precistit ho cely komplet? Kde by som mohol najst nejaky navod? Su tam nejake veci na ktore si treba dat obvzlast pozor?
Diky.
Oboji je prej jedno cidlo... stejnej problem mel kamarad... v opelu mu menili jedno cidlo... zkusim zjistit cenu opravy...
Astra G 1,6 16V Comfort, r.v.2001, Z16XE

pepek

Re: ABS

Příspěvek od pepek » 16 srp 2006, 08:58

alex píše:tuto temu som zalozil len na to aby som informoval tych co maju problem s ABS, mne obcas preblikavala kontrolka ABS a neskor uz svietila stale, tak som trocha patral a zistil som ze je to naboj praveho predneho kolesa, trochu to koleso aj hucalo pri 80tke, aby kazdy vedel, tie snimace v naboji maju mat do 1,5kOHM ak to ma viac to to este par tisic vydrzi a potom to bude pricinou vypnutia ABS, snimac je zalisovany v naboji takze to treba vymenit cele, ja to mam uz za sebou, cca 1hodina prace 8) cely naboj ma stal 4000sk-novy.
Ahoj alex,
mam podobny problem s PP nabojom. Najskor pomohlo prestriekat, potom precistit kontakty ale posledne uz nic nepomaha. Na diagnostike to vyhadzuje cidlo PP naboja.
Otazky:
1/ Please, mozes mi tiez poslat kontakt na toho chlapika co to to zohnal?
2/ V autokelly mi povedali, ze sa da kupit len lozisko s cidlom ABS a netreba kupovat cely naboj. Nevies, ci sa da zohnať len ložisko?

Dik
P.
x20dtl, combi,r.v.99, ABS, 4xAirbag

Kvizak

Re: Kontrolka

Příspěvek od Kvizak » 16 srp 2006, 13:16

Pleshoun píše:
Kvizak píše:Nazdar

Diky.
Oboji je prej jedno cidlo... stejnej problem mel kamarad... v opelu mu menili jedno cidlo... zkusim zjistit cenu opravy...
to mi je jasne ale chcem si to vycistit sam a len chcem vediet ci je tam nejaka komplikacia co by ma mohla prekvapit.
Opel Astra G 2.0 DTL Combi

Lysek Vladimír
Kontaktovat uživatele:

ABS

Příspěvek od Lysek Vladimír » 12 zář 2006, 13:36

Opláci potřebuji radu! Při startu studeného motoru a po jeho nastartování mi neustále svítí ABS. Někdo tu psal, že se má vypnout a opětovně zapnout klíč v zapalování. Ono to doopravdy funguje jen do té doby, než zapnu světla. Jakmile otočím ovladačem světel ihned se mi rozsvítí kontrolka ABS. A teď mi někdo poraďte o co jde! Laďa
2.0 DTI 16V, 2001 CDX, CARAVAN Z147

Odpovědět