Trdlo píše:Budeš mít opravdu pryč náboj....
No a výměna... Povolíš velkou matici na středu, sundáš brzdový třmen kotouč, povolíš spodní čep, vyťukneš homokinetický kloub, povolíš zezadu 3 šrouby co drží náboj, sundáš štekr náboje, náboj vytáhneš a montáž nového v opačném pořadí.
...pekne povedané iní by z toho napísali knihu na tri strany.... Ešte dve otázočky: homokinetický klb je ten spodný na ramene??? čo je "štekr"?
Zdravím Vás, kúili sme astru G funglovku v roku 2007 najazdených máme cca 69000 Km. Pre týždňom nám odišiel pastorek na štartery(bolo nám povedané, že musel byť zlý od výroby) a tak to výzerá, že nento týždeň budeme nútení meniť predné ložiská. Chcem sa opýtať či to je dostatočný počet najazdených Km na to aby nám odišli ložiská? Dá sa povedať, že auto si celkom patrujem, aspoň čo sa týka jazdy.
Vďaka
Hele, to je těžká odpověď.. Nikdo ti nikdy nezaručí, jestli ložisko vydrží 60tis, nebo 300tis. km. Je to prostě kus od kusu.
Polopatě, už jsem dělal astru, co měla na ložisku najeto 70tis a bylo pryč, a mám astru, co má na ložiskách 300tis a jsou vpohodě... Ono jde i o to jak jsou ložiska namáhána, jaká na ně působí síla...
Veď práve, ani sa mi veľmi nezdá, že by som ho nejak zvláštne zaťažoval, len začínam mať pochybnosti, keď sa mi pokazil minulý týždeň pastorek v štartéry bolo mi povedane, že musel byť už od výroby zle, teraz to ložisko, tak som zvedavý čo bude o týždeň. No nič v piatok idem do servisu tak som zvedavy.
Vďaka za odpoveď
Ono bude tiež asi rozdiel Nemecká Astra a Polská Astra. Ono keď to má byt čo nejlacnejšie,tak sa do toho pchajú všelijaké srákoty z Indie adt. Kvalitné ložisko by malo by bežnom zaťažení vydržať cca 200tis.km . Tak mi aj vydržali u všetkých mojich predchádzajúcich aut ...
Ahoj budu tatkovy na astre menit lozo , nespis predni , jeste to budu muset zkouknout na zvedaku, pri rovne jizde huci jako blazen a pri zatoceni doprava huceni prestane, usuzuji tedy nejspis PP lozisko , neni tu nejaky servisak z opelu ktery zna utahovaci momenty na ty tri zadni srouby?? A kdyz by byl u toho tak i momenty na zadni?? najde se dobra duse? jinak mu to budu utahovat dle meho nejlepsiho usudku. Ale z naseho servisu sem si na ty momenty tak hezky zvykl . Diky
Řekl bych, že to má dobře. Při zatočení doprava se odlehčí pravé kolo a hučení přestane, takže za mě pravé.
Opel Astra F Caravan X17DTL (už má novou majitelku)=>
Astra G Caravan 1,7 DTi (na to se už jen dívám)=>
něco malého černého patří ženě a já nemám nic:-(
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?t=10583