trasenie auta
- Reklama
-
Neviem či to patrí k tomuto, ale: po prehodení zimných pneu za letné (na plech. diskoch) mi začalo pri 110km/h"triasť" s volantom - pri cca 140-ke sa mi až uvolnil remienok s hodinkami na ruke. Zvyčajná kontrola v servise - znovu vyváženie kolies, čapy, ... - všetko O.K. Prehodil som zadné za predné - takmer to isté. V pneuservise v Kladne mi ale poradili, aby som si dal u nich vyvážiť kolesá na náprave. Takže - pod P nápravu vložili nejakú "konštrukciu" na to spustili auto. Pri zaradenej 5-ke priložili najprv k jednému a potom k druhému kolesu P. nápravy zariadenie ktoré ho roztočilo na cca 130km/h. Na základe tohoto ho znovu vyvážili - označili mi aj ich polohu voči ložisku - ak by so ich niekedy musel zhodiť.
Stálo ma to 400KČ + 20min času. Odvtedy všetko O.K.
Stálo ma to 400KČ + 20min času. Odvtedy všetko O.K.
Stejne problemy, vyvazovani do nekonecna, vymena kotoucu a vseho kolem.
Pravidelne se to vraci, zjistil jsem, ze krome vyvazeni je to hodne citlive na geometrii. Nejake "rychlovky" v pneuservise nikdy moc nepomohly, serizeni geometrie od opla, nebo tam kde si dali opravdu zalezet vibrovani redukovalo vcelku zasadnim zpusobem - geometrie pritom nebyla rozhozena zasadnim zpusobem, slo spis o jemne doladeni.
Pravidelne se to vraci, zjistil jsem, ze krome vyvazeni je to hodne citlive na geometrii. Nejake "rychlovky" v pneuservise nikdy moc nepomohly, serizeni geometrie od opla, nebo tam kde si dali opravdu zalezet vibrovani redukovalo vcelku zasadnim zpusobem - geometrie pritom nebyla rozhozena zasadnim zpusobem, slo spis o jemne doladeni.
Opel Astra G hatchback, r.v. 2001, 5dv., 1,8 16V - 92 kW - Z18E1
Ano může, ale to dříve ucítíš jak Ti vibruje zadní část, než se vibrace přesunou do volantu... Jinak pokud se jedná o zadní nápravu, tak to také nemusí být pouze vyvážením kolCandyX píše:vibracie volantu moze sposobovat aj zadna naprava?, resp. vyvazenie zadnych kolies?
My new car ( Opel Meriva A ) :arrow: AstraMan's blue scorpion - Z17DTH, 5DV.
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
My ex-car ( Opel Astra G ) :arrow: AstraMan's silver dragon - X20DTL, 5DV.
My motto :arrow: Činy jsou více, než slova !!!
- Specnaz.oto
- Kontaktovat uživatele:
Re: trasenie auta
Já mam ten samej problém a kolama to může být, ale ne na sto procent. Já mam taky nový kola 205/50 R16 a začne to u 120ti, dělalo mi to i u starých 195/60 R15 a i u zimáků. Oběhal jsem všechny pneuservisy a nakonec jsem to svěřil známému, oni mají při vyvažování nějakou toleranci, my jsme se to snažili dát na nulu. A dělá to stějně, takže to vypadá na přední poloosu a hkk Takže nikdy neříkej nikdy
LÍNEJ ROPÁK
Opel Astra Caravan, r.v. 1999
2.0 Di 16V (X20 DTL)
Opel Astra Caravan, r.v. 1999
2.0 Di 16V (X20 DTL)
Re: trasenie auta
...mno, obdobny problem, len s tym rozdielom ze u mna to trasenie prichadza presne pred planovanym terminom vymeny letnych/zimnych pneu , tak podla trasenia volantu nad 130km/h uz presne viem ze sa blizi cas ...
Opel Astra G Caravan, r.v. 1998
2.0 Di X20 DTL
2.0 Di X20 DTL