Přimrzlé brzdy
Re: Přimrzlé brzdy
Ceka me prvni zima s mou Zafou.No co ctu tak to me ceka pekne trapeni .Koukal jsem ze jeden lanovod ma prasklou tu prachovku na konci tak ze me tam bude asi tect voda a pak zmrzne ze? .Neda se jen koupit ta gumicka?
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010
- Reklama
- Fritol
- Kontaktovat uživatele:
myslím že ne time..
ASTRA-G-2.0 -X20DTL,Hatchback 5dv.1998
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Diagnostika: op-com v.1.39 (CZ) / Hradec Kralové a okolí
Dal jsem na rady a v létě lanovod vyměnil. Bohužel musím říct, že se nic moc nezměnilo. Lanovod je nový a dnes jsem po 3 dnech stání v kopci se zataženou brzdou a mrazech zkusil, zda-li povolí. A nestalo se tak. Rozdíl je jen v tom, že se starým lanovodem přibržďovalo pravé kolo a s novým lanovodem zase levé kolo. Takže bohužel zatahovat v mraze už nebudu
Tak asi sa to stalo aj mne , asi 2 hodiny som parkoval do kopca a mal som podozrenie ze sa zasekla lebo to akosi netahalo
Ked som odparkoval v kufri som citil zapach po zhorenej gume a pravy zadny disk kolesa bol taky horuci ze som sa ho nemohol dotknut.
Dufam ze to rano nejako rozchodim.
Pri parkovani vzdy najprv hodim rychlost a ked auto "usadne" zatiahnem rucnu. Mal by som to robit naopak aby sa ta rucna aj nieco "narobila"?
Ked som odparkoval v kufri som citil zapach po zhorenej gume a pravy zadny disk kolesa bol taky horuci ze som sa ho nemohol dotknut.
Dufam ze to rano nejako rozchodim.
Pri parkovani vzdy najprv hodim rychlost a ked auto "usadne" zatiahnem rucnu. Mal by som to robit naopak aby sa ta rucna aj nieco "narobila"?
Opel Astra G 2.0 DTI Y20DTH 2001/11, 5dv.
rano sem chtel jet do prace ale neslo to. jsou zamrzle zadni brzdy pac sem dal pres noc rucku. a ted je volna strasne.a newim jestli jsou zamrzly lanovody bo ten buben. a jeste mi sviti system abs. da se s tim neco delat? jeste ma docela dlouho mrznout. neda se to necim nastrikat? treba rozmrazovacem na sklo? a nebo odpojit rucni brzu nejak
Mava, a ostatní - lanovod není vše...já zarezlé trmeny, a v tu chvili buď to repase třemnů nebo nový.
já šel si nechal oba rozdělat a jeden vyměnit za repas. druhý se podařilol vyčistit, ale dneska rozjezd jako z ručkou...prostě zadní kolo kousnutý. - parkovní na mírné rovině bez ručky...po jízdě kolo studené...tak vám nevím karlové...
já šel si nechal oba rozdělat a jeden vyměnit za repas. druhý se podařilol vyčistit, ale dneska rozjezd jako z ručkou...prostě zadní kolo kousnutý. - parkovní na mírné rovině bez ručky...po jízdě kolo studené...tak vám nevím karlové...
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
05.1998- Germany od 03.2006 v mé državě..
Zdravím, celý léto ok, odjel jsem s astrou chorvatsko, všechno v pohodě. Jenom se ochladí a už to začíná, chladící kapalina , zaseklí pravý zadní kolo, teď se mi je ště začli rosit skla při zapnutým topení. Všechno postupně řeším, to kolo a celej brzdovej segment vždycky nahřeju horkovzduškou aby se to vysušilo a pak je to dobrý.
Ach jo já letos v únoru nechal měnit lanka ručky i obložení bubnů. Lanka jsem nechqal měnit proto že mi to zamrzalo, naštěstí jsem v té době nezatahoval takže ručka zamrzla tak, že nešla zatáhnout. Teď jak začlo mrznout přijdu k autu a ručka opět přimrzlá (opět naštěstí v dolní poloze). Mechanikovi jsem volal tak to jak ta ručka rozmrzne zkoukne. Může to zamrznout i někde jinde než u koncovky toho bowdenu vzadu?
https://www.astra-g.cz/forum/viewtopic.php?f=7&t=10584&start=0
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
Astra Caravan 1,7 DTi Y17DT N-Joy stříbrná metalíza, 1/2004.
+ nějakej VW k tomu
zdar taky jsem nechal zataženou ručku a druhý den zůstalo viset pravé zadní kolo tak jsem chvíli polosáňkoval a po chvilce to povolilo,od té doby jsem ručku nezatahoval,ale dnes skočim do auta ručku jsem zataženou neměl v pohodě jsem odjel ale asi po zhruba 7km mi začalo dost přibrždovat právě to pravý zadní kolo chvílema se i zastavovalo takže se nedalo jet kolo bylo pěkně horký takže jsem musel auto musel nechat stát až do vychladnutí a je zpátky domu a takhle jsem zastavoval ještě 3x tak nevim jestli trochu zůstávaj viset destičky ,zkusim teda trochu očistit a promáznout zadní brzdič a destičky nebo by radil někdo něco jinýho? hlavně mám radost z počasí a z toho že se to musí dělat před barákem
Opel Astra Caravan X16XEL 1.6 16V r.v. 2000 modrá metalíza
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Vlez pod auto,sikovkama zatáhni zámky dozadu a pak až do jara nepoužívej ručku.
A že to jde mohu potvrdit, já tak jezdil 2 zimy. není to nic moc v kopcích, ale jde to. Ale eď to mám spravené a tak radovánky na sněhu s ručkou těší i mě - vskutku lanovody nejsou vše. Přesto přes noc nestojím s ručkou teda neparkuji se zataženou brzdou aby se toho někdo nechytl.
Astra von Barča 1,6 8ventilů-X16SZR
Čau chlapi tak mi přimrzá levý laovod,když za něj zatáhnu u bubnu tak povolí -prachpovka nic moc - napadlo mě že je vyndám vysuším a proleju něčím co já vím ,napadá mě WDčko.Chtěl bych vědět jestli máte nějaký figl na rozpojení spony u bubnu co spojuje lanovod od ručky a ten malý ocásek co jde z bubnu
Nikdy neříkej že něco nejde,nebo se najde blbec který nevi že to nejde a udělá to
Tak to jsem taky zkousel rozhejbavat a nakonec musela prijit vymena.A jeste k tomu i trmen.nejake rozhejbavani je jen docasne.Taky jsem si myslel ze to bude dobre ale pak me kola skoro svitili
OPEL ZAFIRA 1.8 16v Z18XE 92 kW / 125 HP Selection r.v.2001 ,koupeno 19.6.2010