Lupání v přední nápravě

Brzdy, tlumiče, výfuk, prostě o všem co je pod autem.
Odpovědět
lars2

Lupání v přední nápravě

Příspěvek od lars2 » 27 dub 2009, 15:10

Čau chlapi,

jezdím často po D1 a taky po Praze. Celkem jsem najel cca 20tis. km. Auto jsem kupoval ojete pri najetych 100tis. Jde o to, že když přidám plyn nebo mírně přebrzdím, cítím od přední návravy takové lupnutí. Jako by byla někde vůle. Vzhledem k tomu, že jsem načetl x stránek na tomto fóru, předpokládám, že by to mohly být stablizátory či čepy. Oč mi jde je, že mám za nedlouho absolvovat cestu do Itálie a nevím, jestli auto v případě, že se jedná o ty čepy či stabilizátory, vydrží bez nějakých jiných trvalých následků (cca 1400km) nebo to mám pro jistotu nechat opravit.

Jde o to, že normálně při jízdě stabilní rychlostí i při nerovnostech nic znát není. Pouze při stání na místě, když točím plný - plný nebo při již zmiňovaném zpomalování či zrychlování se ozve jedno klepnutí.

Taky se chci zeptat co používáte a kolik stojí případná sada na odstranění začínající rzi na blatníku.

Díky moc za vaše příspěvky.

Reklama

Trdlo

Re: Lupání v přední nápravě

Příspěvek od Trdlo » 27 dub 2009, 21:33

Tipuju to na 99% na spodní čepy. A to se ti rozhodně vyplatí vyměnit před cestou. V náhradě stojí čep cca 400,- a hlavně je vyměň na obou stranách. :wink:
END

Jirka B
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jirka B » 27 dub 2009, 21:37

Jedno lupnuti?
Ja opravdu nejsem expert, ale byl jsem si vcera nechat prohlednout auto a nasli mi "v cudu" predni silentblok (nebo jak se to pise) motoru.
Nic "zavazneho" .... jen se technik ptal jestli to presne pri rozjedu / brzdeni "nelupne / cukne" (diky tomu silentbloku).
Mozna mimo misu... mozna pomuze :?:

denny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od denny » 27 dub 2009, 22:04

Ten silentblock není silentblock,je to jen trubka přichycená montážně slaboučkou gumičkou,aby nevypadla třeba v krabičce.Dají ti to nové a nic se neodstraní.Lupnutí může pocházet s gum pod třmeny stabilizátoru,spodního čepu,tyčky stabilizátoru nebo zadních silentblocků předních ramen.Další lupnutí může způsobovat vůle venkovního nebo vnitřní kloubu jedné z poloos.Taky horní uložení tlumičů.........Prostě musí hledat až najdou a ne měnit a měnit.Pokus-omyl není správná metoda. :o

jancici

Příspěvek od jancici » 07 kvě 2009, 07:32

nazdarek

mam podobny problem. ked chodim po meste tak skoro na kazdej krizovatke mi to klepne pri pohynani. zalezi to od stylu jazdi, ak jazdim sportovejsie tak je vacsia pravdepodobnost ze ked zastanem a pohynam sa tak to klepne.

zacal som zistovat medzi znamimi mechanikmi, zodvihli sme auto na zdvihaku, a horne uchytenie praveho tlmica ma volu.
necham to este chvilu tak, aby sa to viac prejavilo a aby to bolo jasnejsie.

nieje to celkom jasne lebo este sa prejavuje ine klepotanie, pocas jazdy, najcastejsie ked jemne uvolnim plyn aby auto islo len tak zacne nieco klepotat pravidelnym rytmom {tu tu tu tu}. deje sa to nahodne a na rovnej ceste, bez roznych nerovnosti typu jamy, zaplaty ...

co si myslite o tom klopani / buchani pocas jazdy ??
mne sa to nezda zeby to bolo to horne uchytenie tlmica.
dik

lars2

Příspěvek od lars2 » 25 kvě 2009, 23:22

U mně je to špatné ložisko ve sloupku řízení. Pr mám počkat až se úplně odporoučí a pak to teprve vyměnit. Radil člověk, co se v Oplech vyzná.

Takže doporučuju zkontrolovat sloupek řízení.

Odpovědět