Problém s brzdami

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Problém s brzdami

Příspěvek od StistkoOpel » 12 srp 2012, 14:54

Zdravím , a obracím se na vás s dotazem jestli někdo neví co by mohlo být za vadu s brzdami hlavně tedy se zadními, v předu mám kotouče a v zádu bubny kde jsou dávány nové čelisti a stejnak to vůbec nechce brzdit jak pedálem tak i ručka už skoro vůbec a přitom lanovody chodí parádně, ale prostě to nebrzdí :( i když dotáhnu stavidla aby čelisti byli větším dotekem k bubnu tak stejně i tak když zatáhnu ruční , s kolem stejně pomalu otočím, už si stím nevím rady, a normálně na pedál to brzdí taky prd :( mám nový komplet posilovač i kapalinu,ale pořád nic.nemohou to třeba dělat špatné bubny ? pak jsem také slyšel ,že by tam měl být snad i nějaký omezovač vzduchu,a nebo zda-li nemám třeba vadné ABS. přivítám jaké koli rady díky moc.
Opel = kupa problémů ,ale jedna velká láska.
1.6 16V Edice 100 jubileum
Nyní Hyrošima Astra hadr :((

Reklama

Pjasatoo

Re: Problém s brzdami

Příspěvek od Pjasatoo » 12 srp 2012, 17:11

StistkoOpel píše:Zdravím , a obracím se na vás s dotazem jestli někdo neví co by mohlo být za vadu s brzdami hlavně tedy se zadními, v předu mám kotouče a v zádu bubny kde jsou dávány nové čelisti a stejnak to vůbec nechce brzdit jak pedálem tak i ručka už skoro vůbec a přitom lanovody chodí parádně, ale prostě to nebrzdí :( i když dotáhnu stavidla aby čelisti byli větším dotekem k bubnu tak stejně i tak když zatáhnu ruční , s kolem stejně pomalu otočím, už si stím nevím rady, a normálně na pedál to brzdí taky prd :( mám nový komplet posilovač i kapalinu,ale pořád nic.nemohou to třeba dělat špatné bubny ? pak jsem také slyšel ,že by tam měl být snad i nějaký omezovač vzduchu,a nebo zda-li nemám třeba vadné ABS. přivítám jaké koli rady díky moc.

A máš to vůbec odvzdušněné ???? Druhá věc jedině ten přítok vzduchu...abys neměl vadný ty tlakové hadice...
Teď máme Z18xe Mazlík

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 12 srp 2012, 17:38

no už jsem to ovzdušňoval , ale přeci jenom se ještě zeptám jestli jsem to dělal zprávně, měl jsem nastartované auto sešlápl se pedál něco málo nechal vytéct a se sešláplým pedálem jsem to zase dotáhnul a pustil pedál. je to tak zprávně ? budu rád za každou radu.ale stejně nicméně to neřeší můj problém s ruční brzdou :/ tam jsem úplně v koncích :/ přitom lanovody jdou fakt krásně a tak právě jestli nemůžou být špatné už bubny. protože i když to trochu brzdí tak se ty brzdy úplně hrozně zahřívaj ,ale není to tím ,že by třeba nějak čelisti drhly ,ale prostě stačí párkrát víc zabrzdit a hned jsou strašně žhavý ,tak právě přemýšlím ,jestli už bubny nejsou KO

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 12 srp 2012, 20:25

No tak postup odvzdušňování u ABS..je takový .....necháš auto normálně v klidu(nestartuješ) chce to pomocníka !!!

1. Začínáš vždy od nejvzdálenějšího třmene...takže u Tebe takto : Pravá přední a pak Levá

2. Postup odvzdušnění takto :

Musíš nasadit hadičku na šroub !!! Druhý konec strčíš do nějaké nádobky s trpchou brzdové kapaliny...a nádobku zvedneš trochu nad třmen brzdy ať se tekutina tlačí nahoru.....

Pomocník bude mačkat pedál....takto : Několikrát Natlakuje pedál a bude držet pedál.....ty hned povolíš šroub a jakmile mu dojde pedál k zemi ...vyteče tekutina.....pomocník zahlásí že je dole a ty automaticky zavřeš šroub....nesmí ho předem ten pedál pouštět..jinak by nasál vzduch......popřípadě bubliny.....takže takto se to opakuje pořád dokola dokud nevytéká čirá tekutina bez bublin :).

P.S. nesmíš tu hadičku vynořit z té nádobky (tekutiny)
a hlavně si kontroluj stav kapaliny v nádobce u motoru :)

Tohle je fakt jednoduché.....co se týče těch bubnů...nemám s nimi zkušenosti....ale každopádně lanovody pokud máš v pořádku a ručku natáhneš tak, že je v třičtvrtině polohy, tak by měly automaticky držet auto......Pokud to tak neudělá...je třeba seřídit táhlo ruční páky.......viz JNT

Pro více informací by to chtělo se podívat na knihu " Jak Na To "
Teď máme Z18xe Mazlík

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 12 srp 2012, 21:06

Jestli máš zadek odvzdušněný a nebrzdí, nejspíš jsi to špatně složil. Bývá to i obráceně daná pružinka samostavu.
Složíš brzdy, párkrát zašlapeš na pedál, aby mechanismus sedl, samostav se dorovnal, odvzdušníš a mělo by to být OK.
Naposledy upravil(a) Alzafir dne 14 srp 2012, 20:50, celkem upraveno 1 x.
Zafira 2,2DTi Elegance 2005, Y22DTR, Diag. OP COM (EN v.1.45), EGR emulátor

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 12 srp 2012, 21:16

Alzafir píše:Ten postup je: pravá zadní, levá zadní, pravá přední, levá přední.

Alzafire...on nemá vzadu disky !!! ;) proto jsem mu napsal jen první 2 brzdy ;)
Teď máme Z18xe Mazlík

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 12 srp 2012, 21:43

Já vím , že má bubny, taky píšu o samostavech a pružinkách.
A on se zadek neodvzdušňuje?? :shock: :mrgreen: :mrgreen:

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 12 srp 2012, 21:46

Díky za rady ,hned zítra se na to vrhnu :wink: jinak právě čelisti mám složené dobře vše funguje když natáhnu samostav dám tam buben párkrát sešlápnu brzdu tak si hezky sednou to jo to funguje ,ale jde o to že ta ruční prostě nebrzdí a zas když ji dotáhnu tak to jde akorád ztuha ,ale stejně když zaberu tak s kolem otočím a když ji zatáhnu za jízdy tak auto akorád trochu zpomalí jinak nic. ikdyž samostavy roztáhnu víc a dotáhnu i trochu ruční stejnak když ji zatáhnu furt se stím dá otočit :// nemá na to třeba vliv , třeba ta pružina co je dole ,co je drží u sebe ? že je třeba zatuhlá a nechce se to nějak moc roztahovat ? jinak není snad možný ,že bych měl třeba nějak špatný sjetý bubny , já už nevím s těma zadníma brzdama to mám peklo :/ předek na kotoučích je parádní ,ale ten zadek zaboha nebrzdí :// hlavně ta ručka mě trápí

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 12 srp 2012, 21:55

No vypadá to jako nějaká mechanická zrada. Na bubnech poznáš, jestli nejsou sjeté do konusu. Jestli na ně obložení dosedne plošně, je to dobře složené, musí to na ručku brzdit, i kdyby byl vzduch v trubkách. Že by pružina zatuhla, toho bych se nebál, navíc na dvou kolech...

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 12 srp 2012, 22:18

já už vážně nevím.. jediná věc co mě na tom autě stále trápí jsou,zadní brzdy :/ tolikrát jsem to měl rozdělaný různě ty samostavy natahoval a snažil se to seřizovat a stále nic :/ potřeboval bych na to hodit nějaký jiný buben a vyzkoušet jestli se něco změní nebo ne a z toho odvodil ,že chyba by byla dyštak jinde. jinak prostě stím jezdit je o hubu když jedu v zatáčce rychle a šlápnu trochu na brzdy je prostě znát že brzdí jenom předek protože s autem to úplně škubne do boku a i když jedu rovně a zašlápnu to tak to je jak vlak když prostě pomalu brzdí jenom předek.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 12 srp 2012, 22:20

Koukni na fóru, kdo je blízko, má vzadu bubny, zkus se domluvit.

StistkoOpel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od StistkoOpel » 13 srp 2012, 20:43

Tak brzdy už mám ovzdušněné ,předek si nemohu vynachválit :-) ručka sice žádná změna ,zítra ji ještě zkusím akorád dotáhnout a uvidíme jestli se něco změní nebo ne , a když ne tak na to prdím a udělám komplet všechno nové ,pružiny , lanovody a bubny, no a bude :wink:

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 14 srp 2012, 08:56

Alzafir píše:Ten postup je: pravá zadní, levá zadní, pravá přední, levá přední.
Jestli máš zadek odvzdušněný a nebrzdí, nejspíš jsi to špatně složil. Bývá to i obráceně daná pružinka samostavu.
Složíš brzdy, párkrát zašlapeš na pedál, aby mechanismus sedl, samostav se dorovnal, odvzdušníš a mělo by to být OK.
Toto je Aleši postup pro vozy bez ABS.S ABS je postup zcela opačně,od nejkratší k nejdelší.

Alzafir

Příspěvek od Alzafir » 14 srp 2012, 20:54

Denny díky za nakopnutí. Já to u ABS dělám jak říkáš, ale nějak jsem znejistěl, nakoukl do Jak na to a tam to takhle popsali. Je fakt, že to je pro auta bez ABS, s ABSkem je tam výhrůžka o odborném servisu. Takže jsem opsal nesmysl :oops: . Už jsem to tam umáznul :?:

Pjasatoo

Příspěvek od Pjasatoo » 15 srp 2012, 12:35

Výhružka nevýhružka....prostě doma si to každý udělá i když má ABS...prostě nemůže se nic stát. To by asi každý měl chodit do servisu a platit za odvzdušnění brzd...přitom nic těžkého na tom není a nic člověk nepokazí...

Je tu mnoho názorů a každý bude stát za svým :D
Teď máme Z18xe Mazlík

Odpovědět