POZOR NA BRZDY !!!!!!!!!
Re: POZOR NA BRZDY !!!!!!!!!
už sem jel na ručku i s ávií nesmíš ji zarvat musíš držet čudlik a přitahovat dá se jako nouzovka všechno mě takhle zase totálně vyrezly benzínový trubičky pod kadettem v každym spoji totál schnilá
- Reklama
taky jsem jel jen na ručku a můžu říct,že mi to stačilo i těch 15km do servisu,měl jsem co dělat abych to dobrzdil před křižovatkou a to mě zabírala na 4zubu.Mám kombajna a to auto je na to těžký aby se zablokovaly kola.A co je divný ,kdzž to má ABS,tak od něj vedou ke každému kolu samostatná trubička,takže jakto ,že to šlo až na podlahu při 1 prasklé trubičce
astra G 1,6 16v XE 2002
- denny
- Kontaktovat uživatele:
Ale do ABS vedou jen dvě trubky,přední a zadní okruh.Jestliže jeden nejde,tak šlapeš až do podlahy.Trubky z ABS jsou pro každé kolo zvlášť,aby elektronika a hydraulika mohla ty kola ovládat přes ventily a to každé zvlášť při různých blokacích kol.Jestliže vypneš ABS/vytahneš pojistku/tak na brždění to nemá žádný vliv.Jen máš vyřazenou fci ABS,čili může dojít k zablokování kol.ABS má za úkol dělat za tebe tzv přerušované brždění ,aby nedošlo k zablokování kol a smyku.
Nevím, psal jsem že jsem to nikdy nezkoušel při této rychlosti Ručku používám akorát tak při výměně kol S plně zataženou ručkou se nerozjedu, to mám vyzkoušené + předloni v zimě v Chrášťanech ( když bylo ještě letiště veřejně přístupné ) jsem na sněhu při 30km/h za ní zatáhnul a zadní kola se bloknula )... A když se zadní kola bloknula i kamarádovi při 50km/h na starém Méganovi, tak proč by se nebloknula při 80km/h?Frydex píše:Tady někomu funguje ručka tak, že když v přímém směru zatáhne tak se mu bloknou kola ? tak to bych chtěl vidět.. kor v 80ti
Tvrzení ostatních nevyvracuji Jinak párkrát jsem jel s přibržděnou ruční brzdou po Kolíně ( když se mě zasekávala ruční brzda ) a ten odpor byl citelně dost znát Takže pochybuji, že s plně zataženou bych vůbec jel Že bych jí měl správně seřízenou?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!